Skocz do zawartości

[Wordpress] Dwie takie same kategorie.

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam dwie nadrzędne kategorie:

- Gry,

- Programy.

Do każdej kategorii chciałbym dodać dwie podrzędne kategorie: newsy i artykuły.

Chcę więc uzyskać efekt następujący:

Gry

- Newsy - ze znacznikiem newsy

- Artykuły - ze znacznikiem artykuły

Programy

- Newsy - ze znacznikiem newsy

- Artykuły - ze znacznikiem artykuły

Moje pytanie: jak coś takiego zrobić?

Przy próbie wpisania drugiej kategorii newsy i przyporzadkowania jej nadrzędnej kategorii artykuły nazwa musi być inna, ale z tym sobie poradziłem (wystarczy wpisac inną nazwe, potem edytować). Problem pojawia się ze znacznikiem, linkiem. Nie da się wprowadzić dwa razy tego samego znacznika, np newsy. Wiecie może jak coś takiego zrobić, jak to rozwiązać? Byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

A ja ty sobie niby wyobrażasz taki sam link prowadzący do dwóch różnych stron ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Link nie będzie taki sam.

W pierwszym wypadku, będize to np serwis.pl/gry/newsy ; w drugim serwis.pl/programy/newsy

No ale nic, dałem do kategorii każdej przedrostki i jakoś to będize.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Normalnie, myślisz o kategorii nadrzędnej, i w zależności o której myślisz pod tym adres jest ta strona wyświetlana :)

A tak poważnie sam się zastawiam co Ci przeszkadza w tym, że nazwa jednego jest newsy-2, a newsy?

Jeszcze lepiej będzie jak tytuł zostawisz Newsy, a adres typu ..../newsy-gry i odpowiednio .../newsy-programy

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności