Skocz do zawartości

[Ankieta] Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

zakręcony

system linków stałych vs rotacyjnych  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

• tak
      40
    • nie
      27

Rekomendowane odpowiedzi

dopóki nie będzie takie zaplecze jedynym dostepnym (chodzi o te zaplecze na udostepnianych skryptach)w danym systemie, to zawsze będzie konkurencja o dobre zaplecze, dobrego zaplecza nidy dość, im go więcej tym lepiej dla każdego systemu, a chyba włascicielowi systemu zalezy by jego system był co raz mocniejszy, czy sie mylę? :)

edit: inny punk widzenia przyjęty, a jakie jest Twoje zdanie, możesz podeslać je na PW, obiecuję, że go nie wykorzystam pod dyskusję

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdyby te dobre zaplecze w systemach było to tak, ale na chwilę obecną wszelkie możliwe skrypty "zapleczowe" są w każdym systemie. O wiek domen chyba żaden system nie walczy bo nie słyszałem o bonusach za wiek domeny.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Xann a to Cię zaskoczę, może być tylko jeden, wystarczy że będzie oferował linki stałe i rotacyjne :)

oczywiście całe szczęście, że jest kilka dostepnych, kazdy znajdzie coś co mu odpowiada :)

- Reklama -

jakie jest Twoje zdanie
Gdybym był posiadaczem systemu stałego/rotacyjnego i uznał że mi przeszkadza system rotacyjny/stały to bym sobie postawił taki i posiadał oba :) Tylko nie zawsze opłaca się walka, czasami więcej można zyskać współpracując.
Ponieważ ich właściciele mają miękki kręgosłup.
Ponieważ ich właściciele uznali że mogą "żyć razem".

a kto powiedział, że konkurencja nie może działać wspólnie na tym samym rynku? oczywiście, że może i działa, nie oznacza, to jednak że właściel innego systemu przestaje byc naszym konkurentem do "zdobywania" ludzi z dobrym zapleczem :)

edit: zauważcie ciekawe zjawisko, 3 podstrona pisania o SWL i nie ma draki :] jak nie pisze się o konkretnych markach to jest jakoś normalnie, nie?

- Reklama -

a kto powiedział, że konkurencja nie może działać wspólnie na tym samym rynku?
Czy chcesz mnie obrazić? :) Wiadomo w jakim celu powstała ta ankieta.

Każdy z pozycjonerów jest konkurencją ale czy to oznacza że jeden chce zagarnąć wszystkich klientów?

Sam sobie zaprzeczyłeś

Gdzie sobie zaprzeczyłem ?

czytaj uważnie , można instalować dowolną ilość systemów na własnym zapleczu wiec nie widzę problemów żebyś tego nie robił,

Można, ale twierdzisz przecież:

Instalowanie 6 systemów na jednej domenie jest majkąś pomyłką a takich przypadków jest dużo

Radzisz więc pakować ile systemów się da, że to nie przeszkadza, a potem negujesz takie rozwiązanie

Każdy z pozycjonerów jest konkurencją ale czy to oznacza że jeden chce zagarnąć wszystkich klientów?

Wszystkich z pewnością nie bo nie obrobiłby się, ale jesli zabierze kilku i będzie w stanie wykonać zlecenie to z pewnością ich odbierze.

125x125_2.jpg

ankieta powstała po tym jak przeczytałem w jednym z tematów, że SWL linków stałych nie jest konkurencją dla rotacyjnych i jak juz pisalem zgodzic sie mogę w 2 przypadkach z tym stwierdzeniem:

1) pierwszy przypadek, kiedy w systemie całe zaplecze jakie jest dopuszczone to autorskie skrypty systemu (ja nie znam takiego z ogólnie dostepnych)

2) SWL rotacyjny nie jest konkurentem dla stałego z punktu widzenia osoby pozycjonującej

wtedy faktycznie nie tylko stały nie jest konkurencją, ale w przypadku dobrego własnego zaplecza to i inny rotacyjny może przestać być konkurentem, co prawda można jeszcze wtedy podyskutować czy system z dobrym zapleczem bez osób chcacych wykorzystać jego moc był by potrzebny, ale było by to raczej naciagane teoretyzowanie, bo chętni byli by na bank :)

edit: co do pozycjonerów, no ale nikt nie twierdzi, że pomiędzy pozycjonerami nie ma konkurencji, czy cos przegapiłem? :)

- Reklama -

w przypadku dobrego własnego zaplecza to i inny rotacyjny może przestać być konkurentem
Można zawsze pokusić się o powiększanie tego zaplecza przez ludzi pozyskanych z innego systemu :unsure:

Postrzeganie innych systemów jako konkurencji zależy od właściciela. Jeżeli jako właściciel systemu uzyskałbym założony wcześniej poziom/zasięg/wielkość systemu z różnych powodów np. czas jaki mogę przeznaczyć na system to nie traktowałbym reszty jako konkurencję, raczej jako uzupełnienie rynku :)

Dziwny temat i jeszcze dziwniejsze pytanie bo po pierwsze nie ma systemów linków stałych z prawdziwego zdarzenia - każdy jest rotacyjny tyle że z różnym okresem emitowania linka - nazwa jest tutaj tylko umowna, po drugie system rotacyjny w pewnym sensie zapewnia już silne linki stałe dzięki łatwemu i taniemu podlinkowaniu wpisów i zaplecza, wreszcie po trzecie i to jest może najważniejsze w Polsce nie ma już żadnego dobrego systemu linków stałych więc kto tu ma konkurować ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Irek, ciekawe i nawet moge sie z tym zgodzić, zastanawiam sie tylko co z powiedzeniem, w miarę jedzenia apetyt rośnie, obecnie obserwując rózne systemy widać, że właściciele zabrali sie do ostrej roboty nad systemami :unsure:

edit: General no chodzi o konkurowanie z tymi stałymi, pomimo to, że są to umowne linki stałe, choc kilka osób ma odmienne zdanie do Twojego, gdzieś tu był temat o tych stałych linkach w systemach :)

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności