Skocz do zawartości

Czary z mleka

Tomen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem z kiedy mają ten indeks, ale na pewno nie jest on kompletny, brakuje w moim przypadku ponad 50% url-ów, myślę że zostaną do indeksowane.

No i takich operacji nie powinno przeprowadzać się na żywym organizmie :)

Według mnie linki na razie nie są brane w ogóle pod uwagę, to jest tylko przypuszczenie, ale tak mi się wydaje.

Dobre zmiany dla każdego z nas to takie że po wpisaniu słowa kluczowego, które próbuje zwracać coś sensownego widać wysoko pod strony, a nie tylko strony główne, czyli treść zaczyna się liczyć.

Napisałem do onet-a, z pytaniem jak długo potrwa testowanie nowego algorytmu, marne szanse na odpowiedź, poślijcie też może jednemu odpowiedzą.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Odpowiedź da się wymusić kwestia długości męczenia na odczepne wysyłają za 4-5 razem. Czasami trzeba wspomóc rozmowy telefonem, na pewno nie zaszkodzi jak wyślecie tez.

Mam nadzieje, że w nocy wprowadzą jakieś zmiany kolejne.

Pozdrawiam

Bartek

Właśnie dostałem odpowiedź od onet-u poinformowali mnie, że strony, które zniknąły z wyników powinny się pojawić pod koniec tygodnia, może trochę wcześniej, pewno też wtedy zakończą wprowadzanie zmian.

Pozdrawiam

Bartek

Teraz pytanie tylko, czy to, że się pojawią ponownie to będzie efekt powrotu do starego algorytmu, czy też dokończą wprowadzanie nowego :?:

A swoją drogą to mija kolejny dzień i nadal stare algo nie wraca :? Chyba czas na optymizację serwisów pod Onet :shock:

Stary algo raczej nie wróci, a to że wrócą to myślę że będzie efektem włączenia robota bo teraz pewno na czas testów ma wakacje przynajmniej moje logi nic nie mówią żeby było inaczej.

Zmiany idą w bardzo dobrym kierunku:

Mały przykład

pozycjonowanie - 231979 stron

pozycjonowanie stron - 170105 stron

pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach - 17148 stron

A to oznacza że producent stołów bilardowych nie znajdziesz pod słowem producent helikopterów, przykład autentyczny z poprzedniego enginu, taki przykładów mam tysiące w statach :)

Co do optymalizacji to jedno mnie bardzo martwi cały spam został odblokowany, kompletny burdel.

A wagi jeszcze chyba nie dokończyli ustawiać, przykład spływy kajakowe pierwsza pozycja salekonferencyjne, trzeba czekać według mnie, aż dokończą ustawianie wag.

Jakby ktoś szukał linków to się znalazły

link:https://www.setia.pl

site:www.setia.pl

url - z tego co widze nie działa może się to zmieni w przyszłości, ale nie jest to i tak potrzebne.

Pozdrawiam

Bartek

url - z tego co widze nie działa może się to zmieni w przyszłości, ale nie jest to i tak potrzebne

Wiesz - dla mnie to dość ważne, bo np. czekam na dodanie konkretnej podstrony, optymizowanej pod dane słowo i wtedy komenda ta jest niezastąpiona. Jeżeli masz zaindeksowanych kilkaset innych podstron, to szukanie tej jednej jest uciążliwe.

Witam.

Widze że nie jestem osamotniony.

Dzi rano w pracy sprawdzajšc pozycje na Onecie doznałem " kociokwiku". Optymalizowane serwisy "odleciały" z pierwszych pozycji gdzie w Matrix. Przykładowo na słowo przetargi byłem na 1,2, i kilku innych miejscach (www.owg.pl , www.przetargi.owg.pl itd.).

Mam pyatnie : zaczšć co "przerabiać" czy dać na razie na wstrzymanie tzn. poczekać aż testy się skończš ????

Co proponujecie ??

Pozdrawiam.

Marcin P

url - z tego co widze nie działa może się to zmieni w przyszłości, ale nie jest to i tak potrzebne

Wiesz - dla mnie to dość ważne, bo np. czekam na dodanie konkretnej podstrony, optymizowanej pod dane słowo i wtedy komenda ta jest niezastąpiona. Jeżeli masz zaindeksowanych kilkaset innych podstron, to szukanie tej jednej jest uciążliwe.

Fakt nie pomyślałem o tym, na razie nic nie znalazłem, próbowałem na różne sposoby, ale nic z tego nie wyszło niestety.

Pozdrawiam

Bartek

To ja może ciąg dalszy obserwacji na temat nowości w algo Onetu:

1. Ewidentnie brany pod uwagę jest opis i kategoria do jakiej należy strona w katalogu Onetu. W przypadku jednego mojego serwisu nie ma textów na stronie głównej bo serwis jest we Flashu. Pojawia się za to opis z katalogu wraz z kategorią w jakiej serwis się znalazł.

2. Wzorem ostatnich zmian w Google, Onet także pokusił się o namiastkę poprawiania błędów w zapytaniach. Nie wchodzą tu w grę oczywiście literówki, ale poprawianie słów pisanych bez polskich liter. I tak mamy - słowo broń i bron dają takie same wyniki (bron więcej ze zrozumiałych względów).

A mi tam się podoba nowy onet.. Wink Applause

Jak myslicie.. Warto już podawać szczegóły optymalizacji pod onet? przecież oni wciąż testują algorytm.. i pewnie czytają to forum

Mi też się podoba nowy onet :)

I więcej podstron zaindeksował.... :mrgreen:

I tak mamy - słowo broń i bron dają takie same wyniki (bron więcej ze zrozumiałych względów).

hehe

Piszesz, że mają takie same wyniki, a w nawiasie że bron ma więcej <- dobre :D

Live Free or Die

Taaa błysnęli algorytmem!

BRAWO CHŁOPAKI (ponoć to czytacie)

Puszka pandory się otworzyła :D i wszelaki syf ukrywający np. warstwy wylazł na światło dzienne.

Na moich frazach tragedii nie ma ale jest inwaza jednego sajtu, który całkiem zmyślnie jest zrobiony. Ciekaw jestem co będzie dalej.

Use Your wise mind, test imagination...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności