Skocz do zawartości

Kontrowersyjny film - jesteśmy manipulowanym społeczeństwem?

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

Kaviorek: jak było naprawdę pewnie się nigdy nie dowiemy. Ale mogło być tak, że był to atak terrorystyczny z przyzwoleniem a nawet na zlecenie rządu USA. Im naprawdę było na rękę poświęcić 3 budynki zyskując tym samym poparcie do wojny swoich obywateli jak i reszty świata.

Mają u siebie mega kryzys gospodarczy ale nadal są w Iraku, tracą miliardy dolców i szukają broni masowej zagłady? Nie, ograbiają ten kraj z ich najcenniejszego surowca. To była operacja od początku do końca obliczona na zyski i napewno ludzkie życie nic nie znaczyło.

Oczywiście możemy w to wierzyć lub nie, ja opierając się na historii wiem do czego ludzie u władzy byli i są zdolni, także nie zdziwiłbym się gdyby atak na WTC był wykonany za przyzwoleniem a nawet na zlecenie rządu USA.

zgadzam się, że religia może służyć do manipulowania ludźmi, ale z drugiej strony nie wierzę w światowy spisek, skutkiem którego postały właśnie religie jako narzędzie do manipulacji, tym tropem idąc można doszukać się spisku w wynalezieniu telewizora

Nóż może służyć do krojenia chleba i zabijania. Wszystko zależy od ludzi, którzy się nim posługują. Z religią jest podobnie. Nie wiem czy została stworzona od samego początku do manipulacji. Ale wiem, że można ją wykorzystać do dobrych i złych celów. Jeszcze w starożytnym Egipcie ludzie potrafili przepowiedzieć zaćmienie słońca, ciemny lud kupował bajkę, że sam Bóg to robi. Dzięki temu takim ciemnym ludem można było łatwo manipulować bo ludzie bali się, że po śmierci nie pójdą do zaświatów czy co tam im obiecano. Wszystkie religie coś obiecają, zazwyczaj dalsze życie. Teorii jak one będzie później wyglądało jest pewnie tyle co religii.

Wyobraź sobie agenta ubezpieczeniowego w gajerku, który za pieniądze lub Twoje poświęcenie sprawie jego korporacji proponuje życie po śmierci. Każdy by pewnie padł ze śmiechu. Ale jeśli rodzice Tobie powiedzą, że ten Pan mówi prawdę, zabierze Cię do wielkiego tajemniczo wyglądającego biura i udowodni, że kontrakt ma podpisany z 90% społeczeństwa to już nie będziesz się śmiać. Ponieważ chcesz dalej żyć zacznie się to wydawać realne.

Ludzie dali się temu zmanipulować do tego stopnia, że potrafią zabić setki przypadkowych osób i siebie samego w ataku terrorystycznym.

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Słyszałem też teorię że wszystkie te teorie spiskowe odnośnie 9.11 to ... teoria spiskowa. Organizacje demaskujące rzekomą winę rządu są tak naprawdę finansowane przez rząd amerykański, który a) chce żeby ludzie się go bali i b ) wstyd im się przyznać że banda talibów wykiwała całą national security, na którą rocznie wydaje się grube miliardy dolarów.

Ale to bardziej należy traktować w kategorii żartu. !!!

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Ja ten film i inne podobne, szczególnie już objawiane w internecie, nie traktuję jaki materiału dowodowego. Zdecydowana większość materiałów w nim zawarto to w mojej ocenie albo kłamstwa, albo manipulacja (wyciągnięcie z kontekstu) albo nie da się tego udowodnić co przedstawiają (np. cytat, słowa kogoś sprzed 50 lat, bez podanego źródła, itp).

Może tak było ja Brad mówisz, może nie było, wg mnie nie ma na to dowodów, jedynie nasze przypuszczenia i sugestie, w żadnym razie nie można się opierać na tego typu filmikach.

Bardzo łatwo się kręci takie filmy, pomysłów jest wiele, a jeżeli wezmą się spece od PR, reklamy, manipulacji to powstaje właśnie coś takiego.

Zobaczcie na zdjęcia jakie podałem we wcześniejszym poście.

Zakładamy, że budynek po uderzeniu samolotami się nie zawala, więc zostaje tylko taka dziura.

Atak odbywa się w nocy, więc świadków jest bardzo mało, kamery prawie nic nie nagrały.

Widać było tylko wybuch oraz dziurę w budynku o poranku.

I kto teraz uwierzy, że to po samolocie? ja bym miał wątpliwości, szczególnie, że wcześniej takiego czegoś nie widziałem.

Rząd USA jakby miał filmy z katastrofy to pewnie też by się nimi nie chwalił, więc można by było sądzić, że to np. atak rakietowy z okrętu podwodnego, który podpłyną pod NY.

Odpowiednio przygotowany materiał, tak samo nagrany jak ten tutaj, mógłby taką tezę udowadniać i też byśmy uwierzyli, że to Rosjanie ze swoich okrętów podwodnych zaatakowali.

Oni by odpowiadali, że to brednie, ale kto Rosjanom by uwierzył, szczególnie, że mają wiele tajemnic związanych z okrętami, co pokazała katastrofa Kurska (no właśnie, pewnie to te same rakiety na Kursku eksplodowały, co teraz poleciały w WTC), itd.. itp... itd.. do woli można wymyślać, ładnie opakować i w świat jako prawdę...

Może tak było ja Brad mówisz, może nie było, wg mnie nie ma na to dowodów, jedynie nasze przypuszczenia i sugestie, w żadnym razie nie można się opierać na tego typu filmikach.

Dokładnie. Tak jak pisałem wcześniej ja to traktuje jako prawdopodobną możliwość a nie fakt. Oczywiście w tej sprawie nie możemy się spodziewać żadnych dowodów, bo gdyby w ataku na WTC maczał rząd to szybko by je zatarł.

Bądź tylko świadom, że do TV trafia to co politycy chcą/mogą zdradzić dziennikarzom. Myślę, że często dostajemy fikcje lub półprawdę bo prawda mogłaby komuś zaszkodzić lub wywołać społeczny niepokój.

I kto teraz uwierzy, że to po samolocie?

W obie dziury włożysz samolot, po rakiecie to by zupełnie inaczej wyglądało.

Ta sprawa ma drugie dno. Ktoś pisał kilka postów wcześniej że Zeitgeist neguje świat nie podając alternatywy do systemu moentarnego, religii itd. Otóż zobaczcie sobie Zeitgeist: Addendum, a zwłaszcza drugą część i będziecie mieli kawę na ławę.

Zeitgeist "jedynka" to tylko owijanie ludzi wokół palca, po to żeby im sprzedać Addendum i trockistwowskie koncepcje tam zawarte. Jak dla mnie to dobór tematów nie ma żadn ego znaczenia, to są tylko psychologiczne 'enablery' mające wepchnąć ludzi na określony tor "myślenia" i następnie sprzedać im prawdziwy New World Order (nie ten który teraz się wyłania, ten kolejny który przyjdzie jako "wybawienie").

W obie dziury włożysz samolot, po rakiecie to by zupełnie inaczej wyglądało.

to już kwestia zmontowania przekazu, porównania z innymi uszkodzeniami,

znajdziesz przykład podobnej katastrofy i dziury po samolocie? ja nie widziałem czegoś podobnego wcześniej,

to, że akurat pasuje raczej jest mało przekonywujące dla osoby, dla której sposób ataku na WTC było zaskoczeniem (dla większości chyba było),

a po rakiecie albo wybuchu bomby może wyglądać dowolnie, jak najbardziej tak jak na tym foto...

podstawowe pytanie, co się stało z samolotem, jest tylko dziura? normalnie przecież (tutaj 10 foto z widocznymi szczątkami samolotu w budynku) widać fragmenty samolotu,

na dole było spalona felga z koła, inne małe fragmenty samolotu? takie małe fragmenty to można do vana wsadzić i w zamieszaniu, gdy lecą szyby i inne części budynku, podłożyć w minutę albo trzy... zupełnie jak przy Pentagonie :)

Jeśli władzę sprawują osoby które rządzą mediami, gazetami, mają wpływ na rządy, doprowadzają do zamachów które rzekomo są ukartowane wewnętrznie to nasuwa się takie małe pytanie. Dlaczego nie potrafią poradzić sobie z pozbyciem się tego filmu?

https://911research.wtc7.net/wtc/evidence/p...s/woman_wtc.jpg

na powiekszeniu widac ze to nei czlowiek zreszta chyba proporcje sie nie zgadzaja

Co do WTC to wszystko jest nieprawda

Najbardziej prawdoppodbne tezy to :

- CIA dzialalo na tyle nieudolnioe ze dopuscilo do atakow a nawet im pomagajac, dodatkowo przyznanie sie "Niestety ale ktos podlazyl bomby pod budynki WTC" byloby jawnym zaproszeniem do wiekszej ilosci zamachow

- lub tez inaczej wszystko bylo zaplanowane

ale bardziej skupialbym sie na "pomocy" w ataku w celu tak anprawde wywolania nowej wojny

Co do USA w 2 wojnie to bylo tylko kwestia czasu ze nastapi konfilkt miedzy USA i Japonia i to wlasnie w starciu morskim (jedne z najwiekszych flot od 20 lat pakowano w nie najwiecej kasy), embargo na rope (tak tak USA wtedy rope exportowaly), jawne wspieranie Chin i UK poprzez akt lend-lease.

Stany potrzebowaly kopa zeby ludnosc zrozumiala ze teraz to oni moga zostac zaatakowani i sami go sprowokowali

Używaj Cuilla i Hakii

Matrix jest filmem nakręconym na faktach autentycznych

Nie widzialem jeszcze faktu nie autentycznego ;)

O WTC moji znajomi mieszkajacy w stanach sadza podobnie, ze w to byl ich rzad zamieszany. Ale oczywiscie co my tam wiemy. Napewno biorac tylko na zdrowy rozum jest kilka koncernow na swiecie, ktore zarzadaja wiekszoscia zasobow. Pytanie tylko czy prawda jest do czego daza....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności