Skocz do zawartości

dodatkowe domeny do pozycjonowania - pytanie

nocentis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

MAm pytanie mam serwis np. z samochodami .

Chcę kupić domeny które mi pomogą w pozycjonowaniu

jaka domena jest lepsza do pozycjonowania serwisu z samochodami

samochody.pl czy inne końcówki net . org etc

wydaje mi się , że końcówka pl jest chyba najlepsza jeśli chodzi o wyniki w rodzimym kraju ?

[Pozdrawiam Michał ] Jesteś z Poznania - zapraszam agencja interaktywna poznań i pozycjonowanie stron poznań i tworzenie stron poznań.

Wątpie w to czy zaniża, ja potrafiłem na domenie info wbić się na dość trudną fraze w top 3 mijając bardzo dużo domen typu pl lub com.pl, i to w bardzo krótkim czasie. A jeżeli już tak twierdzisz, to możesz masz jakieś argumenty które to potwierdzą?

Od dawna zajmuję się pozycjonowaniem, i zawsze mam domeny info i nie zauważyłem różnicy między domeną info a np. pl dlatego kupuje info. Ale może ktoś ze starszej ekipy forum wypowie się na ten temat i potwierdzi moje zdanie lub zaprzeczy podając konkretny argument.

Ten temat mnie już od dłuższego czasu interesuje.

Jak to jest, niby lepiej się pozycjonować z .pl, ale na parę fraz udało mi się wybić wysoko z net, czy biz. Równocześnie stawiałem zaplecze na info i w sumie jakbym chciał to z pewnością mógłbym dalej pozycjonować, tak jak ExPloiT pisze, bo nie odczuwałem żadnych restrykcji.

Jeszcze jedno mnie zastanawia, co z domenami typu .us .ws .me itd , czy da rade je "wykopać" na Polskę? Chodzi o to, że jeśli szukasz nazwy w której występuje fraza na która chcesz pozycjonować, często takie domeny pl i globalne są pozajmowane. A tak jest szansa jeszcze coś upolować. Pytanie tylko czy gra warta świeczki (czy gugiel nie wywala, albo nie dyskryminuje takich domen?).

lol idę spać :)

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Z moich doświadczeń nie zaobserwowałem, żeby były problemy z pozycjonowaniem innej domeny niż com.pl czy pl. Co prawda nie pozycjonowałem akurat domeny .info, ale domenę .net udało mi się wypozycjonować na dość obleganą frazę do TOP 5. Jak już mówiłem nie zauważyłem, żadnych trudności.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Domeny polskie mają na starcie lekkie fory i w moim odczuciu są jednak lepiej traktowane przez wyszukiwarkę google.pl (wnioskuje to ze swojego doświadczenia).

Jednak - każdą domenę można wypozycjonować. Jeśli strona jest wartościowa, ma dobre linki, to doskonale sobie można radzić zarówno z końcówką .info jak i nawet .ws (taką mam co prawda tylko jedną, ale jest wysoko w wynikach).

Jeśli miałby do wyboru .pl, a z drugiej strony .com, .info, .net dla strony w języku polskim zdecydowanie wziąłbym .pl (albo nawet .net.pl)

Pozdrawiam,

Cxz

była...

.... czy inne końcówki net . org etc

wydaje mi się , że końcówka pl jest chyba najlepsza jeśli chodzi o wyniki w rodzimym kraju ?

jeżeli chesz robić zaplecze bierz domeny całkowicie regionalne np. waw.pl są najtańsze na świecie i równie bardzo dobre :)

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności