Skocz do zawartości

Co zrobić żeby wygrać?

mb

Rekomendowane odpowiedzi

Adsense są inne sposoby na indeksacje strony w 24 godziny,

nie są to ani linki ani addurl, nigdy nie uzywam addurl do indeksowania stron, jest malo skuteczne, dziala malo skutecznie.

LINK POWER tez powoduje srednie indeksowanie. Ale jest kilka sposobow na szybkie dobre zaindeksowanie.

Adsense są inne sposoby na indeksacje strony w 24 godziny,  

Zrobić skrypt wysyłający dostępnym użytkownikom GG wiadomość z prośbą o wklejenie na stronę anchora :spam:

edit:

To był żart oczywiście :lol:

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

dyskusja zaczęła schodzić na temat propozycji technik więc pozwoliłem sobie wydzielić te posty do nowego wątku "Co zrobić żeby wygrać?"

równolegle jest też ankieta w wątku co obstawiacie

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Szooku, ta indeksacja w 24 godziny to chyba Twoja najbardziej tajemnicza wypowiedź jaką ostatnio czytałem... Myślę sobie co to za metoda aby bez linku prowadzącego do strony robot spostrzegł że powstała gdzieś w zakamarkach sieci zupełnie nowa strona. Zdraź ten sposób bo nie zasnę :spam:

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Piotrek nic odkrywczego, mogę powiedzieć, potestuj a zobaczysz.

Jeżeli użyasz google toolbara, zrób nową stronę - całkiem czystą, bez linków, bez addurl.

co 2,3 godzinki za klikaj na stronie z 2,3 razy na usmiechnietej buźce.

Twoja strona zostanie zaindeksowana w 24 godziny.

2 sposób - jeżeli niemasz własnego adsense to pozyczasz z jakiejs strony na kilka godzin.

Mimo że google sugeruje iż odwiedzi ją tylko robot mediapartners praktycznie oczywistym jest że przyjdzie zanim robot googlebota.

Tak czy tak myslalem ze sztuczka z buzkami jest oczywista, stosuje ją od dawna jest sprawdzona i doskonale nadaje sie do szybkiego np. reindeksowania linków - kiedy już dodasz je do katalogów.

Katalog Piotrka nie został ot tak zaindeksowany, wielu pozycjonerów, webmasterów gdy na początku dodawało tam swoje wpisy - reindeksowało te kategorie aby szybciej był zaindeskowany link.

Z uwagi iż wielu webmasterów uległo bajerówi na toolbarze chętnie się tam dodawali widząc wysoki PR podkategorii - więc zadziałano na nich wizualnie. Tzn faktyczny PR jest i był dużo niższy niż wskazywały kategorie, więc mellassa z tym najlepszym to bym nie przesadzał.

Szook fajna sprawa z tym toolbarem nigdy bym się nie domyślił że coś takiego może tak szybko zadziałać. Morze wrzucić kopie tego postu do tematu związanego z "Tajnymi technikami pozycjonowania" :spam:. Szook znasz jeszcze jakieś inne (skuteczne) techniki pozycjonowania ?

Pozdrawiam

artaks ja nie robię z technik używanych tajemnicy, bo nie sama wiedza do pozycjonowania jest konieczna ale jeszcze chęc zapał do walki, pasja.

Pozycjoner bez pasji to nie pozycjoner.

Swojego czasu -skype,video kamera, darmoe weekendy i wieczory - prowadzilismy z si5tepromotorem dyskusje na temat wielu technik pozycjonerskich- działalismy jakby online i z pasją dybaliśmy o 2-4 w nocy.

Teraz ograniczylismy się do max 1.

Choć i tak można powiedzięc ze skypa mamy online od 8 rano do wieczora, praktycznie wymieniamy się poglądami online - i ani jemu ani mi to nie przeszkadza, uważamy nawet że powinna to być wieksza grupa. Z tego względu że generalnie nie pozycjoner pozycjonerowi wrogiem lecz jako przeciwnika mamy wyszukiwarkę, a pracy na rynku pozycjonowania jest wystarczająco,

Cii co mają się uczyć , zaglądać, sami się pozycjonować, zawsze będą to robić.

Ci co mają za to płacić zawsze będą płacić - bo nie wyobrażam sobie dyrektora wielkiej firmy jak siada i czyta co to jest pozycjonowanie i zaczyna pozycjonować na własną rękę.

Dlatego też bawie się w konkursie bo nie uważam aby pozycjonowanie było aż tak wielką nie możliwą sztuką, lecz oczywiście wymaga pewnej wiedzy ale generalnie wymaga chęci wytrwalości, troszkę pieniedzy na serwery domeny itd.

diwi powiem ci smutną prawdę o pozycjonowaniu.

Swojego czasu dla pewnego portalu z sitepromotorem mielismy napisac taki niby manual o pozycjonowaniu.

Zrezygnowalismy bo mial miec min 20 stron.

Stwierdzilismy ze to nie allegro i bzdetow nie bede pisal.

Aby webmasterowi przełożyć tą sztukę wystarczy 1 kartka A4.

Całkowitemu laikowi 20.

Wiec aby pisać ten manual dla portalu musielibyśby wyjasniac co to jest link tekstowy,alty itd, co to są metatagi i wszystkie znaczniki - wiec bylby to takze opis htmla, httacesa, troche PHP któ.

Te sztuczki pomagają pozycjonowaniu ale nie jest to wiedza o pozycjonowaniu.

Bo tą można napisać w szybkim skrócie.

Dla przykładu pomyśl - czy warto czytać o Trust Rankach, to że GG zabrał Page Ranka - uważam że nie bo jest to tylko gdybanie na forach.

Ani ja ani nikt tak naprwde nie wie co wprowadzi google i dopiero jak to wprowadzi będzie można analizować jak teraz należy pozycjonować strony.

Narazie można gdybać a w pozycjonowaniu należy się kierować zupełnym brakiem logiki.

Coś logicznego jest zbyt oczywiste.

Dam ci przykład.

Robisz stronę, pełna optymalizacja kodu, pełen wypas, całe w3c ;-), odpowiednie gęstości - optymalizacja profesjonalisty - i jednym słowem .

Jest to wiedza oczywista, zachowanie logiczne, stałe.

Wyobraź sobie że robisz także stronę lecz podchodzisz do niej zupełnie amatorsko - jakbyś nie potrafił optymalizować z przypadku umieszczasz jakiegos alta, kilka baboli, DIVY stare nie modne, brak styli CSS wszystko przypisane w htmlu każdy format z osobna.

Oglądasz taką stronę mówisz ale wieśniacka.

Ale dla Google to strona ideał jeżeli widzi że jej zawartość jest interesująca a sposób w jaki została wykonana wygląda na naturalny.

Więc należy pamiętać że optymalizacja serisu jest zby oczywista a to co jest oczywiste nie musi być skuteczne.

Dlatego ja staram się zawsze testować rzeczy które są pozbawione logiki, zasadności i nie powinny działać, lecz jak się okazuje w wielu wypadkach działają, choć nie wszystkich.

Twoja strona zostanie zaindeksowana w 24 godziny.

2 sposób - jeżeli niemasz własnego adsense to pozyczasz z jakiejs strony na kilka godzin.

Na stronce kolegi bioracego w konkursie(wylacznie z ciekawosci) - tej z mojego podpisu jest kodzik AdSense i jeszcze nie zostala zindexowana.

:spam:

pozycjonuj.png

Adsense to dziwne, choć ja generalnie nie polegałem na adsensu.

Tzn indeksowalem buzkami, a adsense pomaga w dobrym i szybkim zaindeksowaniu duzej ilosci podstron.

Moze twój kolega ma mało interesujacy ADSENSE mało interesujacej tresci - ja generalnie nie miewam takich problemow a nową stronę raczej udaje mi się umieścic na przełomie 24-48 godzin.

Niech pobawi sie buzkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności