Skocz do zawartości

[Ankieta] Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

zakręcony

system linków stałych vs rotacyjnych  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

• tak
      40
    • nie
      27

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przejmowanie czy chęć przejęcia klientów i ich zaplecza nie jest walką ?

[dodane]

W takim razie inaczej. Są konkurencją ale nie koniecznie taką która walczy między sobą o klienta.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

jeżeli nie walczą o Klienta z zapleczem to o co?

walka nie musi być równoznaczna ze zwalczaniem, zwalaczając chcesz coś wyeliminować, w tym przypadku konkurencyjny sytem, ale ja nie pisze o tym, natomiast walka o Klienta chyba jest faktem, rózne bonusy i kary za rózne rzeczy dotyczące zaplecza w każdym z systemów, nie zależnie od modelu

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

podstawą w pozycjonowaniu są linki stałe czyli od nich powinno się zaczynać osiagac jakieś pozycje po ich osiągnięciu dopala się systeme rotacyjnym wiec są logicznie biorąc nie są to systemy konkurnecyjne względem siebie.

Ale coś mi sie wydaje że niektórzy nie wiedzą że rotacyjny służy do dopalania a nie pozycjonowania ;)

... w tej ankiecie tylko Xann wypowiedział się na NIE i to pokrętnie, bez konkretów, nie wiadomo czy to za NIE uznać.

a. napisz wyraźnie czego nie rozumiesz w moim wyjaśnieniu ???

b. odpowiedz mi co ci szkodzi podłączyć się do 2 czy 4 systemów ????

Marketing internetowy dla firm

Irek, nie wiem czemu ;) jak bym mial system to mógłbym dac odpowiedź za siebie, tak mogę tylko przypuszczać, że nie zależnie czy na domenie będzie mój system, czy kilka innych, to punkty z systemu wyjdą za wypchany link :)

rózne systemy też starają się wprowadzać kary za nadmierną ilość linków i nagradzają za ich mniejsze ilości, wtedy osoba na zapleczu ma do wyboru, albo ciapne linki innego systemu, albo swoje, które są na zapleczu... oczywiście na zapleczu niskiej wartości (nie wchodxmy tylko w dyskusje, co to jest wartościowe zaplecze a co nie) dla własiciela zaplecza będzie latać ile systemów wsadzi, bo tam raczej innych linków nie ma

Xann jeszcze napisz, że własciciel systemu nie cieszył byś się jak na danym zapleczu były by tylko i wyłacznie jego linki

edit: uścislenie

- Reklama -

Xann jeszcze napisz, że właściciel systemu nie cieszył byś się jak na danym zapleczu były by tylko i wyłacznie jego linki

prawda jest taka że każdy system powinien mieć własne zaplecze , a ty myślisz ze po co wypuszczamy własne katalogi strony czy własne serwisy newsowe ?

Instalowanie 6 systemów na jednej domenie jest majkąś pomyłką a takich przypadków jest dużo

Marketing internetowy dla firm

nie zależnie czy na domenie będzie mój system, czy kilka innych, to punkty z systemu wyjdą za wypchany link
Więc systemy nie konkurują ze sobą, może to nawet taka współpraca (podzielimy się klientem)? :)

Kary za ilość linków wychodzących są niezależnie od tego czy są to linki innego systemu czy nie.

Irek, no własnie Xann napisał, jak to systemy nie konkurują ze sobą ;)

walka jest o zaplecze, im lepsze tym oczywiście lepiej dla każdego systemu, czyli napisanie, że SWL stały nie jest konkurencją dla systemu SWL rotacyjnego i SWL rotacyjny nie jest konkurencją dla stałego, jest co najmniej dziwne, a że takie stwierdzenie przeczytałem tu już to dlatego załozyłem ankietę :)

edit: Xann mysle dokładnie tak samo jak Ty w kwestii zaplecza i systemu :)

- Reklama -

Instalowanie 6 systemów na jednej domenie jest majkąś pomyłką a takich przypadków jest dużo
b. odpowiedz mi co ci szkodzi podłączyć się do 2 czy 4 systemów ????

Sam sobie zaprzeczyłeś

a. napisz wyraźnie czego nie rozumiesz w moim wyjaśnieniu ???

Wykazałeś jedynie oczywista różnicę między systemem rotacyjnym a stałym, a to z założenia w tej ankiecie nie jest brane pod uwagę.

125x125_2.jpg

Irek, no własnie Xann napisał, jak to systemy nie konkurują ze sobą
Przeczytałeś tak jak chciałeś to przeczytać :)

To że jeden z systemów daje klientowi skrypty do stawiania zaplecze wyłącznie dla tego systemu nie oznacza że ten klient nie może mieć reszty zaplecza w innym systemie a nawet w obu ;)

[dodane]

Żeby znowu nie było nieporozumień. Systemy mnie ni ziębią ni grzeją. Chcieliście żeby ktoś opisał inny od waszego punkt widzenie to macie :)

Irek, cieszy mnie że ktos ma inne zdanie inaczej było by nudno, a tyak przynajmniej masz jakis swój punkt widzenia, ba może nawet słuszny i mozemy sobie merytorycznie popisać, a nie na zasadzie nie bo nie :)

przeczytałem Xanna post tak:

by na stronach zapleczowych systemu miec tylko linki systemu, a tym samym wzmacniać system, a nie dzielic sie mocą zaplecza z innymi systemami, udostepnia się różne skrypty pod te zaplecze, jest to inwestycja w przyszłość, chorobnie dobra droga(!), bo za jakiś czas, strony te będą miały swoją historię, swoją moc i będą tylko na użytek tego własnie systemu i ewentualnie linków osoby mającej tego typu zaplecze :)

i jak w takim systemie będzie tylko takie zaplecze (znaczy własne tylko pod jeden system), wtedy swierdzenie: inne systemy nie są konkurencją dla mnie (ciagle piszemy o zapleczu i chęci pozyskania dobrego zaplecza) będzie dla mnie prawdziwym ;)

- Reklama -

i jak w takim systemie będzie tylko takie zaplecze (znaczy własne tylko pod jeden system)
Więc nie jest to przejmowanie zaplecza z innych systemów. Takie własne zaplecze nie jest walką o te zaplecze z konkurencją a dążenie do wzmocnienia mocy linków w tym systemie.

Skoro nie zależy "nam" na zapleczu znajdującym się w innym systemie to czy jesteśmy konkurencją?

[dodane]

cieszy mnie że ktos ma inne zdanie
Nie traktuj tego jako moje zdanie, jest to inny punt widzenie nie koniecznie zgodny z moim zdaniem na ten temat :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności