Skocz do zawartości

Przepis na dobry portal

Quantum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnimi czasy dużo myślałem na temat założenia portalu komputerowego. Stwierdziłem, że to jest to co chciałbym w życiu robić. Kiedyś prowadziłem portal szachowy, lecz wycofałem się z projektu na rzecz innego.

Obecnie nie rozwijam żadnego z tych projektów i chciałbym stworzyć fajny portal komputerowy. W związku z tym mam do was kilka pytań:

1. Po pierwsze, co mogę zdziałać mając ok. 200zł i 14 lat (pewie myślicie, że nie znam dobrze na komputerach)

2. Po drugie jaką ekipę musiałbym zebrać, żeby stworzyć taki portal. Ja ze swojej strony mogę zająć częścią grafiki, pozycjonowaniem oraz będę redaktorem naczelnym.(nie martwcie się, potrafię pisać artykuły)

3. Kolejne moje pytanie. W co ulokować pieniądze, żeby nie były one stracone.

4. Czy mogę na tym jakoś zarobić, a jeśli tak to na czym i ile?

5. Jakie rozwiązania techniczne polecacie?

6. Czy samą pracą, czasem, oraz chęciami coś osiągnę?

Bardzo proszę traktować mnie poważnie, mimo mojego wieku, ponieważ znam się na tym co chce stworzyć i potrafię tworzyć portale.

Proszę o wiele odpowiedzi, ponieważ chciałbym poznać wiele opini.

Bardzo proszę traktować mnie poważnie, mimo mojego wieku, ponieważ znam się na tym co chce stworzyć i potrafię tworzyć portale.
Skoro się znasz to po co ten topic ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Domena na rok to koszt 12 PLN (.PLka) lub około 25 zł (.ORG, .NET, .COM - przedłużenie tańsze niż .PLka). Serwer możesz znaleźć w cenie poniżej 100 PLN/rok lub na początek ulokować się na darmowym (ale rób często kopie i licz się, że w każdym momencie będziesz musiał uciekać na płatny hosting) i podpiąć pod niego domenę ( https://0hosting.pl/ - w opcji wyszukiwania zaznacz "Parkowanie domen (TLD)" i lokalizację "PL"). Nie wkładaj czasu nigdy w serwisy na darmowych domenach. Co do ekipy zacznij sam. Jeżeli to co stworzysz będzie ciekawe bez problemu znajdziesz ludzi do współpracy.

E: Na początku na tym nie zarobisz i do czasu porządnego rozkręcenia wszystkiego i nałapania użytkowników radzę nie umieszczać żadnych reklam i nie traktować tego jako zarobek po pogrążysz wszystko w zalążku.

(No co, mam dobry dzień ;) )

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności