Skocz do zawartości

Czary z mleka

Tomen

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólny syf się zrobił na Onecie, w sumie zawsze był;) ale teraz to mieszają wynikami strasznie. Niestety większość moich poszło w dół, choć jest i 1 niespodzianka - zapomniana i olana fraza pewnej strony nagle pojawiła się w pierwszej 10-tce :) A od dawna nic z nia nie robilem:) Mam nadzieje,ze niebawem wszystko sie unormuje. W sumie ja nigdy nie uzywam Onetu do szukania czegokolwiek a jesli idzie o pozycjonowanie to jak dla mnie moze zostac stary, beznadziejny ale prostacki algorytm:)

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja sajta, którego rzetelnie przygotowałem od strony contentu, zgodnie z moją wcześniejszą analizą onetu, mam na 1 miejscu na wszystkie frazy (9). Reszta stron (tricki rodem z allegro) poleciała na maksa.....

do pióra panowie, do pióra :) onet się wziął za czytanie

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

do pióra panowie, do pióra Very Happy onet się wziął za czytanie

Proszę Cię nie żartuj tak z nich bo chłopaki się potną.

Dla przykładu słowo: bieszczady

serwisy w domenie: info1.pl - zobacz ich kod. Zmyślnie poukrywane warstwy z linkami.

Za pomocą mod_rewrite przepisane słowa kluczowe na subdomeny.

Jak dla mnie to powrót do spam generatorów - z tym że tu z odrobiną kontenetu.

Ktoś wczesniej wspomniał salekonferencyjne.pl (to to samo co info1.pl) więc pewnie patent jest ten sam.

Use Your wise mind, test imagination...

Do tej pory strony, które robiłem miały podobne pozycje w Google i Onecie (wysokie) teraz wszystko w Onecie poleciało. I to ma być lepszy algorytm?

Onet podpadł mi strasznie tym razem, wywalając strony z końcówką .com itd.

Chyba przez wprowadzenie chaosu chcą sprzedać więcej boksów, przecież Ci co im strony wypadły będą chcieli się jakoś poratować...

Co ciekawe korzystając z WebCEO uzyskuję wyniki takie jakby stary algorytm dalej był wykorzystywany!?

Moje strony w .com też wypadły odpowiedź wrócą do wyników pod koniec tygodnia (brakowało tylko w odpowiedzi pod koniec, którego tygodnia :) )

Onet robot powrócił z piwa i zaatakował moje serwery jednemu apacha nawet zwiesił apacha na jednym. Odwiedzającym się to jeszcze nie udało a jest tam kilka tysięcy requestów na godzinę.

Wyniki i algo są niestabilne, wyniki fruwają widze to po stronach w ostatnich 24 godzinach nie było jakiś gigantycznych zawirowań, ale dla mnie i tak są widoczne, (przykład wczoraj spływy kajakowe druga strona dzisiaj piąta?), ktoś suwak wagi pewno za mocno pociągnął w prawo ;)

W tym tempie to jakikolwiek sens to będzie mieć pod koniec lipca jeśli oczywiście się postarają.

Szybka metoda na onet-a pierwsza pozycja gwarantowana

słowo "organizacja imprez"

eM Art

realizacja: Studio Art23

organizacjaimprez.pl

Widze, pod wieloma wynikami, że dla onet-a teraz nazwa domeny to klucz do sukcesu.

Ciekawy kolejny przypadek słowo gry:

4 pozycja

MyStat.pl - zaawansowane statystyki dla webmasterów

Skate shop Skate shop Największy internetowy sk8shop. Logo, dzwonki Loga, dzwonki, gry Nokia, Siemens, Motorolla... Wycieczki Wycieczki największa oferta wycieczek w internecie.

www.mystat.pl Rozwiń (436)

» Więcej na ten temat w Katalogu: Statystyki, liczniki

9 pozycja stary znajomy

Konferencje, Sale konferencyjne

imprezy z golfem (2) paint ball (5) spływy kajakowe (1) zawody sportowe (5) gry symulacyjne (2) obiekty z basenem krytym (19) Usługi towarzyszące: drukarnie tłumacze salekonferencyjne.

www.salekonferencyjne.pl Rozwiń (30)

Dalej nie mogę bo co wpisze słowo to coraz lepsze kwiatki. Jak już szanowni admini(z onetu) się zapoznają z naszymi uwagami, to może pomyślą nad kolejnymi zmianami w algorytmie.

Czekam na aktualizacja indeksu, która może nastąpi jutro.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

A mi tam się podoba nowy onet.. Wink Applause

Jak myslicie.. Warto już podawać szczegóły optymalizacji pod onet? przecież oni wciąż testują algorytm.. i pewnie czytają to forum

Mi też się podoba nowy onet :D

I więcej podstron zaindeksował.... :mrgreen:

i to jeszcze jak.. szaleje co nie miara

Rano - Przepisy: ok 380 000 wyników

godz 22:30 - Przepisy: 544 647 wyników

A może onet pod tym wzgędem chce prześcignąć google.

Panowie z onetu: to nie zawody na ilość, lecz na jakość :)

pchel napisał:  

ajax napisał:  

A mi tam się podoba nowy onet.. Wink Applause  

Jak myslicie.. Warto już podawać szczegóły optymalizacji pod onet? przecież oni wciąż testują algorytm.. i pewnie czytają to forum  

Mi też się podoba nowy onet  

I więcej podstron zaindeksował....  

faktycznie im wiecej sie gada tym dluzej bedzie kocial, zamilczmy niech sami dumaja :D Onetowskie piiiiii

faktycznie im wiecej sie gada tym dluzej bedzie kocial, zamilczmy niech sami dumaja  Onetowskie piiiiii

Ja jestem za milczeniem..

NIech skończą testować.. zaczekamy aż wyniki się ustabilizują i wtedy jeden dobry post z wytłumaczeniem i po sprawie :mrgreen:

Niech się głowią chłopaki. ale póki co nie za dobrze im idzie.. =D>

Poza tym ja na pierwszych stronach pod pozycjonowanie i spływy kajakowe nie widziałem dzisiaj żadnych ruchów i zmian.

Ja od mniej wiecej wtorku zauważyłem, że nic sie nie zmienia. To co poleciało nadal jest nie wiadomo gdzie a do góry poszły różne dziwne rzeczy promujące spam (oczywiscie nie wszystkie). Mam tylko nadzieję, że coś z tym zrobią, bo jak zostanie jak jest to bedzie beznadzieja...

... trzeba czekać według mnie, aż dokończą ustawianie wag

... ustawianie wag ?

Algorytm onetu to straszna kaszana, a ostatnio coraz bardziej jestem przekonany, że pozycja strony w oszukańczym onet to suma:

P = f(x) + S

gdzie f(x) to wynik obliczeń robota, a S to stała dodatnia bądź ujemna, ustalana przez jakiś moderatorów (dla popularnych słów). Bynajmniej nie mówię tu o linkach czy boksach sponsorowanych tylko o zwykłych wynikach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności