Skocz do zawartości

[Ankieta] Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

zakręcony

system linków stałych vs rotacyjnych  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy SWL stały może byc konkurencją dla rotacyjnego?

• tak
      40
    • nie
      27

Rekomendowane odpowiedzi

...., po drugie system rotacyjny w pewnym sensie zapewnia już silne linki stałe dzięki łatwemu i taniemu podlinkowaniu wpisów i zaplecza, .....

w sumie bardzo ciekawa uwaga , faktycznie w tym momęcie można sobie zapewnić "prawie" stały mocny link

zakrecony: obecnie obserwując rózne systemy widać, że właściciele zabrali sie do ostrej roboty nad systemami

scharakteryzuj obiektywnie wg siebie systemy wg tego co właśnie powiedziałeś albo i nie - bo to nie w temacie :unsure:

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
zakręcony ale nie wydaje ci się ze muszą być co najmniej dwa systemy stały i rotacyjny ?

Zgoda potrzebne są oba. Załóżmy, że są tylko dwa czy nie będą między sobą konkurować o wielkość udziału w rynku? Który z właścicieli powie, ja nie chcę aby mój system się rozwijał dalej, wystarczy mi to co mam? No to w takim razie czyim kosztem odbędzie się ten rozwój?. Jeżeli robimy coś podobnego co robią inni automatycznie mamy do czynienia z konkurencją.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

qrde jakoś nie rozumiem, jak można scharakteryzowac system w kontekście takiego zdania? no ale może pokusze się systemy te:

- są rokującymi systemami na przyszłość

- własciciele to nie osoby cieszące się dzisiejszymi osiągami i pozycja systemu

- sam nie wiem, są w deche?

edit: i w brew pozorom było to w temacie :unsure: pokazuje, że na czymś komuś zależy (ogólnie włascicielom), by system sie rozwijał, a nie uwierzę, że dla samego rozwoju :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Panowie i Panie jako właściciel SWL'i nie widzę żeby one się wykańczały wzajemnie ba nawet powiem wiedzej , sami tworzycie taką jakąś dziwną atmosferę pseudo walki , widzieliście jakieś walki pomiędzy właścicielami SWL ??? ja nie :unsure: przynajmniej nie zauważyłem

Wiec śmiem twierdzić ze jeżeli są wg siebie konkurencją to jedynie w tym co mogą zaoferować czyli wielkość zaplecza i różnorodność gadżetów

i o to chodzi :unsure: wilkośc zaplecza, póki co w każdym systemie to jest zależna od zaplecza userów, którzy mogą sobie wybrać w jaki system je wpakują, oczywiście mogą w kilka, nie mówię że nie :)

- Reklama -

i o to chodzi :unsure: wilkośc zaplecza, póki co w każdym systemie to jest zależna od zaplecza userów, .....

nie do końca to prawda :) , znam system który niezależnie od tego czy userzy dodają zaplecze on swoje własne systemowe cały czas powiększa

Panowie i Panie jako właściciel SWL'i nie widzę żeby one się wykańczały wzajemnie ba nawet powiem wiedzej , sami tworzycie taką jakąś dziwną atmosferę pseudo walki , widzieliście jakieś walki pomiędzy właścicielami SWL ??? ja nie :unsure: przynajmniej nie zauważyłem

Mówimy o konkurencji a nie o wojnie. Ja zauważyłem, że jeden z systemów miał spore problemy na starcie. Nie były samoistne.

A wycieczki słowne właścicieli SWL pod swoim adresem spotykam na PiO.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

nie wchodźmy na zły temat :unsure: chodzi o samo zjawisko konkurencji, jest czy nie i to w kontekście SWL rotacyjny kontra stały :)

Xann no i ten system za jakiś czas może zacząć (nie musi) sobie zacząc pisać: nie tolerujemy na zapleczu linków konkurencji - mowa o zapleczu usera ;)

- Reklama -

zakrecony wiesz ze to są przypuszczenia i teorie , za 3 miesiące morze sie wszysko zmienic i nawet ksiegi gosci nie będą juz potrzebne.

No ale faktycznie pewne czynniki mają znaczenie wiek systemu , ciągłość domen w systemie ale obecnie jest tak że nieświadomy user wybiera jeden system , świadomy dwa - lub trzy

Xann oczywiście, że na temat tej przyszłości to troche poteoryzowałem, nie sądzę by którys system na to poszedł z tą wyłącznością tak ewidentnie, raczej będą to jakieś deilkatne ruchy, bonusy lub kary za ilość linków

ale nie powiem jestem ciekawy co by się stało na rynku SWLi gdyby ze 2, 3, a może i z 5 mających największą ilości zaplecza w systemie, nagle postawiły warunek: na zapleczu tylko nasze linki

- Reklama -

SWL są dla siebie konkurencją, i to w obrębie systemów linków stałych jak i czasowych. Mam na myśli oczywiście systemy "starego typu", gdzie rozmieszcza się linki na istniejących stronach, bo ile tych systemów w końcu da się rozmieścić na stronie. Ruchy właścicieli w kierunku punktowania wychodzących są jak najbardziej pożądane i celowe. I to one mogą zaostrzyć konkurencję miedzy tradycyjnymi systemami.

Systemy nowego typu, tworzące strony od zera (seodopalacz) to inna bajka i w tym sensie nie będą konkurencją, a uzupełnieniem. Nawet koniecznym, bo jakoś linki z tych swl trzeba podlinkować. Tak wiec nie ma się czego obawiać. Kto ma środki ten zrobi podobny system i to niejeden. Dziwię się, ze przez ten rok nie powstało nic publicznego.

Reszta moich poglądów w koszu.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności