Skocz do zawartości

Prawdy pozycjonowania

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Przeglądałem dzisiaj wyniki w google na frazę pozycjonowanie i jestem mocno zaskoczony pierwszym wynikiem - strona wg. mnie mocno niezoptymalizowana, brak danych typu description, keywords, domena org.pl, wprawdzie PR4 ale ponoć ostatnio to ma mniejsze znaczenie, może ktoś mi racjonalnie wyjaśnić taki stan rzeczy, bo zakładam że na tą frazę konkurencja jest największa, więc najlepiej się wzorować, a optymalizacja tej witryny jest sprzeczna z podstawowymi zasadami, a jej pozycja przeczy temu, o czym często jest mowa i mocno mnie zaskoczyła.

Podałem już;) Fraza pozycjonowanie i pierwsza strona w wynikach (arteria). Co do linków - też sądzę, że ma mocne, ale podejrzewam, że na tą frazę są dziesiątki, jak nie setki stron o mocnych linkach i że tu cokolwiek 'źle' powinno mieć duże skutki (wysoka konkurencja) - dlatego dziwi mnie, że przy takiej optymalizacji jest 1-wsze miejsce...

Edytowane przez mkrauze

Tak. Ale jak sprawdzam większość stron na tą frazę z TOP10 czy 20 to też mają mocne linki (pytanie, kto mocniejsze?). A dziwi mnie tu fakt braku optymalizacji - przecież na pewno wiedzą o tych zasadach, więc czemu tego nie ma i że na taką frazę da się osiągnąć 1 miejsce bez tego...?

pracowałem krótko w jednej firmie- jako specjalista SEO,

miałem wypozycjonować dwie strony - jak zobaczyłem w jakim są stanie - załamałem się...

jedynym pozycjonowaniem było.... wrzucanie produktów do ceneo

no i bloga prowadzili, ale bardzo mało artykułów było

sklep internetowy był napisany tragicznie - żadnej optymalizacji - dosłownie nic , a mimo to mieli pozycje na 40-50 miejscu na frazy :glupek2: zwolnili mnie bo po dwóch tygodniach mojej optymalizacji sprzedaż nie drgnęła... (co ciekawsze był to okres świąteczno noworoczny - nie związany z branżą firmy- cud że w ogóle były obroty) jedyne na co kładli nacisk - to dorzucać produkty - codziennie z 40-50...

takie jest podejście w niektórych firmach... a że jakimś cudem czasem są w pierwszej 10....

A dziwi mnie tu fakt braku optymalizacji - przecież na pewno wiedzą o tych zasadach,

Pewnie wiedzą też, że optymalizacja ma tu niewielkie znaczenie.

Ale wszyscy tak zwracają uwagę na tą optymalizację, czy naprawdę nie ma to dużego znaczenia? @mmarek rozwiń temat jak możesz

Pisanie prac - pomoc w opracowaniu prac dyplomowych

Prywatne lekcje - korepetycje z wielu przedmiotów

Prezentacje maturalne - jak napisać?

wg mnie ma duże znaczenie, jeśli strona jest na słabym serwerze,

w dodatku długo się ładuję (brak optymalizacji kodu).. google będzie ją długo mieliło co na pewno wpłynie na jej pozycje/indeksowanie

a jeśli ktoś wpisze w słowa kluczowe i opis - wszystkie miejscowości w regionie (jakieś 80) i nic więcej... to chyba lepiej napisać to dobrze?