Skocz do zawartości

SEO MACHINA 3.0

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, updaty darmowe.

Aktualnie, zgodnie z waszymi sugestiami, pracuję nad zrobieniem całkowicie modułowego pakietu, tzn. jeżeli ktoś nie potrzebuje blogiarki, to wybrać może np. tylko katalogowanie, itp

No i interface będzie oparty na czymś w rodzaju skórek zrobionych na htmlu, które będzie można zmieniać, edytować, czy zmieniać rozmieszczenie przycisków, okien itp. czyli będzie prawie pełna możliwość dopasowania układu programu do siebie.

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy program posiada mozliwosc edycji bazy katalogow:

- mozliwosc dodawnia/usuwania katalogu z projektu/z calej bazy ?

- mozliwosc oceniania katalogu, lub tez opisywania np. katalog platny/link zwrotny/dobry katalog z mozliwoscia

sortowania wg kryteriow ?

Jesli nie posiada tych opcji to by sie przydalo ;)

Czy program posiada mozliwosc edycji bazy katalogow:

- mozliwosc dodawnia/usuwania katalogu z projektu/z calej bazy ?

- mozliwosc oceniania katalogu, lub tez opisywania np. katalog platny/link zwrotny/dobry katalog z mozliwoscia

sortowania wg kryteriow ?

Jesli nie posiada tych opcji to by sie przydalo ;)

Tak, można sobie dowolnie edytować tekstową listę katalogów, lub po zaimportowaniu do danego projektu można także dowolnie edytować bazę katalogów, czyli po wejściu w tryb edycji można sobie zmieniać treść w bazie.

Jeden z użytkowników zgłosił mi też, aby udoskonalić wyświetalnie listy katalogów w danym projekcie, tzn. przestawianie kolumn, zapis szerokości kolumn, predefiniowane filtrowanie. Pewnie to zrobię. Na razie troszkę zwolniłem tempo prac, bo dopadła mnie grypka i ciężko się myśli, ale myślę że to też będzie zrobione. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

No to ja mam całą serię pytań - mam nadzieję, że Cię nie zamęczę. Po prostu wymienię co bym chciał:angry:

• czy program pozwala dzielić działania na projekty (niezależne kampanie pozycjonowania zupełnie różnych klientów?
  • czy lista katalogów/precli posiada PR i info o backlinku?
  • czy istnieje możliwość generowania tekstów za pomocą {sub1|sub2|sub3} - czy mogę wygenerować sobie wszystkie możliwe kombinacje artykułu a potem wybierać który gdzie wstawić?
  • czy widać w którym preclu kiedy ostatnio coś dodałem?
  • czy mogę edytować dodane wcześniej artykuły wpisy hurtem (zmieniać anchor, albo zrobić nową populację tytułów)

NEOTERIC Mateusz Kurleto

strony www sklepy internetowe webdesign

Jako iż posiadam ten program, to może ja ci odpowiem na niektóre pytania .

1. Tak .

2. Tak, dodatkowo możesz wgrać swoją listę .

4. Tak, po dodaniu do precla / katalogu klikasz na guzik "Dodane", który podświetla precla na czerwono i zapisuje jego adres do pliku.

Nowa wersja 3.02:

Nowości kosmetyczne:

- Przycisk "zapisz zmiany" w ustawieniach zapisuje także małe pola, typu url, imię, itp.

- Dodano przycisk chowania lewego panelu listy katalogów (obok przycisków nawigacji przeglądarki stron katalogów). To dla tych, którzy nie mają panoramicznych monitorów.

- Szerokości kolumn w tabelach są zapisywane.

- Zmieniono odrobinę układ przycisków i zakładek w module katalogowania.

Nowości Postępowe:

- Nowa opcja dodawania nowego adresu katalogu do listy katalogów (oraz opcjonalnie do list csv).

- W module katalogowania zamiast jednej listy katalogów przyporządkowanych do jednej strony można dodać dowolną ilość list katalogów. Do każdej takiej listy można zaimportować sobie odmienną listę katalogów (np. lista wordpressów, lista qlwebów, itp). Pomiędzy tymi listami przechodzi się szybko przy pomocy przycisków.

Screenshots:

seomach302-a.jpg

seomach302-b.jpg

- Dodano dynamiczną mini listę linków pobieranych z otwieranego katalogu. Po załadowaniu strony linki, które są podświetlane na stronie (w zależności od ustawień, np. fraza "dodaj stronę") są także wyświetlane osobno w mini liście. Nie trzeba wówczas szukać ich po całej stronie. Ta opcja jest jeszcze w fazie beta.

Screenshots:

seomach302-c.jpg

seomach302-d.jpg

Nowe pełne Wersje zostaną wysłane dotychczasowym użytkownikom.

Nowa wersja demo: SEO Machina 3.02 demo

W następnej wersji:

- Import projektów z SK.

- Automatyczne wyszukiwanie w katalogach opisów dodanych wcześniej stron.

- Skróty klawiszowe.

- Inne, w zależności od zgłaszanych potrzeb.

Uwagi mile widziane!

pozdrawiam

Grzegorz

Na poczatek troche powytykam bledy :)

- gdy otworze katalog w "przegladarka 2" to po zaznaczeniu dodane nie podswietla tego katalogu

- ogolnie baza katalogow to masakra B) pelno nieaktywnych katalogow, ale to mozna wybaczyc

bo jest pelna edycja bazy

Lista zyczen:

- lepsza mozliwosc sortowania katalogow np. nie mozna teraz wyluskac od razu katalogow niemoderowanych

bez wordpressow (no chyba ze nie potrafie...)

rozumiem ze dzisiejsza update troche pomoze w tej kwestii mozna wczytywac wlasne listy, no ale mozna podejsc bardziej user-friendly :D

- licznik; do ilu katalogow zostala dodana strona (dzisiaj i wogole)

- mozliwosc usuwania katalogow z bazy; klikasz usun i po sprawie

- losowane keywordsy - bo chyba nie ma...

Ogolnie program polecam, oby autorowi starczylo checi na jego rozwoj :D

- gdy otworze katalog w "przegladarka 2" to po zaznaczeniu dodane nie podswietla tego katalogu

Tutaj w ogóle można by już pomyśleć o podobnym rozwiązaniu jak w przypadku "Sprytnych Zakładek" w SK.

- ogolnie baza katalogow to masakra :) pelno nieaktywnych katalogow, ale to mozna wybaczyc

Nie chcę być adwokatem ale ciężko znaleźć super aktualną listę - ważne że istnieje prosty importer list z katalogiseo.info.

- lepsza mozliwosc sortowania katalogow np. nie mozna teraz wyluskac od razu katalogow niemoderowanych

Faktycznie warunek != nie działa :/

Bajery ale faktycznie przydałyby się - zwłaszcza ten licznik i może nie losowanie ale MIESZANIE keywordsów.

A co do nowej wersji - wielkie dzięki za ten przycisk ukrywający część z katalogami - te skórki panelu administracyjnego nowych Wordpressów doprowadzały mnie do szału - za każdym razem musiałem przesuwać ten suwak bo się formularz nie mieścił.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Na poczatek troche powytykam bledy :)

- ogolnie baza katalogow to masakra B) pelno nieaktywnych katalogow, ale to mozna wybaczyc

Lista zyczen:

rozumiem ze dzisiejsza update troche pomoze w tej kwestii mozna wczytywac wlasne listy, no ale mozna podejsc bardziej user-friendly :D

Ogolnie program polecam, oby autorowi starczylo checi na jego rozwoj :D

Ad.1 Przyznaję, że przeglądarka 2 jest potraktowana po macoszemu i służy głównie do otwierania i logowania do następnego precla w międzyczasie. Nie wiem jeszcze, być może usunę ją albo dołożę taką funkcjonalność jak w pierwszej.

Ad.2 Lista katalogów - no cóż wiadomo jak jest. Katalogi pojawiają się i znikają. Raz są aktywne raz nie, itd.

Ad.3 Filtrować można dowolnie. Np jeśli chcesz nie mieć wordpressów to robisz warunek: kat_skrypt <> WordPress i naciskasz filtruj (zob. pomoc\katalogowanie stron punkt 3).

Ad.4 Licznik - będzie zrobione

Ad.5 Losowane keywordsy? Hmmm... Można zrobić. Ale masz na myśli przestawianie miejscami poszczególnych słów kluczowych przy wklejaniu w formularz czy większą ilość linii ze słowami kluczowymi?

pozdrawiam

Grzegorz

p.s.

Przy okazji, jeśli komuś nie wychodzi testowanie odbierania maili z wordpressów, to jest opis w pomocy, dział Nowa wersja - zmiany, pkt. 5.

Głównie chodzi o to, że dane konta email podaje się w module "Sites" w zakładce "Główne opis" według poniższego formatu. Chodzi o to, że do każdej strony można sobie rejestrować innego użytkownika. A wówczas trzeba zastosować inne konto email. Tak więc w pole opisu wpsujemy takie coś:

[pop3]

host=pop3.poczta.onet.pl

uzytkownik=twoj_nick@op.pl

haslo=twoje_haslo

port=pop3

authentication=0

Ad.1 Przyznaję, że przeglądarka 2 jest potraktowana po macoszemu i służy głównie do otwierania i logowania do następnego precla w międzyczasie. Nie wiem jeszcze, być może usunę ją albo dołożę taką funkcjonalność jak w pierwszej.

Pomyśl o podobnym rozwiązaniu jak tutaj - tyle że to raczej spora funkcjonalność więc nie wiem czy będzie pasować do tego co już teraz zrobiłeś.

Ad.5 Losowane keywordsy? Hmmm... Można zrobić. Ale masz na myśli przestawianie miejscami poszczególnych słów kluczowych przy wklejaniu w formularz czy większą ilość linii ze słowami kluczowymi?

Ja proponuję żeby po prostu je mieszało przed wstawieniem do formularza

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności