Skocz do zawartości

Ucieczka od home.pl

vefeer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem zapytać, czy jest możliwość takiego przeniesienia domeny z home.pl do innego usługodawcy, by zredukować koszty za odnowienie domen (home.pl jest dość drogie, np. 120zł za odnowienie, gdzie u innych usługodawców zapłacę 50zł...).

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Wejdź na Dropped.pl, zarejestruj konto, wpłać 32 złote. Przejdź do zakładki: Opcje -> Lista opcji -> Załóż nowe opcje i wklej nazwę domeny. W ten sposób za 32 złote po wygaśnięciu domeny automatycznie przeniesie Cię do Dropped.pl, a tam odnowienie domen jest tanie.

Pamiętaj o "dziękuję" pod moim postem ;p

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Wypelniasz formularz o kod AUTHINFO i z tym kodem udajesz sie do OVH,

szukasz swojej domeny

system informuje Cie że taka domena jest zarejestrowana i mozesz wykonac transfer

rozpoczynasz proces transferu

podajesz kod AUTHINFO

za 2h domena bedzie juz w OVH

najdluzej z tego wszystkiego trwa czekanie na mail z HOME.PL niestety ta firma jedzie raczej na opinii bo niestety jezeli chodzi o poziom usług to jest gdzieś w okolicach końca stawki. U normalnego usługodawcy kod AUTHINFO masz w ciagu kilku sekund.

To zwykły transfer domeny - na stronie home.pl mają to z pewnością opisane.

tu masz np. topic z ovh: https://forum.ovh.pl/showthread.php?t=8294

Czy chodzi o delegację domeny na serwery innego usługodawcy? Czy wtedy będę płacił za odnowienie nowemu usługodawcy?

Ok, już wiem, że nie o to chodzi... Ale moje domeny zostały wykupione w tym roku, w promocji, więc wątpię, że będę miał możliwość transferu...

To możesz się co najwyżej 'wycfaniakować' i założyć opcję, tak jak to wyjaśnione jest wyżej.

Wtedy domena wygasa, a Ty masz prawo do jej pierwokupu w niższej cenie niż wynosi odnowienie w home.pl.

Transferu nie wykonasz, bo zgodnie z regulaminem promocji nie dostaniesz auth-info jeżeli nie wykonasz przedłużenia domeny w home.pl.

Ok, już wiem, że nie o to chodzi... Ale moje domeny zostały wykupione w tym roku, w promocji, więc wątpię, że będę miał możliwość transferu...

chyba miałem podobną sytuację, home nie chciało oddać domeny, bo była kupiona w promocji

powiedzieli, że dadzą kod do przeniesienia domeny po opłaceniu kolejnego okresu abonamentowego

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Jak ją potem szybko podlinkujesz to nie będzie takich wielkich strat.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Wypelniasz formularz o kod AUTHINFO i z tym kodem udajesz sie do OVH [...] za 2h domena bedzie juz w OVH [...] U normalnego usługodawcy kod AUTHINFO masz w ciagu kilku sekund.

Piszesz ciągle o tym OVH, ale tam procedura przeniesienia domeny wygląda identycznie jak w Home.pl - przesłanie wniosku, następnie oczekiwanie na wydanie kodu authinfo. Także wg tego co piszesz, zarówno OVH i Home.pl nie można uznać za "normalnych usługodawców". Ja polecam Dropped.pl/Active24.pl, gdzie kod authinfo rzeczywiście dostaje się szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności