Skocz do zawartości

I poszedł filtr!

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

..... podłączyłem parę stron do zbierania punków i linkowałem je. Minęło 1-2 miecha i tylko jedną oszczędziło......

koniecznie wal w konkurencje właśnie odkryłeś jak ją zafiltorwać :D jak by ci brakowało PKT to zapraszam do działu handel , ostatnio taki ruch jak nigdy :P

Xann, czemu promujesz filtrowanie konkurencji?

Przypuszczam, że powiesz, że to pisałeś z małą dawką ironii, czy coś. Ale to już kolejny wątek w którym na sugestię, że ktoś złapał filtr, bo przyłożył za dużo linków z SWLa, sugerujesz żeby walić nimi po konkurencji. Przestaje mi się wydawać, że to są "żarty". Niekiedy próbujesz zwalić "ujawnienie" tej techniki na kogoś innego, ale właściwie te słowa "zafiltrować konkurencję", padają właśnie od Ciebie. Mam coraz większe wrażenie, że po prostu chcesz aby ludzie się tłukli punktami z SWLi, i regularnie przypominasz o pewnych możliwościach...

:/

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Xann, czemu promujesz filtrowanie konkurencji?

Przypuszczam, że powiesz, że to pisałeś z małą dawką ironii, czy coś. Ale to już kolejny wątek w którym na sugestię, że ktoś złapał filtr, bo przyłożył za dużo linków z SWLa, sugerujesz żeby walić nimi po konkurencji. Przestaje mi się wydawać, że to są "żarty". Niekiedy próbujesz zwalić "ujawnienie" tej techniki na kogoś innego, ale właściwie te słowa "zafiltrować konkurencję", padają właśnie od Ciebie. Mam coraz większe wrażenie, że po prostu chcesz aby ludzie się tłukli punktami z SWLi, i regularnie przypominasz o pewnych możliwościach...

:/

Już wiem dlaczego powstał komiks pt. Seo Wars :D

A tak na serio to sobie poszukaj, poczytaj i wyluzuj trochę...

Więc wniosek taki ,że dostał filtra za linki z e-weblinka :-)

nie zgodze sie z tym filtr poszedl za ich duza ilosc jak na nowa domene - czyli złe rozłożenie linków - przywalone za duzo i ilośc ta była nie była odpowiednia do algorytmu - strona podpadła pod SPAM, ale ze nie jest nim wiec ma tylko filtr, inaczej byłby BAN

jak wynika z petentu google w takim przypadku jest sprawdzany powod naglego przyrostu, sparwdzono co i jak i strona dostała za swoje - w google nie nalezy sie za szybko wychylac trzeba to robić z głową.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Następnym razem przeczytaj cały post, zanim wyciągniesz coś z całości...

Więc wniosek taki ,że dostał filtra za linki z e-weblinka :-)

A ,że za dużo, że nowa domena itp to swoją drogą.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

przeczytalem i piszesz

1. Więc wniosek taki ,że dostał filtra za linki z e-weblinka :-)

2. A ,że za dużo, że nowa domena itp to swoją drogą.

czyli filtr był za linki z weblinka a po drugie tez przez to iz ich za duzo przywalił - tak cie rozumiem - moze zesmy sie nie zrozumieli

dla mnie wniosek ze filtr jest za linki z weblinka troche nad wyrost - bo filtr poszedl dla tego ze ich było za dużo - a źródło linków to jest druga rzecz już mniej istotna, bo mogł to być kazdy SWL jak i dodanie sie adderem to 10000 qlwebów i 1500 Presell page w ciagu tygodnia - efekt moze byc taki sam - za duzo w zbyt krótkim czasie,

BANERY REKLAMOWE

czemu nie realne - moze fakt nie wiem ile ich jest postawionych :D u siebie mam standardowa baze 5000 a ze jest to wersja podstawowa sadze ze jest ich duzo wiecej jak sie doliczy do tego katalogi mini to jest wartosc realna i mozna to zrobic w ciagu kilku dni - fakt czesc moze miec bany i roznego rodzaju zaniki ale wiadomo czasami dodanie sie do 1 qlweba skutkuje pojawieniem sie wyników w 10 ;)

tak wiec wszystko jest realne

BANERY REKLAMOWE

Ogólnie chyba akcja filtrowania była, kilka moich stron, bardzo stare domeny z wieloma linkami stałymi (naturalnymi rzec by można), linkowane rotacyjnie od samiuśkiego początku dostało kilkadziesiąt filtrów. Dokładnie 2 dni temu, ciągle liczymy straty ale będą spore. Wspólny mianownik to SWL, od Xanna również ale to nie ma znaczenia - tylko że bez nich nie zdobylibyśmy tych pozycji z których pospadaliśmy ;-) Nic, mam nadzieję że ciągle działa stary sposób na filtra - zmienić ades i tekst na stronie, w ostateczności domenę i zabawę czas zacząć od początku.

Xann - mogę tylko powiedzieć " ... Kończ waść! Wstydu oszczędź ... "

Inne SWL-e jadą i jechały na full z moimi stronami i nigdy nie było tego problemu że za szybko dolinkowało. Dopiero gdy wpadłem kiedyś na reklamę e-Weblinka (bo reklamujesz się jak TicTac-i) podłączyłem parę stron do zbierania punków i linkowałem je. Minęło 1-2 miecha i tylko jedną oszczędziło. Może coś źle obliczyłeś. Komercyjnie przedstawiasz swój system sugerując że każdy może nim pozycjonować. A tu się okazuje że jak ktoś ma mniej Twojej wiedzy w głowie to może sobie zaszkodzić w google a nie odnieść sukces.

Wystarczy troszkę pomyśleć. Jeżeli napierałeś z innych systemów i nic się nie działo to znaczy, że weblink ma większą moc (w przeliczeniu na punkty rzecz jasna). Nie ma bowiem wielkiej różnicy między swl;ami, bo i logarytmy podobne i domeny te same we wszystkich.

osobiscie - albo przekierowanie 301 - skuteczna metoda

albo stara domena i wywalenie ze strony wszystkiego co niedozwolone, zaprzestanie linkowanie z SWl całkowicie i zgłoszenie o ponowne rozpatrzenie - jesli nie zdejmiesz linków w SWL to zgłoszenie nic nie da

BANERY REKLAMOWE

nie przeniesie

sprawdziłem to na 2 domenach

po przekierowaniu obie weszły prawie na pozycje starej - kilka oczek niżej ale zawsze, choc powod wejscia nizej to bylo zmniejszenie linków do zafiltrowanej przy próbach zgłaszania o zdjecie kary co nie przynioslo rezultatu, ale pozycje te nowe trzymaja do dnia dzisiejszego

BANERY REKLAMOWE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności