Skocz do zawartości

Kto kradł z tego bloga? :D [+18]

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tutaj nie umieszczasz nic obok reklam zachęcającego do klikania. Umieszczasz reklamę na wyróżnionym tle.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

A dla mnie najzabawniejsze jest to (z kometarzy w blogu)

"Hmm najpierw Pan udostepnia ludziom swoją treść przez RSS, a później ma pretensje że ktoś “śmiał” tą treść wykorzystać ? Wolne żarty."

Nie wiem skąd się biorą ludzie którzy uznają posiadanie kanału RSS za domniemana zgode na dowolne wykorzystanie tresci tam zamieszczonej :)

Nie wiem skąd się biorą ludzie którzy uznają posiadanie kanału RSS za domniemana zgode na dowolne wykorzystanie tresci tam zamieszczonej ;)

może dla tego że nigdzie nie jest to zakazane ?

Popraw mnie bo może się myle , prawo autorskie tyczy się utworów czy też każdego teksciku jaki ktoś napisał ?

Nie widać ze ten blog jest zarejstorwany jako czasopismo.

Chyba zaczynacie podpadac w paranoje zwiazaną z prawami autorskimi

to nie jest argument, a jeżeli jest to wejdź do sklepu i wynies telewizor bez zapłaty, przecież to nie jest nigdzie zakazane ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Paranoje? Skądże. ;) To przecież całkiem logiczne. Jeżeli postawisz sobie wordpressa z agregatorem rss i będziesz go samemu używał jako czytnik dla siebie to jest okay.

Ale jeśli prześlesz komuś link, albo zaindeksuje ci to wyszukiwarka - jesteś złodziejem - bo udostępniasz cudzy content innym.

to nie jest argument, a jeżeli jest to wejdź do sklepu i wynies telewizor bez zapłaty, przecież to nie jest nigdzie zakazane :)

To też nie jest trafiony argument. Ja bym powiedział że kanały rss są raczej jak gazetki z tegoż marketu. :P Rozdawane za darmo, żeby przyciągnąć klienta do sklepu (na stronę www).

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Popraw mnie bo może się myle , prawo autorskie tyczy się utworów czy też każdego teksciku jaki ktoś napisał ?

Każdego tekściku jaki ktoś napisał. Każdy tekścik jaki napiszesz (poza nielicznymi wyjątkami) jest utworem. I rejestracja jako czasopismo nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o prawa autorskie.

Chyba zaczynacie podpadac w paranoje zwiazaną z prawami autorskimi

Jeśli napracuje się przygotowując tematyczny portal z treścią z branży X, nie życzę sobie żeby ktoś mi to 2 dni później zerżnął i włączył pod swoją domenę.

Dla wszystkich "nie mających paranoi związanej z prawami autorskimi" mam prośbę: dajcie namiary na swoje ręcznie pisane strony... Chętnie pomogę Wam powielić ich treść. Dzięki! ;)

Dla wszystkich "nie mających paranoi związanej z prawami autorskimi" mam prośbę: dajcie namiary na swoje ręcznie pisane strony... Chętnie pomogę Wam powielić ich treść. Dzięki!

Pod warunkiem że zostawisz wszystkie linki - https://bynajmniej.pl

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

sz3lo, pisałem w kontekscie pobierania i robienia na tym "swojego małego biznesu", a nie pobierania i wykorzystywania tylko przez siebie !!!

edit: przykład może i na wyrost, ale doskonale pokazuje, że nie wszystko co nie jest zabronione, jest dozwolone ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Dla wszystkich "nie mających paranoi związanej z prawami autorskimi" mam prośbę: dajcie namiary na swoje ręcznie pisane strony... Chętnie pomogę Wam powielić ich treść. Dzięki!

Pod warunkiem że zostawisz wszystkie linki - https://bynajmniej.pl

tak, a potem będziesz miał dowód, że to od ciebie pobrałem. Nie, nie, linki trzeba skasować ;P

Nudny już ten temat. Prawo jest takie a nie inne, chcecie łamać, to łamcie. Ale nie wciskajcie kitu, że pobieranie cudzych treści i wrzucanie ich na swoje spamy jest zgodne z prawem, bo nie jest!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności