Skocz do zawartości

Roszady w serpach

Lukas_79

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to nei ma znaczenia. ja mam sporo stron niedopalanych żadnym SWL-em a zaliczyłe -70 pozycji. w top10 sa takie wyniki ze w zyciu ich na oczy nie widziałem ,strony ktore z defaultu powinny być zraportowane za spam

kocioł - dlatego wczoraj spokojnie poszedłem spać i bede znowu spokojnei pracował na pozycje. i czekał bo nic innego nie pozostaje.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Co oznacza nie powinno?

Chodzi mi o ilosc BL, sa domeny, ktore kiedys gdzies widzialem ale patrzac po BL nie maja prawa byc w top10. Te stronki sie pojawiaja i znikaja, na ich miejsce pojawiaja sie inne - juz to od dawna obserwuje ale teraz coraz ceszciej, jakby jedno miejsce w top10 bylo dla stron premiowanych w jakis sposob inny niz BL.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

a ja jakoś obecnie sadze ze ktos mi dopomógł. 17 witryn 50-70 pozycji w dół. jednego dnia wszystkie ? rozne techniki pozycjonowania, rozne metyd, rozny content, rozne frazy... strony czyste zero spamu i swli ... wsio poszłoooo....

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Prawda jest taka drodzy koledzy, że na frazę "xxx" pozycjonuje się (walczy o top) 10, może 15 stron. Strony te są DOBRE dla użytkowników bo zawierają treść szukaną. Jeśli nagle G uznaje je za złe w tym miejscu bo złamały regulamin czy wytyczne( które nie ma możliwości nie łamać) (oficjalnie filtr, ban itp) i je wywala dając za to strony mało odpowiadające zapytaniu szukającego to komu bardziej szkodzi, nam czy sobie? Co innego jak na zapytanie tanie domy wskakuje jakiś MFA czy strona z dzwonkami, to wtedy się zgodzę na ręczną wycinkę. Ich algorytm nie jest doskonały i nie są w stanie dla każdej frazy na świecie (zapewne jest to niezliczona ilość fraz) dać dobre, czyszczone algorytmem wyniki. Jest to niewykonalne (nieopłacalne raczej). G sprawdza dobre (dobre ruchowo) frazy. Takie, które nazywamy ciężkimi.

matematyk:a o jaką frazę ? bo o moje walczy kilkaset osób !!! w tym komercyjne banki :)

@Lukas: nic nie wrociło. poniewaz spotkało to mnie juz jakis czas temu wiec wiem co z tym zrobić ... 3-4 miechy w plecy ale trudno ;) damy radę

ja też obserwuje od kilku dni takie roszady - domniemam, że Goggle wstawia co jakiś czas bazy ze starymi wynikami (jeśli jest to możliwe). Widać to po tym, że fraza spada a raczej pojawia się na pozycji sprzed miesiąca czyli jak była dopiero pozycjonowana - oraz widać to po komendzie site - strony będące w indexie całkowicie wylatują.

Dlaczego się tak dzieje nie mam wytłumaczenia - najgorzej że spada przeważnie po tym jak wystawię fakturę za usługę :lol:

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Trzeba dopisywać do dobrych katalogów a nie tylko ADDER i SWL - https://www.kazior5.cba.pl/katalog/ - kto ma tu to nie ma problemów :lol: Ostatnio walnąłem na frazę 3 wyrazową na tydzień o 200 miejsc w tył dzisiaj wróciła na swoje miejsce... UFFF

kazior mnie rozwalił. nie bede mu pokazywal swojej kolekcji katów bo wpadnie w kompleksy :D

BTW: ciekawostka jest fakt ze Bankier na fraze kredyty wyleciał pod pierwsza 100tkę - więc czkawka dokopała wielkim :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności