Skocz do zawartości

Czy można zaradzić [500] Internal Server Error?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

W opisie otwarty.mini 2.0 znalazłem że został poprawiny żeby więcej nie było problemu [500] Internal Server Error.

Wczoraj miałem pierwszy raz ten problem na nowym skrypcie i nowym serwerze w NetArt.pl

Chodzi mi o to co można poprawić w skrypcie i gdzie żeby zlikwidować ten problem lub chociaż zminimalizować?

Z góry BARDZO dziękuję za pomoc i posty

POZDRAWIAM

https://katalogseo.com.pl

to co mam w pliku .htaccess:

RewriteEngine On

RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-k([0-9]+)\.html$ index.php?a=kat&id=$2 [L]

RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-p([0-9]+)(-([0-9]+))*\.html$ index.php?a=pod&id=$2&min=$4 [L]

RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-s([0-9]+)\.html$ index.php?a=szcz&id=$2 [L]

RewriteRule ^search-(.+)-([0-9]+).html$ index.php?a=search&szukaj=$1&min=$2 [L]

RewriteRule ^inf\.html$ index.php?a=inf [L]

RewriteRule ^google([[:alnum:]]+)\.html$ index.php [L]

RewriteRule ^tag-([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-([0-9]+)\.html$ index.php?a=search&szukaj=$1&min=$2 [L]

RewriteRule ^wpis\.html$ index.php?a=wpis [L]

RewriteRule ^rss\.xml$ index.php?a=rss [L]

RewriteRule ^mapa\.html$ index.php?a=mapa [L]

RewriteRule ^PR-([0-9]),([0-9]+)\.html$ index.php?a=search_pr&pr=$1&min=$2 [L]

RewriteRule ^PR-([0-9]).html$ index.php?a=search_pr&pr=$1 [L]

jeśli to jest potrzebne

Dziękuję za zainteresowanie się postem i za ciekawe mody do mini : )

Działa działa :blush: ale chodzi o to żeby zapobiec problemowi błędu 500, wczoraj pół dnia katalog był niedostępny dziś wszystko wróciło do normy ale może zdarzyć się ten problem ponownie i właśnie chciałbym temu zapobiec i czy da się zapobiec ?

pisałem do administracji serwera to mówią że skrypt winny :blush:

NetArt: Błąd 500 występuje tylko w kilku przypadkach: błędnej konfiguracji serwera, błędnej konfiguracji dokonanej przez klienta w pliku .htaccess, aplikacji wykonującej się dłużej niż 30 sekund aplikacji alokującej zbyt dużo pamięci. Dwa pierwsze elementy można wykluczyć - z reguły objawiają się stale a nie sporadycznie.<BR>Błąd trzeci może być związany z: zbyt długim pobieraniem danych z bazy danych, zbyt długim pobieraniem danych ze źródeł spoza NetArt, nieoptymalnym przetwarzaniem danych. Pierwszy element pozostaje do sprawdzenia w Państwa gestii - ruch na bazach danych został przez nas rozłożony na kilka serwerów i pracują one niemal nieobciążone. Może to być związane np. z nieoptymalnym zapytaniem do bazy danych lub serią zapytań następujących zaraz po sobie, lub z zapytaniem o bardzo dużej ilości rekordów (proszę przy okazji sprawdzić, czy mają Państwo na bazę danych utworzone indeksy). Druga możliwość jest oczywista - serwer nie wyświetli Państwu strony dopóki nie uzyska danych np. z zewnętrznej bazy danych. Trzecia możliwość jest również oczywista - jeżeli nieoptymalnie przetwarzają Państwo dane można zablokować zbyt wiele pamięci, lub wykonywać skrypt zbyt długo. Proszę w związku z tym o sprawdzenie Państwa skryptów. Proponuję sprawdzić kod strony internetowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności