Skocz do zawartości

za długa nazwa odbiorcy płatności oraz "." w nazwie firmy

Fubar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dwa problemy z rejestracja AdSense.

1. Nazwa firmy jest za długa i się nie mieści w polu do tego przewidzianym.

2. Oprócz tego nazwa firmy zawiera "." ponieważ jest jednocześnie nazwą domeny i formularz zostaje odrzucony.

Nigdzie nie mogę znaleźć wzoru wypełnionego formularza rejestracyjnego AdSense dla firmy. W jaki sposób mam wpisać kropkę, która jest w nazwie firmy? Widziałem, że kilka osób miało taki problem ale bez rozwiązania. Wierzę natomiast, że wiele osób posiada nazwę firmy zbieżną z domeną strony i musiały sobie one w jakiś sposób poradzić.

Pojawia się ich komunikat, że zgłoszenie musi być zgodne ze znakami z serii ISO-Latin 1. Wykorzystałbym te znaki ale nie wiem jak, bo na stronie supportu jest tylko jakiś screen pokazujący je wszystkie.

TTSEO napisał(a):
Hmm, mam "." w nazwie firmy w AS i nie bylo problemu.

Raczej tez nie chce wierzyc, ze teraz nie mozna: co pisza wtedy sp. z o.o. - sp. z o.o. (a nie np.: sp z o o) jest wymagana tresc nazwy takiej firmy.

ewidentnie chodzi o kropkę, po raz kolejny sprawdziłem. Zresztą znalazłem, że nie tylko u mnie istnieje taki problem https://groups.google.com/group/adsense-hel...52ec5f020?pli=1

Lis napisał(a):
No właśnie. Kropka jest w zestawie ISO-Latin 1. Może masz jakieś Ś albo Ą w nazwie firmy i tego znaku (a nie kropki) Ci nie przepuszcza?

Widzę, że temat przycichł. Nie wiem, może ktoś zna osobę borykająca się z podobnym problemem. BTW jak sprawdziłem te znaki w ISO-Latin 1 to tam nie ma kropki (dot) tylko jest cos takiego jak "trochę inna kropka" tzw. (middledot). Strasznie to irytujace;/

No cóż konto założone, mail do supportu wysłany. Minęły 2 dni i zero odzewu. Generalnie jedyny formularz kontaktu z którego mogłem skorzystać aby do nich napisać to było Zgłoszenie sugestii. Czy jest jakieś miejsce gdzie można po prostu zgłosić problem bez względu na jego rodzaj, na zasadzie ogólnego maila do zespołu Adsense? Ta ograniczona pomoc techniczna to jakaś porażka, większość to i tak szablonowe rozwiązania problemów.

• 2 tygodnie później...

OK, temat zamknięty po mojej myśli. Dzisiaj dostałem odpowiedź, że nazwa została podmieniona i faktycznie w ustawieniach konta zmienili ją na taką jaką dokładnie chciałem. Pozostaje więc faktycznie do nich napisać i czekać cierpliwie na rozpatrzenie sprawy. W moim przypadku trwało to 8 dni. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc.

Wczoraj zarejestrowałem konto AdSense i potwierdzam, nie da się wprowadzić nazwy firmy z kropką...

Poza tym w dalszym ciągu mi konta nie aktywowali.

edit: Coś takiego mi się wyświetla przy logowaniu:

Konto nieaktywne

Konto AdSense nie istnieje dla takiego loginu, ponieważ Twoje podanie jest obecnie w przeglądzie. W ciągu tygodniaod daty wysłania podania, przeglądniemy je i odezwiemy się do Ciebie. Zaraz po zatwierdzeniu będziesz mógł się zalogować na konto i rozpocząć.

Oni tam komunikaty chyba google translatorem tłumaczą. Żeby było śmieszniej podczas rejestracji twierdzą, że rozpatrzą podanie w ciągu 1-2 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności