Skocz do zawartości

Prawdy pozycjonowania

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Ocho - czuję szeptankę :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

a jest czemu?

Może ktoś mu zazdrości właśnie bycia nowym użytkownikiem, który musi się napocić z napisaniem 10 postów żeby móc sobie dodać link w podpisie :P Ludzie czasami potrafią być zazdrośni o naprawdę nonsensowne rzeczy :D

• Like 1
  • Haha 4

• 2 tygodnie później...
On 11/14/2019 at 2:00 PM, Ivellios said:

Może ktoś mu zazdrości właśnie bycia nowym użytkownikiem, który musi się napocić z napisaniem 10 postów żeby móc sobie dodać link w podpisie :P Ludzie czasami potrafią być zazdrośni o naprawdę nonsensowne rzeczy :D

Piękne:)

P.S Faktycznie przy napisaniu 10-ciu postów faktycznie można się nieźle spocić...;) Zazdroszę of kors

:)

• 4 tygodnie później...

Jeżeli to mają być dobre posty to i przy jednym można się mocno namęczyć :) Co do pozycjonowania - nie wiem czy słusznie ale ostatnio przyjąłem taktykę większej konwersji zamiast wyższych pozycji. Strony pod moją opieką tracą na pozycjach ale jednocześnie notuje wzrosty zamówień rzędu 15 - 30%. Ciekaw jestem czy to opłacalna w dłuższej perspektywie taktyka ale obcinam każdy zbędny ruch na stronie. Klienci nie są zadowoleni mimo wyższej sprzedaży bo "mieliśmy 2300 odwiedzin dziennie a teraz mamy tylko 1800". Niektórym nigdy się nie dogodzi :)

@st4rscr3am  Wydaje mi się jednak, że wzrost widoczności domeny i pozycji jest w dłuższej perspektywie bardziej korzystny. Większy ruch jest zawsze czynnikiem pozytywnym. Więc jak spada, to zastanowiłbym się na skutecznością kampanii SEO.

Spadek czy wzrost widoczności nie jest tożsamy z ruchem. Spadek widocznosci a co za tym idzie na przykład obcięcie długiego ogona może spowodować wzrost ruchu bo wtedy serwis nie jest widoczny na siakieś gupie frazy - to tylko przykład of korz ale 3ba się porządnie zastanowić co jest nei halo z domeną, linkami, treściami. A może to algo wyczyściło.

• Like 2

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 6 miesięcy temu...

Mam pytanie odnośnie linków. Czy jest jakiś limit? :D Rozumiem, że nowej domeny nie bardzo, ale rocznej? Czy roczna dalej jest 'nowa'? Limit, mam na mysli ok 100 linków dziennie przez miesiąc. Nie chodzi mi o to ile z nich wpadnie po jakim czasie tylko ogólnie. To, że regularnie linkować to też wiem.

Jeden gość od SEO mi powiedział, że jak dostane bana od google ze względu na dużą ilość linków to znaczy, że jestem kozak.

Proszę o wyrozumiałość.

45 minut temu, jimmi napisał:

nie ma czegoś takiego jak limit linków

Limit linków dla każdej strony jest inny i należy rozpatrywać indywidualnie. To jest bardzo złożony problem, na który nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Bez zbędnego zagłebiania się w magię seo można powiedzieć, ze jest coś takiego jak limit linków dla strony.

47 minut temu, jimmi napisał:

Zobacz np. jak pojawia się nowa domena i stronka kandydata na prezydenta to dostaje sporo nowych linków i nic jej nie jest.

Właśnie. Nie należy porównywać strony kandydata na prezydenta z np. WUKO Pogotowie kanalizacyjne Jelenia Góra. ;) 

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@phillix banów za linki Google nie rozdaje

w celu weryfikacji tego zagadnienia proponuję do nowych i rocznych domen założyć:

a) 1000 linków

b) 10 000 linków

c) 100 000 linków

- indeksować te linki na różne sposoby, w różnym czasie

- przyłożyć te linki w różny sposób

- przy odpowiedniej ilości domen w takim teście: wyciągnąć odpowiednie wnioski będzie nietrudno ;)

Edytowane przez s_matysik
  • Like 1