Skocz do zawartości

Prawdy pozycjonowania

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
pawloski - uparłeś się przy swojej durnej teorii i trzymasz nadal.

jakiej durnej teorii

nie mam prawa uważać że domena (keyword).pl nic nie daje? jak moderator twierdzi że nie mam prawa to niech mi zbanuje konto

uważam że jiokdsjfsd.pl z 105k BL będzie wyżej niż filmy.pl z 100k BL (zakładając identyczną moc linków)

Edytowane przez pawloski

Największa prawda pozycjonowania:

Linki > Pozostałe czynniki

Nie mogę się nie zgodzić, jednak jest to zbyt ogólnikowe pojęcie :P

Trzeba także brać pod uwagę jakość tych linków.

Nie zapominajmy, że link linkowi nierówny, co nie zmienia faktu, że linki mają NAJWIĘKSZE znaczenie.

rok temu kupiłem domenę (keyword).pl, napisałem tam "strona w budowie" i przy 200 BL wyprzedzałem strony z 10000 BL

teraz także kupiłem domenę tego typu, strona przy 300 BL jest na pozycjach 190-230, przed nią i za nią są strony z podobną liczbą BL

keyword to jeden wyraz, bez polskich znaków, żeby nie było że google go nie rozpoznaje

tak więc twierdzę że exact match bonus już nie istnieje i domena generyczna wymaga takiego samego linkowania jak inna

i będę bronił swojej racji, bo już jeden klient wpadł na pomysł, żeby zmienić 7-letnią domenę z nazwą firmy na nową o długości 24 znaki + .pl bo taka jest główna fraza "a na pio mówią że domeny z frazą są bardzo wysoko"

domeny (keyword).pl są wysoko, bo najczęściej są na nich albo duże, popularne serwisy mające pełno naturalnych linków (webhosting.pl) albo strony firm z największym kapitałem, które wydają bardzo dużo na marketing, w tym na pozycjonowanie

widzę jakąś zależność między dokładną domeną a pozycją w google.com (może to wynikać z anchorów linków zawierających domenę = keyword), ale zdecydowanie nie w google.pl i google.de

uważasz że konkurencyjne frazy to zły przykład? to może zupełnie nieobstawione np. "gimnazjum 2"

pierwsze trzy wyniki:

gimnazjumdwa.pl

gimnazjum2.warszawa.pl

gimnazjum2.pl - exact match

"litera"

pl.wikipedia.org/wiki/Litera

litera.com.pl

klub-litera.pl

wiele innych stron i daleko

ruczjak.webpark.pl/fonetyka.htm

pl.wikiquote.org/wiki/Litera

litera.pl

art.malalitera.pl

...

tak więc: dla wielu bardzo konkurencyjnych fraz nie widać efektu exact match, dla wielu na które nikt się nie pozycjonuje też nie widać

Edytowane przez pawloski

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
29. Nie podłączaj zaplecz pod te samo konto Google (dot. sitemap i narzędzi dla webmasterów).

Mam chyba z 6 stron podpiętych WebmastersTools, Analitycs, AdWords, Gmail - wszystko na jednym koncie.

Można jakoś rozwinąć ten temat? Jakie są skutki, że trzymam wszystkie strony na jednym koncie?

Czy to aż tak źle?

W każdym razie jedną stronę miałem na piątej stronie w google (szybko wskoczyła z 10ej strony)

Treść była rzetelnie uzupełniana - no ale teraz strony nie ma w google. Z góry dziękuję.

Witam ......przeczytałem wszystkie posty w tym temacie :) Dziękuję za tyle wiadomości...teraz tylko dać się do roboty i pozycjonować.

Pozdrawiam..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!