Skocz do zawartości

Prawdy pozycjonowania

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

co to jest JAKOŚĆ linków i jak ma to się w praktyce? Możecie podać przykłady A (dobry) B (zły)?

Załóżmy, że posiadasz stronę o tematyce kulinarnej.

A, dobry link

Link z wysokiej jakości, popularnej strony z przepisami, np. gotujmy.pl. Anchor na nazwę serwisu, adres strony, albo np. Twoje nazwisko.

B. zły link

Link z sygnatury w profilu na zaspamowanym chińskim forum o reperowaniu rowerów. Anchor "dobre przepisy kaczka Szczecin"

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

• 2 tygodnie później...

Robienie stronek zapleczowych, np szybkie stawianie blogów i mikroblogów na social media, blogi z jako taką treścią o tematyce i ze słowami kluczowymi takimi samymi jak strona docelowa. Linkowanie z tych zaplecz do głównej strony i podstron. Następnie linkowanie na te zaplecza. Jeśli są wątpliwości co do jakości linków to lepiej niech uderzają w zaplecza a nie bezpośrednio na stronę.

Robienie piramidek robi dobre efekty, nie tylko linki prowadzące bezpośrednio do naszych stron ale też ważne są linki linkujące do miejsc z naszymi linkami z podobnymi anchorami.

Nigdy dodawania do bardzo dużej liczby katalogów lub precli beznadziejnej jakości i po dziwnie małej cenie ;)

Jeśli zakładamy profile na social media lub forach, to lepiej zamiast dużo profili z jednym linkiem, to przy każdym założonym koncie dodać z tego miejsca kilka linków. Napisać kilka postów, udawać aktywnych użytkowników, powysyłać zaproszenia, powłączać się do grup itp. Linki mocniejsze przez linkowanie wewnętrzne na forum. Przy każdym poście jest link do profilu, w którym jest z kolei link do szaje strony. Wygląda to też naturalnie a nie spamersko dla google..

Jakaś przykładowa znaleziona struktura piramidy Każdy może tworzyć i testować swoje własne konstrukcje linków :)

zakładałem multikonta

• 3 tygodnie później...

Panowie a jak jest w końcu z kilkoma domenami prowadzącymi de fact odo jednej storny? Bardizje pomaga czy szkodzi, bo słyszałem rózne opinie.

Dlaczego kilka domen do jednej strony miałoby szkodzić?

Może chodzi o odwrotną sytuację - kilka linków "z" a nie "do" jednej strony?

może

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@devilmaycry777 z jakiego tytułu?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Bo zostanie potrakotwane jako spam. Tak słyszałem

Generalnie to nie wierz we wszystko co słyszysz :) Szczególnie gdy się o czymś nie przekonasz w myśl zasady - jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz. A z tymi mądrymi regułami to jest tak, że co strona (projekt), to jakoś to zawsze trochę inaczej działa :)

KAŻDY link może zostać potraktowany przez Google jako nienaturalny. Miejsce jego zamieszczenia nie ma znaczenia.