Skocz do zawartości

I poszedł filtr!

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

..... podłączyłem parę stron do zbierania punków i linkowałem je. Minęło 1-2 miecha i tylko jedną oszczędziło......

koniecznie wal w konkurencje właśnie odkryłeś jak ją zafiltorwać :) jak by ci brakowało PKT to zapraszam do działu handel , ostatnio taki ruch jak nigdy :)

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po co tak kłótnia czy FSB czy nie. Jak za 3 tygodnie strona poleci w kosmos, to się problem sam rozwiąże. :)

oj tak, pozycjonowanie wymaga cierpliwości, dużo cierpliwości.

same stałe tez moga doprowadzić do filtra - sprawdziłem na sobie :) a zwlaszcza wtedy gdy przywalisz 1000 linków na dzien - nie sadze aby jakas domana nowa to przetrwała ale nie robilem testów w tym zakresie

dochrzaniacie do Xanna ale fakt serwis jest nowy ma 30 dni to mogl byc FSB, ale ilosc linków jednak swiadczy ze to nie bylo pozycjonowanie ale zasada - przywalić ile sie da ważne aby jutro byc TOP 10 - i jest tego efekt i jak juz pisałem nie ma zanczenia czy przywalone bylo by z gotlinka 200 k czy z seo.net 200k tak i tak by oberwała - na szczescie moze właściciel sie cieszyc ze nia ma BANA - ja juz Bana za przywalenie keidys linkami dostałem, choc one były akurat ze stałego systemu

Pozycjonwoanie wymaga czasu i cierpliwosci - jesli sie tego nie ma to trzeba zmienic branze

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Na początek to należy postarać się o porządne linki nie związane z systemami.

Przynajmniej jest szansa że ręcznie początkujący nie dowali 2k linków dziennie a i jak początkujący to lików z pr > 5 i tak za wiele nie zdobędzie.

Jak się dowali za dużo linków stałych to też filtr jest możliwy zależy to od fraz i paru innych czynników.

Nie zgadzam się z wieloma wypowiedziami obrońców swl-i i śmietników - ups sorry softów :) ale czy to tak trudno zrozumieć że google nie kara za sam fakt linkowania z swl-i. Kary są za zbyt szybki (niczym nie uzasadniony) przyrost linków i zbyt gwałtowne wysforowanie się młodej strony w top-ie. Inną bajką są kary za emisje linków z swl-i na swoich stronach ale to nie ten temat.

Dopiero gdy wpadłem kiedyś na reklamę e-Weblinka (bo reklamujesz się jak TicTac-i) ............

No to fakt :) ale tutaj reklama nie ma akurat nic do rzeczy.

Spartaczyłeś sprawę tylko i wyłącznie Ty. Nie rozpaczaj już, weź się w garść i zacznij działać. Nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem. Widzę, że masz jeszcze domenę .com. Zrób przekierowanie 301 i zainwestuj w ręczne katalogowanie na początek a nie w bezmyślne nawalanie rotacyjnymi linkami.

takie filtry zdarzają się bardzo często przy za mocnym linkowaniu nowej domeny lub/i korzystaniu w za dużym % wyłącznie SWL rotacyjnych.

Z związku z powyższym nie rozumiem tej całej paniki. No sory, ale to normalnie żałosne.

Strona wróci na swoje pozycje po kilku tygodniach/miesiącach, gdy będzie miała stały dopływ linków stałych, a rotacyjne nie będą stanowiły więcej niż ok 30% ogółu linków przychodzących.

Widać osobie, która proponuje 301 zawsze brakowało cierpliwości.

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

Widać osobie, która proponuje 301 zawsze brakowało cierpliwości.

Ano jestem zdziebko niecierpliwy :) , ale 301 to teraz jedyne rozwiązanie.

Domena miała miesiąc więc moim zdaniem lepiej jest zacząć od nowa niż czekać 3 miesiące na wyjście z filtra domeny i tak bez linków przychodzących. Ponadto w użyciu jest jeszcze domena globalna .com więc 301 to naturalne rozwiązanie problemu.

Więc wniosek taki ,że dostał filtra za linki z e-weblinka :-)

A ,że za dużo, że nowa domena itp to swoją drogą.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dziwne! Domenę https://www.myiphone3g.com.pl/ linkowałem tylko za pomocą LinkMe.pl kupionymi punktami. Była nowa, dostała (przypuszczam) masę linków z automatu i jest pierwsza dziesiątka pod iphone 3g w google. Jest do domena robiona typowo na sprzedaż u ubogim contentem. Jest nowa, dostała masę linków i jeszcze filtra nie ma. Jak do wakacji utrzyma pozycje i nie dostanie filtra to sprawa sama się wyjaśni.

Dziwne! Domenę https://www.myiphone3g.com.pl/ linkowałem tylko za pomocą LinkMe.pl kupionymi punktami.

Gdyż ponieważ linkme z tego co kiedyś testowałem przydzielało bardzo małą ilość linków (nie wiem jak jest teraz) więc zapewne nie było sposobności na wypad z wyników. Jak byś przyłożył większą ilość to by się skończyło tak samo jak z innymi. Nie można oceniać pozycjonowania przez pryzmat nazw systemów których się używa! Jest wiele czynników które wpływają na pozycję strony a ty próbujesz uprościć wszystko do automatycznego linkowania (dodaj i zapomnij). Pozycja frazy którą podałeś jest wynikiem jej zawartości w url i optymalizacji strony.

Pozycjonowanie nie jest tak łatwe jak by mogło się wydawać, pozycjonowanie jest banalne dopiero wtedy gdy wiesz co robisz ...

nihil fit sine causa

Konkurencja nie śpi. Wystarczy ewidentny znak ,że korzystasz z SWL i poleci Spam report.

A jak jeszcze na forum podajesz linki i szczycisz się wysokimi pozycjami dzięki linkme nie zdziwie się jak jutro zalożysz temat "Za co filtr".

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności