Skocz do zawartości

Prawdy pozycjonowania

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Dział zlecenia i ktoś się z pewnością zgłosi .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 2 tygodnie później...

zadziała na jakieś 2 tygodnie może trochę dłużej, pokaże się link na daną frazę, szczęśliwi własciciel i pozycjoner wystawia FV, tylko gdzieś poznikają naturalne linki z podstron, które też fajnie by się poindeksowały, gdyby ktoś nie ciągnął uparcie na siłę na tę upragnioną frazę....

a mogłabym wiedzieć na czym polega system wymiany linków i czy jest on opłacalny (jeżeli zły dział to z góry przepraszam)? Słyszałam o tym same złe opinie, ale nie wiem czy może od nieżyczliwych ludzi, bo żadnego konkretnego wyjaśnienia dlaczego trzymać się od tego z daleka nie otrzymałam :D

• 3 tygodnie później...

N. Zdobądź informacje o popularnych frazach i konwersji dla pozycjonowanej strony, niestety dzisiaj najlepiej używając PPC np.: AdWords, dopiero wtedy wielki G daje dużo potrzebnych informacji.

'Wujek Google' zaplanował skutecznie swoją strategie i ją realizuje, zabiera informacje typu 'HTTP Referrer' nawet w Google Analytics, dostaniemy za to mnóstwo informacji będąc partnerem systemu reklam Google AdWords, codziennie udoskonalaną informacje jak id użytkownika. Dzisiaj bez PPC pozycjonowanie to brak konwersji, napewno bez informacji z PPC lub bez zakupu niezbędnych informacji jest ciężko być na bierząco jako pozycjoner.

System wymiany linków to w skrócie: oszukiwanie np. Google że twoja strona jest popularna i inne osoby daja na swoich stronach swoje linki.

Wszystko będzie ładnie dopóki google nie da filtra, zdarza się ze da za 3 miesiące albo za 1 rok ale wkońcu daje i strona spada nagle ze swoich dobrych pozycji.

Czy się opłaca, tak i nie, jeśli zależy ci na stronie to napewno nie lepiej napisać fajną treść i zrobić dobrą stronę, jeśli nie zależy ci na stronie na długie lata to czemu masz nie robić tego co inni robią na masową skalę.

• 2 tygodnie później...

Jak przeczytasz całe i odsiejesz ziarno od plew to będziesz wiedział/a wszystko.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Do tego trzeba mieć wiedzę , niestety zaczynam dopiero przygodę z pozycjonowaniem (tylko i wyłącznie na swoje potrzeby) . Jak ktoś tu napisał

SWL to już historia. Dziś trzeba inaczej zdobywać linki do swojej strony.

przyjmuję ,że to jest prawda, ale czy tak jest ???? Muszę się uczyć, ale też nie chce odkrywać Ameryki ...

Muszę się uczyć, ale też nie chce odkrywać Ameryki ...

Niestety, w tej branży nauczysz się tylko na błędach i tylko własnych, bo cudze mogą już nie być ziarnem ;) Co do swli to akurat prawda, domeny są flagowane i banowane w trybie expresowym.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@up

w zasadzie tylko kilku, kilkunastu userów pisało na tym forum coś konkretnego i przydatnego, zazwyczaj tych starszym stażem, najczęściej między wierszami, a najlepiej jak dwóch takich się kłóciło, wtedy to był temat żyła złota (nie kojarzę takich w ciągu ostatnich paru miesięcy) :)

z tym że wiedza sprzed roku jest już nieaktualna, zostaje analiza serpów i testy, jak zawsze zresztą.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.