Skocz do zawartości

Jak to jest z tym "rel=nofollow" na forach...

Odoakr

Rekomendowane odpowiedzi

Link do mojej strony podałem na kilku różnych forach turystycznych - jeszcze wtedy nie wiedziałem wiele o pozycjonowaniu, więc tym bardziej o istnieniu czegoś takiego jak nofollow

Dziś spojrzałem na G webmaster tools - dokładniej na linki prowadzące do strony. Zdziwiłem się, że są tam też strony z tych for, na których jest nofollow...

Jak to interpretować?

1. GWT to kupa gówna

2. nofollow działa, ale nie zawsze...

3. link jest zaliczony, ale mocy nie przekazuje...

4. ???

3. link jest zaliczony, ale mocy nie przekazuje...

Zdecydowanie, a nawet wbrew temu co większość twierdzi nie da się takim linkiem zaindeksować strony.

Przeprowadziłem kilka testów, za każdym razem tworzyłem nową podstronę serwisu, i wstawiałem na stronę główną link do niej z nofollow,

po miesiącu podstrony nadal nie były w indeksie.

Dla porównania nowa podstrona na tej samej witrynie z tą różnicą, że bez nofollow, podstrona po kilku godzinach w indeksie.

Dodam jeszcze, że Google zlicza te linki, przykład GWT, ale co później z nimi robi, nie wiadomo.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Indeksowały mi się strony, które linkowałem tylko za pomocą nofollow - więc zważając na to co mówi mar, albo był to przypadek, albo cholera wie co.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Dodam jeszcze, że Google zlicza te linki, przykład GWT, ale co później z nimi robi, nie wiadomo.
Indeksowały mi się strony, które linkowałem tylko za pomocą nofollow - więc zważając na to co mówi mar, albo był to przypadek, albo cholera wie co.

dokładnie tak

Marketing internetowy dla firm

Indeksowały mi się strony(...)
Ja test przeprowadzałem na podstronach, żadna nie została za indeksowana, pisząc strony rozumie, że masz na myśli domeny główne, jeśli tak, to czasem nie trzeba wcale linkować, by domena została za indeksowana!

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności