Skocz do zawartości

Który styl odpowiada za kolor linków?

Rekomendowane odpowiedzi

<textarea name="tekst" rows="5" cols="20">
Miejsce na tekst
 </textarea>

rows i cols to wiersze i kolumny, czyli rozmiar pola tekstowego. Jak to będziesz w mini wklejał, to on domyślnie z swojego texarea zamyka tag ( a raczej usuwa </textarea> ) .

Jest to zawartość regulaminu, tylko uważaj, bo w tym przypadku występuje konflikt interesów, tz. w pole textarea wstawiasz drugie takie pole, dlatego ja regulamin z takim linkiem przygotowuję wcześniej i wrzucam go bezpośrednio do phpMyAdmin.

Mar.

Ja robię inaczej. Treść którą wklejam w polu textarea formularza (np. z regulaminem). trzymam w oryginalnej postaci w pliku tekstowym na dysku. Jeżeli potrzebuję zmienić regulamin, to zmieniam treść w tym pliku, a następnie wklejam to w panelu administracyjnym katalogu. Zmiany w bazie zapisują się zgodnie z oczekiwaniami, gdyż problem tylko dotyczy wyświetlania kodu w textarea z przyczyn, które zostały już przez innych podane.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

<textarea name="tekst" rows="5" cols="20">
Miejsce na tekst
 </textarea>

rows i cols to wiersze i kolumny, czyli rozmiar pola tekstowego. Jak to będziesz w mini wklejał, to on domyślnie z swojego texarea zamyka tag ( a raczej usuwa </textarea> ) .

Mam problem po wprowadzeniu tekstu w textarea, zamiast pojawiać się podany tekst jest całe źródło strony ?

Pewnie gdzieś robię błąd

<textarea name="tekst" rows="10" cols="40">

<a href="https://katalogseo.com.pl" title="Katalog seo" target="_blank">Katalog seo</a>

??? Raz jeszcze proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

<textarea name="tekst" rows="10" cols="40">
<a href="https://katalogseo.com.pl" title="Katalog seo" target="_blank">Katalog seo</a>
</textarea>

Zapomniałeś o </textarea>

I pamiętaj że textarea w textaarea usuwa jeden ze znaczników zamykających, czyli ten ktory tobie brakowalo </..>

a jeszcze mam takie pytanie jak zrobić żeby zmienić tło w textarea oraz kolor czcionki ?

jeżeli dla konkretnych textarea, to możesz zrobić tak:

w pliku w którym znajduje się textarea dodajesz klasę, np.:

<textarea class="kolorowa"></textarea>
teraz w pliku style.css w katalogu głównym definiujesz tą klasę:
.kolorowa
{
background-color: #494949;
color:#ffe300;
}

i wszystko.

ew. możesz styl zastosować w wybranym textarea:

<textarea style="background-color: #494949;color:#ffe300"></textarea>

jeżeli chcesz dla wszystkich występujących w katalogu textarea ustawić wspólny styl, to wystarczy dodać w pliku style.css:

textarea
{
background-color: #494949;
color:#ffe300;
}

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Dzięki serdeczne za pomoc, a teraz mam takie pytanie dodałem mod najczęściej klikane i oglądane po wejściu na pod stronę nie ma miniaturek stron czy powinienem cierpliwie czekać czy jest to mój kolejny błąd ??

Z góry dziękuję i POZDRAWIAM

mam jeszcze dwa pytania, szukałem ale może gdzieś przeoczyłem wątek chodziło by mi jak zrobić pod stronę kontakt jak w katalogu Melma kopiowałem kod ale chyba coś w funkcjach muszę dodać lub całkowicie nie w tą stronę i drugie moje pytanie jak zrobić jak w jak w katalogu kolryb29 https://www.janustravel.pl/katalog/wyroznione-strony.html ?

POZDRAWIAM i dziękuję

Dzięki serdeczne za pomoc, a teraz mam takie pytanie dodałem mod najczęściej klikane i oglądane po wejściu na pod stronę nie ma miniaturek stron czy powinienem cierpliwie czekać czy jest to mój kolejny błąd ??

Z góry dziękuję i POZDRAWIAM

pliki najlepsze.php i ogladane.php w katalogu otwarty_disp porównaj z home.php i znajdź element odpowiedzialny z miniaturki, skopiuj go i gotowe.

mam jeszcze dwa pytania, szukałem ale może gdzieś przeoczyłem wątek chodziło by mi jak zrobić pod stronę kontakt jak w katalogu Melma kopiowałem kod ale chyba coś w funkcjach muszę dodać lub całkowicie nie w tą stronę i drugie moje pytanie jak zrobić jak w jak w katalogu kolryb29 https://www.janustravel.pl/katalog/wyroznione-strony.html ?

POZDRAWIAM i dziękuję

Z tego to nic nie zrozumiałem! Albo po polsku...albo wcale :D

Uprzedzając kolejne "JAK" - idź za radą kolegi @boby - "Ehh, kolego, Ty masz rączki i oczka ? Jeżeli masz to czemu nie poczytasz o HTML ?"

Zachęcam do zainteresowania się tematem xhtml i css.

Powodzenia, bez odbioru ;)

Ucz się ucz.. bo jeszcze sporo pracy cię czeka:

np.

https://www.katalogseo.com.pl/biblioteka-snow-s32.html

Linki w treści, linki z kanału RSS itp. itp :D

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności