Skocz do zawartości

Własne zaplecze...

Figiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcę zrobić małe zaplecze dla mojej strony i w związku z tym mam do Was doświadczeni koledzy pytanie, bo ja to widzę tak i nie wiem czy prawidłowo:

serwer nr 1 - stoi na nim tylko strona główna już teraz

serwer nr 2 w tej samej firmie, co serwer nr 1 ale z innym IP i tu ma być moje małe zaplecze + 2 małe blogi/stronki hobbistyczne jeśli dojdzie do ich realizacji, a miejsce będzie.

Moje zaplecze to mają być dwa stronki powiązane tematycznie ze stroną główna i między tymi stronami nie ma być linków, tylko każda z tych dwóch stron ma linkować do strony głównej na serwerze nr 1. Czyli na tym serwerze bądą w sumie 4 stronki, takie są plany.

Czy tak będzie dobrze, jeśli dwie strony z zaplecza będą na tym samym serwerze i obie będą linkowały do strony głównej pozycjonowanej ale z innym anchor tekstem? Mogę ewentualnie przerzucić jedną z tych stronek na inny tymczasowy serwer, którego nie zamierzam przedłużać a później na jakiś bezpłatny, bo to będzie mała stronka z dużą ilością podstron.

Druga sprawa to jak ma wyglądać sprawa z linkami na moich stronach z zaplecza? Czy wystarczy, że zrobię stronę i w stopce albo pod menu umieszczę link z odpowiednim anchor tekstem i link ten będzie widoczny na każdej podstronie w tym samym miejscu, czy może lepiej pisać artykuły na tej stronie i pod każdym artykułem (nie w treści bo nie to ma być precell tylko porządna stronka ale zaplecze) umieszczę link do strony pozycjonowanej na ten sam anchor tekst, w miarę potrzeby na inny anchor tekst?

Brzmi rozsądnie.

Przede wszystkim podobno powinno być różne IP bo inaczej google boot nie da się nabrać.

Dobrze również, że stronki zaplecza będą z prawdziwą treścią i nikt się do tego nie przyczepi

Podobno linki w stopce tracą na skuteczności ale jeżeli strony zaplecza mają być prawdziwe to nie masz wyjścia.

Tylko jak zamierzasz wypozycjonować zaplecze ?? :-)

W sumie 4 strony to nie jest dużo, wystarczy tylko na początek, później przydało by się więcej linków z różnych miejsc.

Szczęściarz z Ciebie bo masz serwer i kilka IP

Ja jestem zmuszony do pisania po forach i katalogach i liczenie na znajomych :-)

No tak ale to będą tylko dwie stronki, jedna będzie mniejsza od strony pozycjonowanej a druga z czasem powinna być duża. Zaplecze zamierzam dodawać do katalogów, może jakieś precle. Chcę spróbowac na początek zrobić 2 takie stronki, jedną zrobię szybko, a na drugiej podę codziennie pisał jeden artykuł. 2 strony dlatego, że dwie mają być o zupełnie czymś innym moje blogi o zainteresowaniach, jeśli w ogóle dojdą do skutku, choć nie wiem czy link na stronie nietematycznej coś da, pewnie da ale będzies słabszy i mniej wartościowy?

Ale czy dwie strony z zaplecza z tym samym nr IP to dobrze wygląda?

Żeby mieć zaplecze jestem zmuszony wykupić drugi hosting, choć może z czasem się z kimś wymienię na zasadzie, jeśli to możliwe, jego stronka na moim hostingu a moje na jego, żeby zamieszać z ip.

Z tym, że zaplecze ma być większe od strony pozycjonowanej, to mnie trochę zaskoczyłeś Vek-tor, o tym nie wiedziałem. Z czasem pewnie wykupię jakieś linki na innych stronach tematycznych. na początek zamierzam pozycjonować na łatwe frazy i dodawać też do katalogów. np. dziennie do 5 katalogów, bo strona i domena nowa oraz 1 artykuł w zapleczu dziennie, czy mogę bardziej agresywnie z artykułami, np. 2 dziennie czyli byłby dwie podstrony na stronie zaplecza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności