Skocz do zawartości

pierwsze wyniki na niektórych datacenter

lordbart

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.internetstandard.pl/news/80098.html

Skoro więcej razy ludzie szukają niż oglądają PORTAL, czatują, piszą na forach czy czytają wiadomości.

te badanie jest stare nowe bije zapewne POlskie portale na głowę.

1 Onet.pl 7

2 google.pl

3 Wirtualna Polska

4 INTERIA.PL %

5 Microsoft

6 Allegro.pl

7 o2.pl

Teraz czekajmy az MSN je przegoni.

I co zastanawiajace te badanie pokazuje zachowanie polskich uzyszkodników.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sorry wpadłem na chwilę i czytam

To tylko potwierdza moją opinię że Onet to 19 wiek i przysłowiowa Pani Halinka manipuluje wynikami jak w sredniowieczu.

Na szczeście istnieją statystyki które jasno pokazują jak Onet swoją komercją i nachalną reklamą traci interautów szukających na rzecz Google

Pociesze was od roku widzę tendencję zmiany strony głownej w przeglądarkach w firmach .Na pytanie czemu zdjeliście Onet odpowiadają prosto

Bo otwierają się syfy.

Sami sobie kreują przyszłość ich sprawa

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Dlatego trzeba budować sobie nowe zaplecze, tylko na konkurs, a nie korzystać ze starego. Moim zdaniem wyrównuje to szanse między uczestnikami, bo Ci, którzy mają potężny LinkPower teraz będą się bali go wykorzystać w konkursie, gdyż może to się odbić czkawką w o..cie :)

Dała matka rozum? To kombinuj.

masz bana w onecie ? mam i ja

wlasnie dostalem bana i to kompletnie za nic - Mariusz tez dostal bana - na poczatku myslelismy ze za "udzial w konkursie" ale nie biore w nim udzialu - wogóle nic zlego nie zrobilem.

wniosek z tego taki - bo juz od dawna wiadomo ze forum czyta ktos z onetu -

ze pozycjonerzy obrywaja za to ze sa pozycjonerami i wypowiadaja sie na temat Onetu a to mi troche przypomnina sklep u Pani Basi w chrząsołowicach dolnych gdzie na podstawie plotek na ludzi patrzy sie krzywo - ludzie - troche powagi #-o

sprawdzcie czy tez nie macie bana

[edit]

sorki za offtopic - na to by sie wogole odrebny temat przydal

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nikt nie dostał bana w o..cie, poprstu coś testują i k..pa im wychodzi, w tym momencie jest wszystko po staremu i są wyniki dla msnbetter thangoogle:

https://szukaj.onet.pl/query.html?col=all&o...er%20thangoogle

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

faktycznie. ale wczesniej nie bylo i to przypadkiem dla tej frazy.

moze ktos z szeregowych tam sie pospieszyl i dostal po lbie od wyzej postawionego. ale mozemy tylko gdybac.

edyta: powrocila fraza jak i strony ktore linkowaly anchorem msnbetter ... bo na 100% ich nie bylo godzinę temu.

cos testuja...

1. jest pewne że straja się zapanowac nad ilosc stron z jednej domeny zeby nie zaśmiecały wyników - kombinują z tym:

Rozwiń strony ukryte dla tej witryny (278)

raz ta opcja jest włączona raz nie

2. drugie to kombinuja z adresami z www i bez www siedze nad tym od rana i wyniki się bardzo zmieniają

3. robot onetu zjada u mnie o 3 dni setki podstron i te srony natychmiast wchodzą do indeksu na pierwsze miejsca i rotuja się ze starymi wynikami - dziwne

4. śledze na bieżaco wejścia z onetu - nawet nie ma tego w wynikach z czego ludzie chodzą na moje strony - wygląda na rotacją albo na jupdate w onecie... :D

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Co do podstron to fakt to byla bolączka onetu - zawijanie i ograniczenie ilości.

A szczeg. jak ostatnimi czasy ludzie zaczeli indeksowac MEGA SERWISY.

Moze sie myle w ocenie i nie dali bana, choc jak dla mnie to jest poprostu przywrocony stary wynik a w nowych wynikach strony zostaly zbanowane.,

Ale poczzekam.

szookpl nie sądze żeby to był ban, ja nie mogę odnleźć wyników z których mam wejścia na strone w 5 minut po wejściu z onetu - więc to coś innego

co zresztą potwierdza ten wątek

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic6549....html&highlight=

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

tzn wg. starej wersji - to było tak że Onet dysponował 2 wersjami wyników, być może tak jest teraz.

Lecz nie wiem czy zauważyliście jak Onet w nowej wersji się przedstawia w refererze

Onet.pl SA

na początku jak startowali była to wersja podająca IP.

Tak czy tak ja dzisiaj i tak jestem zadowolony :-) bo dostalem DYPLOM od rady szkoły i całej tam reszty ;-) za tworzenie gazetki szkolnej.

Nawet mile uczucie jak się komus pomaga nie oczekujac w zamian nic, to pozniej taki dyplomik daje duzą radość no i oczywiscie piekny atlas samochodowy ;-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności