Skocz do zawartości

Czy pozycjonowanie Adderem ma sens ?

Czy pozycjonowanie Adderem ma sens ?  

76 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pozycjonowanie Adderem ma sens ?

• Tak
      15
    • Nie
      24
    • Nie znam sie
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżli dysponujesz jedną, dwoma, albo i trzeba stronami na których ci zależy i chcesz mniej więcej panować nad miejscem gdzie lądują linki prowadzące do twojej strony to nie. Jeżeli masz strony na których średnio ci zależy to możesz przemyśleć katalogowanie i preclowanie adderem. Sprawdzałem jak radzi sobie ten automat i wygląda że strona dodawana jest do co dziesiątego katalogu. Pewnie zależy to od konfiguracji i samej listy dostępnych katalogów.

W twoim wypadku nie warto.

Treningi WattUp.pl

Do co 10 a jak już zostanie dodana to zapewne do kategorii Architektura lub Banki - niezależnie od tematyki strony...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Mailing to nie pozycjonowanie.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Tanio strony nie wypozycjonujesz (nie te czasy). Albo włożysz w to sporo swojej pracy (małe koszta ale sporo czasu trzeba poświęcić - koszta to tylko domeny i serwery, a praca to stworzenie zaplecza i zdobywanie linków) albo wyłożysz na to kase (zazwyczaj nie małą). Adderem swego czasu to indeksowałem spam, teraz uważam, że nawet do tego się nie nadaje.

pozdrawiam :)

lotto <- Zapraszam na moją stronę o lotto

Polski skrypt bukmachera na sprzedaż [DEMO] <- kontakt pw

Sebastian Piotrowski

Ogólnie automatem pozycjonuje się :( :

- zaplecza z których idą właściwe linki do strony,

- strony które mają już silną pozycję (chcesz żeby coś doszło, ale raczej neutralne linki i nie liczysz na to, że wpłyną znacznie na pozycje strony),

- przeważnie wtedy kiedy takich stron jak powyżej masz sporo i nie starczyłoby czasu, żeby ręcznie dorzucić do nich linki.

Adder nie jest najlepszym rozwiązaniem - kiedy masz stronę na której Ci naprawdę zależy lepiej poświęcić czas i samemu postarać się o linki :)

Tańsze od pozycjonowania ... zależy na jakie hasła ... może optymalizacja by wystarczyła :D

Pozdrawiam B)

adder to tylko narzędzie i nie służy do pozycjonowania a do linkowania co jest zasadniczą róznicą. Od pozycjonowania to jest pozycjoner.

Czy linkowanie adderem ma sens. Ma o ile posiadasz własną wyselekcjonowaną liste wartościowych katalogów i precli. Zamieszczasz tam unikalne wpisy korzystając z pomocy miksera synonimów i podlinkowujesz te wpisy z innego źródła.

Spamowanie adderem nie ma sensu

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

"Pozycjonowanie Adderem" - pozostawię bez komentarza, kolega wyżej wyjaśnił.

Czy linkowanie adderem ma sens. Ma o ile posiadasz własną wyselekcjonowaną liste wartościowych katalogów i precli. Zamieszczasz tam unikalne wpisy korzystając z pomocy miksera synonimów i podlinkowujesz te wpisy z innego źródła.

@Gielo, a nie uważasz, że w tym przypadku jedno wyklucza drugie?

Jeśli Adder ma dostęp do precla, katalogu to taki katalog nie może być wartościowy?

Ponieważ wpisy lecą gdzie popadnie i jakie popadnie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

jak posiadasz liste wartościowych precli i katalogów dodaną do addera i umiesz korzystać z miksera synonimów by artykuł miał zachowany sens i poprawną gramatykę to się nie wyklucza. Adderr może ci zautomatyzowac to co zrobisz i tak ręcznie. Nie wiem jak jest z kategoriami w adderze bo nie korzystam z tego co nie znaczy ze nie testowałem. Nawet jak przypisuje do standardowej kategorii to moderator powinien przypisac do tej właściwej.

tak odnośnie artów to warto by je co kilka dni wymieniać bo inaczej duplikaty tak czy tak zaczną iść na precle czy katalogi.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

wiesz jakoś moderuje katalogi i nieograniczam addera i nie moderuje wpisów całą dobę.

mówię tu o ułatwianiu sobie życia automatem a nie spamowaniu nim na potęgę. Niektórzy jakoś tego nie odróżniaja. Jaka jest różnica jak dodasz 5 wpisów ręcznie z wykorzystaniem synonimów i jak ci doda to adder automatycznie ? Z zachowaniem oczywiście tego o czym wspomniałem wyżej.

Posiadasz wogle jakieś moderowane katalogi że piszesz o całodobowej moderacji ?

jak posiadasz liste wartościowych precli i katalogów dodaną do addera i umiesz (...)
To może inaczej, pokaż mi wartościowy katalog do którego Adder dodaje strony.
Nawet jak przypisuje do standardowej kategorii to moderator powinien przypisac do tej właściwej.
To taki żart? Moderowałeś kiedyś katalog? Może jeszcze powinien poprawiać kodowanie, opis i dorzucać dodatkowe linki?

EDIT.1

Dla porównania ostatnio postawiłem katalog, moderowany, ale bez żadnych zabezpieczeń standardowa wersja mini 2.0 z tokenem.

W katalogu przybywa około 100 wpisów dziennie, w tym około 30 procent nadaje się do zaakceptowania, większość z nich to niepoprane kodowanie, opisy składające się z kropek, przecinków itp. Nie wspominając o tym, że są dodawane do kategorii jak leci, agencje celne, biznes itp.

Do tego tworzone są podkategorie o jakich nigdy bym nie pomyślał, że mogą takie być. Do tego zamiast tytułu wstawiany jest cały opis itp.

I nie powiesz mi, że to dodaje człowiek...

EDIT.2

Nie, żebym miał coś przeciwko automatom, jestem jak najbardziej za, bo trzeba sobie ułatwiać życie, ale nie kosztem tworzenia takiego syfu, i przysparzania innym pracy. Testowałem swojego czasu dodawarka.info ale to samo, mylone podkategorie, złe kodowanie itp. Jak by ktoś to porządnie dopracował i ludzie umieli by z tego korzystać nie było by problemu i były by z tego porządne narzędzia.

Tak samo jak precle, ludzie je niszą.. nie umieją z nich po prostu korzystać. :/

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności