Skocz do zawartości

[Ankieta] Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

zakręcony

system linków stałych vs rotacyjnych  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

• tak
      40
    • nie
      27

Rekomendowane odpowiedzi

jest to moja pierwsza nakieta, więc mogło mi technicznie coś nie wyjśc ;)

wracając do tematu, czy Waszym zdaniem system emitujący linki stałe, może być konkurencją systemu emitującego linki rotacyjne w kontekście właściciela systemu?

z punktu widzenie pozycjonera systemy te nie są dla siebie konkurencją, mało tego tak naprawdę stosowanie obydwu rodzaii systemów daje dużo lepsze efekty niż stosowanie każdego z osobna na konkretną stronę, tą kwestię jednak pominmy, bo nie to jest celem ankiety

moim zdaniem każdy system jest konkurencją dla innego, ponieważ system to nie tylko to co on oferuje, ale przede wszystkim zaplecze składające się ze stron uzytkowiników na których są emitowane linki, strony zapleczowe powstają i może ich powstac tyle by "zaspokoić" potrzeby wszystkich systemów, ale te wartościowe strony nie zrywają się z choinki, mają swój wiek, historię, site i co lepsze mają swoje wartościowe BL

mam małą prośbę, nie piszmy o konkretnych systemach by temat nie został zamkniety, ograniczmy się do stały/rotacyjny

edit: jestem ciekawy argumentacji za "nie"

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak wiemy mamy dwa rodzaje systemów wymiany linków - stały i rotacyjny

podstawą w pozycjonowaniu są linki stałe czyli od nich powinno się zaczynać osiagac jakieś pozycje po ich osiągnięciu dopala się systeme rotacyjnym wiec są logicznie biorąc nie są to systemy konkurnecyjne względem siebie.

Ale coś mi sie wydaje że niektórzy nie wiedzą że rotacyjny służy do dopalania a nie pozycjonowania ;)

Marketing internetowy dla firm

Xann, przedmiotem ankiety nie są podstawy pozycjonowania, a to czy Właściel SWL stałego powinien postrzegać inne SWLe rotacyjne jako konkurencję i odwrotnie, nie chodzi mi o kontekst osoby wykorzystującej te systemy, bo jak tu wiemy nie ma konkurencji, osoba która pozycjonuje sobie stronę dobiera to co jej pasuje ;)

system do zaplecze, a to jest i w rotacyjnym i stałym, jakośc zaplecza to siła systemu, a więc jeżeli ktoś chce włozyć dobre, duże zaplecze w jakiś jeden system, niezależnie jaki, to moim zdaniem każdemu z właścieli SWL zależało by na tym zapleczu, czy nie?

- Reklama -

przedmiotem ankiety nie są
No proszę, w swoim wątku potrafisz pilnować żeby było pisane na temat ;)
Jakby nie liczyć, kombinować to 9+4 nie wyjdzie 17.

gdzie brakujące 4 glosy?

Co najmniej dziwne pytanie od nienowego użytkownika forum, tym bardziej że ten temat powraca przy każdej ankiecie.

Proszę zapamiętać raz na jutro :)

W ankiecie można oddać "głos nieważny", dokładnie to można zobaczyć wyniki ankiety bez głosowania jednak zostanie to policzone jako głosowania pomimo nie oddania głosu w ankiecie.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Racja, moje niedopatrzenie :]

Co do samej ankiety: byłaby jeszcze bardziej miarodajna, gdyby każdy głos wymagał uargumentowania bo jak słusznie zauwazył zakręcony nie ma żadnego argumentu na nie, są tylko głosy, a te można oddawać z różnych kont ta sama osoba jeśli jej zależy na tym.

w tej ankiecie tylko Xann wypowiedział się na NIE i to pokrętnie, bez konkretów, nie wiadomo czy to za NIE uznać.

EDIT: W międzyczasie jak pisałem posta doszedł kolejny głos na NIE.

Czy choć jedna osoba zechce podać argumenty przemawiające za tym, że systemy rotacyjne i stałe nie biorąc pod uwagę różnic w działaniu, NIE są dla siebie konkurencją?

125x125_2.jpg

Domeny (nie wspomnę o subdomenach) tanie więc można postawić osobne zaplecze pod każdy system. Większość systemów akceptuje linki z innych systemów na stronach a "kary" za większą ilość linków wychodzących są tak małe że użytkownikom się to opłaca.

Domeny (nie wspomnę o subdomenach) tanie więc można postawić osobne zaplecze pod każdy system.

To jest zdanie na TAK czy na NIE?

bardziej mi pasuje że jest na TAK czyli że oba systemy są konkurencją.

Jeśli dany klient kupi załóżmy 100 domen, po 50 na 2 SWLe, jeden stały drugi rotacyjny, to eliminując konkurencyjny SWL zdobędzie się 50 nowych domen do swojego systemu.

125x125_2.jpg

Klienci chcą i powinni mieć do wyboru kilka SWli. Jako klient posiadające 100 domen chciałbym mieć je w kilku systemach żeby nie być uzależnionym od jednego i tego co jego właściciel wymyśli. Nie da się też pominąć różnic w tych systemach. Systemy np. rotacyjne nie mają szans na wyeliminowanie konkurencji bo zawsze będzie zapotrzebowanie na SWLe stałe. Zniknie jeden powstanie drugi. W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest współpraca nie rywalizacja.

Irek zgadza się, domeny są tanie w pierwszym roku jak barszcz i można załozyć, że wartośc dla każdego systemu jest ich na tym samym poziomie i nie ma problemu z takim zapleczem na system

i nie ma co tu dyskutowac o konkurencji pomiedzy systemami, bo jej nie ma ;) no może jest ale na znikomym poziomie, bo jednak im więcej nawet nowych domen tym lepiej, chyba że gorzej, a wtedy to znikome nie jest juz znikome

mnie bardziej interesuje jak są postrzegani userzy którzy w system ładują kilkaset domen ze stazem wiekszym niż rok, czyli można załozyć, że już z mocą dużo większą nić poindeksowne ledwo co nówki, jeżeli właściciel systemu, mówi, że tak naprawde go nie obchodzą Klienci z takim zapleczem i wsio ryba czy będą u konkurencji z rotacyjnymi linkami, czy u niego ze stałymi linkami to ja tu czegoś nie rozumiem i może ktos mi to wyjaśni, a jezeli obchodzą to konkurencja zaczyna nabierać już normalnego kształtu :)

- Reklama -

Jak już pisałem potrzebne są linki stałe jak i rotacyjne. Na jednej domenie można postawić subdomenę dla drugiego systemu i postarzeje się tak samo.

Jeżeli w systemie ważny jest wiek domeny to za ten wiek są bonusy, w przeciwnym wypadku właściciel systemu uznał że wiek nie ma znaczenia.

Powtarzam, potrzebne są oba rodzaje systemów i dziwiłbym się gdyby właściciel stałego chciał zwalczać system rotacyjny i odwrotnie. Taka walka jest z założenia zdana na porażkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności