Skocz do zawartości

Jak uruchomic gg w pracy :)

Marcin Elo

Rekomendowane odpowiedzi

Okej mówiąc krótko. W pracy zablokowane są niektóre strony i porty [np. ten dopisany do gadugadu czy web.gg.pl] a ja jednak chciałbym pokonać system.

Połączenie tutaj wygląda tak, że czy chce wejśc na stronę czy na cokolwiek inne, na którym kolwiek komputerze to łaczę się przez proxy na porcie 3128 [czyli ten niby bezpieczny z ograniczeniami] + uzywam username i hasla. Krótko mówiąc jest cięzko.

Ktoś polecił mi mirande [ale każdy inny program, strona czy rozwiązanie mi pasuje]. Wrzuciłem tam moje http proxy, zaznaczyłem UpNP port mapping ale i tak jest zablokowane.

Domyślam się, że może trzeba coś poustawiać z port range wychodzacych i wchodzacych, a może coś jeszcze innego? [typu gdzieś postawić coś na porcie zewnetrznym co będzie proxy do gg dla tego proxy]. A może coś takiego już jest gdzieś online?

Ogólnie prosze o pomoc !!!

seo is dead

Z darmowych to logmein.com i ogolnie wszystko co daje dostep do zdalnego komputera w trybie wizualnym.

Można tez zrobić tunel po ssh i w kliencie wpisać serwer proxy

Można uzyc ogolnie dostepnych proxy o ile działają

itp. itd.

Mój znajomy też tak kiedyś miał więc używał putty + ekg.

!!!

Możesz jakoś przyblizyć tę technikę? Tzn wiem co to ekg [nawet na komie to kiedyś odpalałem] ale nie wiem jak to połączyć z puttym i co mi jest potrzebne - nie jestem specjalistą :(

https://www.tokonda.pl/ ;)

Albo postawić gg na serwie i używać remote desktop :P

Można jeszcze używać stron typu hidemyass.com i przez nie łączyć się z web.gg.pl

A w jaki sposób postawić gg np. na shellu? Bo 2gie rozwiązanie to rozumiem, zaraz potestuje takie proxawki tylko one często mają blokady wykonywania skrytpów wiec może się nie udać ;)

Na to tokonda.pl to po prostu zakładam konto i będzie działać aka uzywa innych portów?? Bo na samą stronę mogę wejśc z tego co widze.

Z darmowych to logmein.com i ogolnie wszystko co daje dostep do zdalnego komputera w trybie wizualnym.

Można tez zrobić tunel po ssh i w kliencie wpisać serwer proxy

Można uzyc ogolnie dostepnych proxy o ile działają

itp. itd.

Jak mam użyć ogólnie dostepny proxy [znam serwisy co dają te listy], gdy tutaj żeby się w ogóle z netem połączyć to muszę się połączyć z proxy?? ;) W sensie jak przez proxy wejśc na proxy. Nie znam się na tym aż tak dobrze. Potrzebuje jakiś programów typu SecureCRT? Jak to konfigurować

Wybaczcie za pytania dodatkowe ale nie jestem w tym za dobry, a cel jest szczytny!

I z góry dzięki za suplementy odpowiedzi ;)

seo is dead

@Marcin Elo - Tokonda to normalna strona działająca po http więc jeśli tylko samej strony nie zablokują to działać musi.

A oni są bezpiecnzi? Pytanie dość głupie ale nieznosze dawać haseł zewnetrznym systemom !!!

Ściągasz putty i łączysz się za pomocą niego ze zdalnym serwerem na którym masz ekg. Więc musisz mieć jakieś shellowe konto :(

Okej czyli na shellu stawiam Ekg a później łączę się na niego. Tylko jak się połączyć przez puttego z czymś, gdy putty sam musi pójśc przez proxy firmowe?? ;)

seo is dead

Ooo dzięki coś tam ciekawego jest, kwestia tylko czy tu działa SSH wogóle.

menu start » uruchom » cmd.exe [enter] » netstat -a [enter] to jak robie, to mi się od razu zamyka okno po tej komedzie i nic nie zdążam przeczytać. Co trzeba nacisnąć? :)

pozniej sie dziwic ze jest mala wydajnosc w pracy, jak ludzie zamiast robic to za co im placa siedza na gg... nieladnie ;)

Ja mam podzielną uwagę ;) Zresztą póki co to szukam od 2 dni jak uruchomić to gg!

seo is dead

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności