Skocz do zawartości

Pytanie o Page Rank

zX|studio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kiedys na forum widziałem taki przelicznik.. ze np 900 (ilestam) linków do mojej strony ze stron o PR=1 daje mi PR=5.. I podobne przeliczniki.

Niestety pomimo usilnych poszukiwań za pomocą wyszukiwarki nie udało mi się tego odnaleźć.

Czy ktos mógłby mi przesłać link do tego tematu lub poprostu podać mi takowe informacje?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

zx|studio

.. Out oF mY Mind ..

... czytalem te schematy...

rozumiem z tego ze skoro moja stronka ma PR=0 i zrobie link do stronki z PR-5 to bede mial PR-4 nagle... NIE... bo trzeba jeszcze zakaldac ze ta stronka ma linki do innych... czyli przekazuje PR gozej...

czegos nie rozumiem w tym schemacie... ogolnie nie nalezy linkowac do stron ktore maja nizszy PR niz nasz -tak? bo wteny nasz PR spada>?

czyli co... wzor:

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

PR= PageRank

d= stały współczynnik (~0.85)

c = liczba linków na stronie

PR(T1)/C(T1) = PageRank strony 1 dzielony przez liczbę linków na tej stronie, (przekazywany PageRank)

to: {} MOJE KOMENTARZE

PRa= 0,15+0,85(5 {PR strony do ktorej linkuje} / {i tu nie wiem ile... mam podzielic tego PR np. przez 100 jak ta steonka z PR=5 linkuje do 100 innych stronek... wtedy to by wyszla kosmicznie mala wartosc... "0,05" czy opwinno sie rozpatyywac kazda ze stron i jej PR linkujaca do tej z PR=5}

najprosciej mowiac, mam stronke o PR=0, zalinkuje do stronki co ma PR=5, potem zalinkuje do innej np. 10innych stron o PR=4 {oddzielnie do kazdej ale bezposrednio}... to jak to policzyc jaki PR brde mial na swojej stronce...

???

HELP... :roll:

-->Wciąż w pogoni, -za lepszej jakości życiem... / "WTF" ^^ ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności