Skocz do zawartości

INDEXU vs php Link Directory

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Zapragnąłem postawić swój pierwszy poważny katalog stron. Kupiłem już ciekawą domenę *.pl i waham się przy zakupie skryptu.

Wstępnie wyselekcjonowałem INDEXU oraz php Link Directory. Który waszym zdaniem będzie lepszy, oczywiście pytam użytkowników tych skryptów?

Katalog będzie w 100% moderowany, będzie też musiał zarobić na siebie (AdSense). Ważne, by dobrze się indeksował w Google oraz był przyjazny dla admina i użytkowników.

Co mi polecicie?

Ja polecam oczywiście SEOKatalog o ile jesteście cierpliwi :)

W przeciwnym wypadku skłaniałbym się raczej ku INDEXU - można na nim wyczarować dosłownie wszystko, posiada praktycznie wszystkie najważniejsze funkcje, do tego spora ilość skórek...tyle że 99$ za 1 licencję to dla mnie jest stanowczo za dużo by stawiać na nim każdy swój katalog. phpLink Directory z tego co widziałem jest w chwili obecnej 4krotnie tańszy ale też nie oszukujmy się nie ma tylu opcji ile jest w INDEXU.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

ja się nie wypowiem. ja używam tylko indexu. No jeszcze Mariusz mógłby coś powiedzieć :) ale on też chyba tylko IndexU :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tu się nie ma co wypowiadać, skrypt nie ma większego znaczenia, wszystko zależy od tego jak go wykorzystasz, z INDEX miałem do czynienia dzięki @Zgredowi, jest to bardzo zaawansowany skrypt, i sam zakup nie wystarczy... wymaga on trochę czasu na wszelki ustawienia, poprawki, zmiany itp... a sporo tego trzeba zrobić.. i dla tego jakoś nie postawiłem tego skryptu nigdy oficjalnie B)

Ale wystarczy popatrzeć na katalogi na tym skrypcie, INDEXU, czy php Link Directory. Jak widać na obu skryptach można postawić fajne katalogi, ale jak pisałem wyżej sam skrypt nie wystarczy. Co do tego drugiego do oferuje on sporą liczbą skórek, jak również nowa wersja to połączenie katalogu z preclem.. czy się to przyjmie u Nas czas pokaże.

Dlatego nie ważne co wybierzesz i tak czeka Cię sporo pracy.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Obydwa systemy są bardzo dobre. IndexU jest chyba nieco bardziej rozbudowany, ale i droższy. phpLD jest w USA znacznie bardziej popularny niż IndexU i ma dodatkową zaletę, o której wspomniał Mar - zintegrowaną bazę artykułów. B) Wybór zatem jest bardzo trudny, ale niezależnie od wybranego skryptu, na każdym z nich można postawić świetny katalog.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Witam,

Nie pokuszę się o porównanie, ponieważ od dawna mam tylko IndexU, ale tak czy inaczej sam zakup to zdecydowanie za mało.

Potrzeba sporo czasu na dokonanie poprawek i modyfikacji.

Należy się też liczyć z koniecznością zainwestowania w grafikę.

Generalnie tanio nie wychodzi, ale moim zdaniem się opłaca (nie mówię o pieniądzach).

IndexU jest genialnie elastyczny i w dobrych rękach na pewno się odwdzięczy B)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

ja dodam że z INDEXU można w prosty sposób zrobić bazę artykułów - wystarczy dodąc jako opcję mozliwosc dodawania linkow wtresci (znacznik < a > w setupie) i juz macie arty !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dlatego nie ważne co wybierzesz i tak czeka Cię sporo pracy.

Na to jestem przygotowany oraz na późniejszą moderację.

Potrzeba sporo czasu na dokonanie poprawek i modyfikacji.

Jakie poprawki masz na myśli i czy jest jakiś polski blog opisujący takie zmiany?

Należy się też liczyć z koniecznością zainwestowania w grafikę.

Jest sporo skórek do wyboru?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności