Skocz do zawartości

Klikacz w linki

Rekomendowane odpowiedzi

...żeby strona z dobrym opisem

no wlasnie wtedy strony smietniki z bardzo dobrymi opisami beda pieły sie w góre :) jak strona jest naprawde przydatna to ludzie dodaja do ulubionych albo pamietaja adres...rzadziej szukaja jej ponownie w gooogle....wiec takie ocenianie stron po opisach i tytulach bylo by bezzsensu

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google nie analizuje tylko adresów IP.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

• 6 miesięcy temu...

Moim zdaniem jest sens napisania takiego programu. Chyba napiszę sobie coś takiego.

Moje załorzenia program ma wyszukiwać daną frazę w google np. "auta warszawa", potem kilkać w link pod warunkiem znajdzie się tam nazwa mojej firmy lub inna zadana fraza.

Program będzie przeszukiwał google tak długa, aż natrafi na frazę z nazwą mojej firmy lu inna zadaną frazą. Potem kliknie na link 10 razy. Potem porogram zacznie znowu szukać w google kolejnej frazy itd. Po zakończonym cyklu program wyśle komunikat do routera aby się rozłączył i połączył od nowa. Zmieni się ip i cykl zacznie się od nowa.

Na godzinkę dziennie program włączę trzy razy i będzie w stat super.

Nie wierze, że to nie zadziała.

• 2 tygodnie później...

Ja osobiście powiem tak, że nie mam pojęcia czy oglądalność danej strony poprawia wyniki w google.

Natomiast sądzę, że napisanie takiego skryptu byłoby pomocne - dlaczego ?.

Często ludzie z którymi wymieniam się linkami zadają mi dwa podstawowe pytania:

1. Jaki Pagerank ma twoja strona ?

2. Jakie ma wejścia ?.

Dzięki takiemu skryptowi, można byłoby zfałszować wejścia a co za tym idzie, wymieniać się linkami z silniejszymi serwisami.

Temat etyki i moralności takiego sposóbu przemilcze :).

Zarobek

Nie tak dawno temu Cezary Lech na SprawnyMarketing.pl poruszył temat wpływu CTR w TOP10 na pozycję witryny. Nie sądzę aby miało to jakikolwiek wpływ na rankingi, ale ta teoria trzyma się bardziej kupy niż podnoszenie pozycji przez sztuczne zawyżenie ilości odwiedzin. ;-)

Sebastian ale sztuczne zawyżenie ilości odwiedzin za pośrednictwem strony googla to właśnie jest to ;)

żeby to było prawdą w organicznych wynikach bo tak to co te biedne wioski które wyklikowują konkurencje z adwordsów beda robić...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności