Skocz do zawartości

Sprzedaż/zakup linków w treści artykułów w renomowanych serwisach

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o kupowaniu bądź sprzedaży linków w treści artykułów. Nie mam jednak na myśli żadnych preceli, lecz popularne, renomowane portale tematyczne. Czy znacie serwisy udostępniające taką usługę? Czy ktoś już z niej korzystał? Na jak duże zainteresowanie może liczyć właściciel witryny planujący podobną usługę zaoferować?

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Też byłem zainteresowany tematem jakieś pół roku temu i jak dowiedziałem się że jeden z popularniejszych budowlanych serwisów za publikacje artykułu z linkiem na okres pół roku rząda 2000zł netto to postanowiłem że wydam to na adsense. Ogółem dobre serwisy mają "dobre" ceny i czasem oferują coś na strone gratis za reklame w gazecie, która też sporo kosztuje.

Treningi WattUp.pl

• 2 miesiące temu...

fahowiec a Ty chcesz stworzyć taki serwis, czy szukasz takich serwisów?

Wg mnie zainteresowanie zależy od promocji i ceny, ale wtedy może to też podpadać pod sprzedaż linków i wystarczy jeden uprzejmy, których nie brakuje.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

iThink.pl ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

fahowiec a Ty chcesz stworzyć taki serwis, czy szukasz takich serwisów?

Wg mnie zainteresowanie zależy od promocji i ceny, ale wtedy może to też podpadać pod sprzedaż linków i wystarczy jeden uprzejmy, których nie brakuje.

Przede wszystkim szukam takich serwisów. Tworzenie podobnych witryn mija się z celem - w założeniu mają to być popularne portale tematyczne, a nie precle dla robotów, więc budując je absolutnie nie można od samego początku myśleć o sprzedaży linków. Z Google nie ma żadnych problemów - doskonale znam stanowisko administratorów wyszukiwarki we wszystkich kwestiach etycznych i jeśli wszystko zostanie rozsądnie zorganizowane, nie należy obawiać się sankcji, choćby nie wiem jak wiele było tych raportów.

'fahofiec' a skąd ta nagła zmiana polityki przecież linki płatne są tak samo lubiane jak SWL przez G , wiec ?

To nie jest żadna zmiana polityki, po prostu mam już pewne doświadczenia w tej kwestii, studiowałem mnóstwo wypowiedzi pracowników Google'a i przykładowe serwisy działające na Zachodzie, dzięki czemu mniej więcej orientuję się w sytuacji. Po pierwsze, Google nigdy nie zbanuje naprawdę wartościowych portali. Na świecie istnieją miliony niezwykle popularnych stron sprzedających linki i, po wielu zapewne raportach, wciąż znajdują się na szczycie w rankingach. Po drugie, w licznych sytuacjach wystarczy zmiana nazwy z "link pozycjonujący" na "link reklamowy", przy zachowaniu tych samych parametrów technicznych. Zresztą któryś z portali wprowadził niedawno program reklamowy, w którym uczestniczą najbardziej renomowane polskie portale, a jego działanie polega na automatycznym wklejaniu w treść artykułów podobnych linków reklamowych. Jak dotąd, nikt jeszcze na tym nie ucierpiał.

..... Po drugie, w licznych sytuacjach wystarczy zmiana nazwy z "link pozycjonujący" na "link reklamowy", przy zachowaniu tych samych parametrów technicznych....

Zobacz jak to się zmienia punkt widzenia w zależności od siedzenia , zwróć uwagę ze to co napisałeś to włąsnie taki jest e-weblink.com jest systemie wymiany linków reklamowych a nie pozycjonujących.

Cieszę się ze doszliśmy wreszcie do porozumienia ;) i śmiało bez żadnych obaw można używać eweblinka

Marketing internetowy dla firm

@Xann, dopoki z weblinka bedzie sie otrzymywac linki na spamie dopoty nie bedzie on bezpieczny. zamiast tracic czas tutaj, polecam zapoznanie sie z inlinks.com jako pozadanym kierunkiem ewolucji Twojego systemu.

Nawet userzy tego forum zaczynaja coraz glosniej mowic o potrzebie zdobywania porzadnych linkow w procesie pozycjonowania stron.

polish suicide flew 48 successful missions

Jest kilka niezawodnych sposobów zdobywania mocnych linków:

1) Kupno artykułu sponsorowanego, który po skończeniu emisji płatnej pozostaje w serwisie na prawach zwykłego artykułu. Problem: koszt.

2) Dostarczanie treści dla dużych portali. Przy każdym artykule link do naszego serwisu. Problem: trzeba mieć dobrą treść i zespół redakcyjny.

3) Nawiązanie współpracy z branżowymi serwisami i publikowanie tam notek PR z linkami. Problem: trzeba coś znaczyć w branży, żeby być potraktowanym poważnie

Zwróćcie uwagę, że w każdym z nich link to jest tylko dodatek. Za to jaki dodatek! ;)

@Xann, dopoki z weblinka bedzie sie otrzymywac linki na spamie ....

za bardzo nie rozumiem o czym mówisz ?

Google walczy z spamem wyszukiwarkowym bardzo dobrze, więc to co jest nie zbanowane dla wyszukiwarki nie jest żadnym spamem, jeżeli jest to wyszukiwarka to banuje.

W e-weblink.com jest cały przekrój stron od sklepów, blogów , opisów gg , baz piosenek po też inne strony użytkowników wiec linki otrzymywane z e-weblinka są z całej gamy przeróżnych stron ale nie spamu wyszukiwarkowego , ten długo się nie utrzymuje a w systemie pozostają same wartościowe storny

Nawet userzy tego forum zaczynaja coraz glosniej mowic o potrzebie zdobywania porzadnych linkow w procesie pozycjonowania stron.

co to jest porządny link ? i kto o tym decyduje ze ON jest porządny ?

ps. czy pisze się ktoś na test 1 "porządny" link kontra jeden zwykły z precla ?

Marketing internetowy dla firm

Zobacz jak to się zmienia punkt widzenia w zależności od siedzenia , zwróć uwagę ze to co napisałeś to włąsnie taki jest e-weblink.com jest systemie wymiany linków reklamowych a nie pozycjonujących.

Cieszę się ze doszliśmy wreszcie do porozumienia :D i śmiało bez żadnych obaw można używać eweblinka

Xann, napisałem, że "w licznych sytuacjach wystarczy zmiana nazwy z link pozycjonujący na link reklamowy (...)", co nie znaczy, że to zadziała zawsze. Akurat w tym przypadku bardzo duże znaczenia ma "widzimisię" pracowników Google'a.

Oczywiście najmocniejsze linki pochodzą z wartościowych i zadbanych stron, dobrze podlinkowanych i z dobrą historią,

każdy kto zajmuje się pozycjonowaniem wie, a kto nie wie niech się przekona na własnej skórze - testy ponad wszystko, bo słuchając niektórych "specjalistów" będziecie w zimę w sandałach chodzić - to tak dla potomnych, gdyby ktoś nowy się nawinął i chciał się jakimiś bzdurami zasugerować :)

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności