Skocz do zawartości

Prawdy pozycjonowania

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Lany poniedziałek więc podsumujmy - temat wymiera bo nie ma już specjalistów pozycjonerów początkujących, coraz więcej opinii jest mocno zdeklarownych czyli wokół sami znawcy, właściwie tylko się cieszyć lepiej mieć znajomych znawców niż laików. Ostatni sensowny zapis był w tym temacie 16.03 dobrze, że tego roku, 12 kwietnia Pipat1 pokazał do czego można użyć tego forum. W zasadzie potwierdził teorię, że dobre linki wspomagają pozycjonowaną domenę i warto linki dodawać wszędzie gdzie to jest możliwe. Ja stosuję zasadę prostą lecz skuteczną, na dobrej swojej stronie dodaję w treści indexu akapit z linkami do 2 innych stron, jedna na darmowej domenie i jeden blog które zakładam pod stronę jaką mam zamiar pozycjonować i z nich linkuję do tej najważniejszej. Na proste frazy mam w przeciągu tygodnia w top-10 stronę z treścią na głównej za nią pod spodem mam 2 pozostałe... a potem już tylko linki i linki.

Wstawiłem na próbę na tej stronie akapit z linkami do następnych zrobionych stronek, po tygodniu wyszła pierwsza strona na pierwsze miejsce a na 3 blog dzieciuszek, fraza strasznie marna - odzież używana dla dzieci Kraków - identycznie bawię się z innymi frazami z dobrym efektem a więc po polaniu gorących głów zimną wodą bo taki dziś dzień mamy po spełnieniu tej tradycji za kilka dni kto nie wierzy niech spróbuje czy to co piszę jest możliwe.....

• 3 tygodnie później...
29. Nie podłączaj zaplecz pod te samo konto Google (dot. sitemap i narzędzi dla webmasterów).

Niestety kilka dni temu podłączyłem 2gą stronę na tym samym koncie, na którym mam zaplecze (1 strona). Strona jest już w wyszukiwarce, ale tylko pod frazą nazwy serwisu, pod frazami branży nie mogłem jej jeszcze znaleźć, nawet daleko (po 30 stronie) w Google.

Co polecacie w takiej sytuacji zrobić? Usunąć jak najszybciej tę 2gą stronę i jeszcze raz dodać w narzędziach dla webmasterów, z tym że na nowym koncie Google?

Edytowane przez Zares

• 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...

W temacie dodawarek...

Czy faktycznie dodawarki są takie super-superanckie?

Czy w tych dodawarkach są już gotowe linki czy trzeba zdobyć własne zaplecze i je tam eksportować?

Czy opłaca się dodawać wpisy do precli/katalogów nieindeksowanych przez google?

W temacie dodawarek...

Czy faktycznie dodawarki są takie super-superanckie?

Czy w tych dodawarkach są już gotowe linki czy trzeba zdobyć własne zaplecze i je tam eksportować?

Czy opłaca się dodawać wpisy do precli/katalogów nieindeksowanych przez google?

Gdzie przeczytałaś że dodawarki są superanckie?

Są gotowe i można eksportować.

Nie, nie opłaca się.

• 1 miesiąc temu...

@Kikas Nie wiem czy zawsze jest na odwrót. Może nie zawsze ;) Ale coś w tym jest co piszesz. Na pewno każdy ma jakąś sprawdzoną metodę pozycjonowania, własne prawdy i będzie je trzymał dla siebie co najmniej z dwóch powodów: 1. Sam do tego dochodził z trudem 2. Stworzyłby jakieś zagrożenie dla siebie. Na PiO są jednak dobrzy ludzie, którzy nie wyłożą wszystkich prawd na ławę, ale wskażą drogę jak do nich dojść. Pozdrawiam wszystkich.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
17 Pamiętaj, aby likować nie tylko stronę główną ale również podstrony

+ konkurencje

Proszę rozszerz swoją wypowiedź odnośnie "+ konkurencje". Czy na pozycjonowanej stronie zamieszczać linki do konkurencji :)

• 5 miesięcy temu...
17 Pamiętaj, aby likować nie tylko stronę główną ale również podstrony

+ konkurencje

Proszę rozszerz swoją wypowiedź odnośnie "+ konkurencje". Czy na pozycjonowanej stronie zamieszczać linki do konkurencji :pytajnik:

pozycjonować konkurencję? szaleństwo- chyba, że na niezwiązane z ich branżą słowa kluczowe- co nie jest legalne.