Skocz do zawartości

Filtr a katalogi i systemy wymiany linków

m@teuszles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem początkujący w tych tematach proszę o parę odpowiedzi dotyczących filtrów. Może ktoś napisać ze znajdę to na forum, ale przeglądałem wszystko i z czasem się pogubiłem.

KATALOG, FILTR, SYSTEM DODAWANIA

Pierwsze pytanie dotyczy katalogów... wyczytałem ze są programy roboty itd co dodają automatycznie linki do katalogów... i Google wykrywa czasem takie przypadki. Wtedy daje naszej domenie filtra lub bana...

Jak to jest naprawdę czy naprawdę dużo trzeba żeby przesadzić? Na pewno nie wszyscy dodają ręcznie a filtra nie dostali. Więc?

Kontynuując już rozważanie o katalogach. Ja swoja stronę dodaje po średnio do do 20 katalogów dziennie... na początku do wszystkich jakby to powiedzieć nie zwracając uwagi na PR oby tylko był darmowych i bez linków zwrotnych. Z czasem gdy moja strona będzie zbierało więcej linków a jej PR troszkę wzrośnie. Planuje dodawać do katalogów gdzie wymagany jest większy PR oraz płatnych. Czy to da jakiś efekt? Co proponujecie, jaki system dodawania?

SYSTEMY WYMIANY LINKÓW, FILTR, APLIKACJE GOOGLE

Następna sprawa która wprowadza moje myśli w chaos dotyczy systemów wymiany linków. Zaaplikowałem sobie taki na swojej stronie (linkme).

Działanie mniej więcej znam. Ja wyświetlam jakieś linki na swoich stronach i za to dostaje punkty, za punkty wyświetla mi się mój link na innych stronach. Jak z niego korzystać by moja strona była promowana a nie dostałą filtra? Tak samo pytanie jeśli przestane korzystać z tego systemu to moja strona nagle zaliczy szybki spadek, bo linki znikną... więc czy warto przywiązywać się do takich systemów?

Proszę bardzo o odpowiedź.

Pozdrawiam

Mając AdSense zwiększasz do (chyba) 100% szanse, że moderator z google przejrzy twoją stronę przed wypłaceniem ci pieniędzy.

Na stronie pozycjonowananej, na której Ci zależy lepiej nie instaluj SWL, zwłaszcza link me, za to się posypały filtry grubo niedawno :)

Katalogi staraj się dobierać jak najlepsze jakościowo, rób przerwy w katalogowaniu.

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Dzięki za odpowiedź... ale pytania dalej mnie męczą...

Na stronie pozycjonowananej, na której Ci zależy lepiej nie instaluj SWL, zwłaszcza link me, za to się posypały filtry grubo niedawno :)

Czyli mam rozumieć zęby instalować na innych stronach zeby nabijały punkty a potem za te punkty reklamować moja stronę która chce pozycjonować?

Katalogi staraj się dobierać jak najlepsze jakościowo, rób przerwy w katalogowaniu.

Co masz na myśli najlepsze? bo nigdy tego nie rozumiałem PR? Na co mam zwracać uwagę?

Pozdrawiam

nie mysl o SWL'ach dopoki strona nie zdobedzie linkow stalych i nie zacznie byc widoczna w google - jak juz bedziesz mial kilka stabilnych pozycji (niekoniecznie na kosmicznie ciezkie frazy) i beda one w miare stabilne, dopiero mozesz pomyslec o SWL'ach

z tymi zabawkami latwo sobie napytac biedy

co do katalogow to przy malej ilosci stron zapomnij o automatach - nic nie zastapi dodawania recznego

pamietaj takze o roznicowaniu anchorow

nie zgodze sie aby zapomniec o automatach przy katalogowaniu - pierwsze pytanie ile masz czasu na katalogowanie

fakt reczne zawsze jest lepsze, jednak jak brakuje czasu to polecam automaty, fakt trzeba z czasem zebrac sobie baze taką porządnych katalogów a nie standartowych ze spisu który maja wszyscy - ale katalogować też trzeba z głową a nie na hurra - dzis dodam sie do wszystkich - to trzeba robic nawet automatem na spokojnie,

odnosnie SWL mam to samo zdanie co poprzednik

najpierw linki stałe a pozniej dopiero w ramach dopalenia SWL

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

sttorm - ja takze korzystam z automatow, ale katalogujac 2-3 stronki to lepiej te pol godziny dziennie poswiecic

automat jest dobry do hurtowej zabawy

polautomaty do wszystkiego - ale jak kupi zabawke to dobranie bazy katalogow zajmie wiecej niz dodanie tych 2-3 serwisow :D

nie mysl o SWL'ach dopoki strona nie zdobedzie linkow stalych...

...pamietaj takze o roznicowaniu anchorow

Co to są te linki stałe? Te które sobie już sam powymieniałem z innym serwisami?

Cc do anachorów, to mam dodawać każdy inny tutul lub opis do każdego innego katalogu?

nie zgodze sie aby zapomniec o automatach przy katalogowaniu - pierwsze pytanie ile masz czasu na katalogowanie

Co do katalogów to dodaje tylko jedną strone a na czasie a czas się znajdzie w końcu swoją stronkę pozycjonuję mi nie zależy ja tam mogę przez miesiąc lub nawet trzy dodawać po 10 lub 20 katalogów

staly link to taki, ktory zostaje - czyli katalogi, precle, linki z wymiany

linki rotacyjny to obrazowo mowiac google, nie znajdzie linka 2 razy na tej samej stronie (systemy rotacyjne gotlink, weblink, seo.net.pl) - za kazdym odswiezeniem strony emituja ona inna paczke linkow

wiec raczej tego na poczatku nie dotykaj :D

co do roznicowania anchorow - chodzilo mi o to bys calosci nie lecial jedna fraza - tylko roznicowal

pozycjonujesz np haslo gry :

glowny nacisk na fraze gry + dobierasz inne frazy np. fajne gry, gry strategiczne, gry online itd.....

pchajac wszystko na jeden anchor jest duza szansa na otrzymanie filtra

co do roznicowania anchorow - chodzilo mi o to bys calosci nie lecial jedna fraza - tylko roznicowal

pozycjonujesz np haslo gry :

glowny nacisk na fraze gry + dobierasz inne frazy np. fajne gry, gry strategiczne, gry online itd.....

pchajac wszystko na jeden anchor jest duza szansa na otrzymanie filtra

Nawet przy dodawaniu ręcznym? A co np. mam robić z innymi działami. dajmy ze mam stronę z muzyka, i mam dział artyści oraz kategorie muzyki? Dodawać osobno czy wystarczy jak pozycjonuje serwis główny? a podkategorie tez będą rosły w silę?

Pomyśl sam

1. Czy linkowanie cały czas do jednej i tej samej strony jest normalne? Czy wszystkich internautów interesuje tylko jedna jedyna strona?

2. Czy wszyscy niezwiązani ze sobą internauci dają cały czas identyczny anchor?

Jeżeli Ty wiesz że jest to troche nienaturalne to google tez o tym sie dowie.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności