Skocz do zawartości

Słowa kluczowe Robots.txt itd.

Rekomendowane odpowiedzi

pyt 1.

A. Słowa kluczowe powinny brzmieć:

1. slowo,slowo,slowo,slowo

czy

2. slow, slowo, slowo, slowo ( może "ł") ???

B. czy plik robots.txt może być w każdym podfolderze strony ? czy wyłącznie na samej górze (public_html/)

C. Plik robots.txt - wygodniej jest mi pozwolić na indeksowanie poszczególnych folderów. Jednak poprawna składnia pozwala tylko blokować ?

D. Jeśli zablokuję stroną dla wszystkich robotów sieciowych ponieważ uznam że nie będę aktualizował już swojej strony. Czy strona zniknie w ogóle z wyszukiwarek ? - myślę że nie, ale nie jestem pewien.

( bo po co robot ma codziennie np 20 razy sprawdzać czy w pliku x.html jest jakaś zmiana skoro jest ich np. 10 tys ? (np) wiec można śmiało roboty zablokować w htacces ? .... szkoda transferu skoro strona jest już zindeksowana...

... teraz czepię się tego Forum :) nie chce pisać kolejnego tematu "Nowy temat" tylko wysłać ten temat :/

a) jeśli chodzi o magiczne (magiczne bo raczej poprawiają samopoczucie niż coś zmieniają) meta keywords to nie robi to raczej większej różnicy, ja korzystam z wersji ze spacją

:P "na samej górze"

c) możesz dać allow jeśli np zablokujesz /katalog/ (w którym jest więcej katalogów), a potrzebujesz żeby jednak coś indexował, wtedy allow: /katalog/potrzebny_kat

d) jeśli zablokujesz to strona wyleci z indexu - jak masz taki problem z transferem, to zamiast blokować dostęp, daj sobie w mecie robots noindex

#seo @ ircnet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności