Skocz do zawartości

filtr za niepowiązane tematycznie linki

malin90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od grudnia męczę się z filtrem. W wynikach wyszukiwania spadłem o ok. 60-70 pozycji.

Przypuszczam, że filtr mógł zostać nałożony za linki prowadzące do niepowiązanych tematycznie

z moją stroną serwisów; przed nałożeniem filtra wymieniałem się linkami z innymi stronami.

Nie chciałbym usuwać tych linków ponieważ sam straciłbym linki na tych stronach, a dzięki nim

zyskałem PR=4. Pomyślałem sobie żeby niepowiązanym tematycznie linkom nadać atrybut rel="nofollow"

Czy taka operacja przyniesie zamierzony skutek (czy pozbędę się filtra) w momęcie gdy pozostałe strony

cały czas będą do mnie linkować ??

Pozdrawiam

samo nadanie nofollow, raczej nie spowoduje znikniecia filtra, co innego jak nadasz nofollow i wyslesz prośbę o ponowne rozpatrzenie z opisem zmian, jeżeli filtr był za te własnie linki, wtedy są duże szanse że filtr zniknie

pytanie, czy linki z tych serwisów do Ciebie linkujących nie znikną z tamtych stron, no chyba, że tam wyslesz info by Ci też dali noffolow i na to pójdą ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

co jak co ale w filtry za brak tematyczności linków to nieuwierzę - większość seo stoi na nietematycznych linkach !

Pozwolę sobie zacytować fragment wywiadu z pracownikiem google:

KS: Jeżeli mówimy o linkowaniu naturalnym, polegającym na tematycznym związku to nie

widzę pogwałcenia żadnych Porad Google dla Webmasterów. Pamiętam przypadek strony

weterynarza i strony hurtowni karmy dla zwierząt położonej niedaleko, linkujące do siebie nawzajem.

Ponieważ odwiedzający jedną z tych stron potencjalnie mogą być zainteresowani treścią/ofertą drugiej,

ta sytuacja wydaje się mieć sens. Inny przykład to forum graczy linkujące do sklepu z sukniami ślubnymi

w Warszawie oraz do sieci hoteli all-inclusive w południowej Azji - w tym przypadku jest raczej mało

prawdopodobne, że linki zostały nadane z myślą o użytkownikach. Ewidentnie drugi przykład stanowi p

ogwałcenie Porad Google dla Webmasterów. Chciałbym dodać, że algorytm do oceny tematycznego

powiązania między linkami, nad którym pracowaliśmy, funkcjonuje dosyć dokładnie.

Całość wywiadu: tutaj

Chciałbym dodać, że algorytm do oceny tematycznego

powiązania między linkami, nad którym pracowaliśmy, funkcjonuje dosyć dokładnie.

hehe to jest dopiero fantazja :) chłopaki chciały by mieć taki algorytm ale na razie to się nazywa Hindus ewentualnie Polak w Irlandii ;)

To co prezentuje G lub osoby które uchodzą za ich pracowników należy przesiać przez bardzo drobne sito i to kilkukrotnie.

A spadek może być wynikiem bardzo wielu czynników i to nie koniecznie musi być filtr.

czyli znajac zycie same mocne linki ;)

ja bym sie upatrywal filtra w linkach przychodzacych - gry online, tapety to pewnie w wiekszosci zapleczowki, wystarczy, ze kilka g zbanowalo

13k to laczna ilosc linkow, z jednej domeny moglo kilka kilo zalapac

a ile masz wychodzacych ze strony, bo my tutaj dywagujemy a ty masz ich ze 100 :)

to jeszcze rozsadnie

skombinuj kilka silniejszych linkow i czekaj - ja bym nie kombinowal z tymi wychodzacymi i nie panikowal

jak te linki sa w stopce to bym z nimi uciekl gdzies indziej ;)

popatrz, czy ktoras strona z wymiany nie dostala bana - to wtedy podziekuj

i napisz o ponowne rozpatrzenie w google tools - to tez nie zaszkodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności