Skocz do zawartości

Windows7 S - szczyt gupoty

slawek22

Rekomendowane odpowiedzi

Czytaliście może ten artykuł? Microsoft ustanowił właśnie nową jakość i nowy rekord własnej głupoty.

Przeprowadziliśmy badania, które zasugerowały nam, że typowy konsument używa zaledwie dwóch programów równocześnie - twierdzi Laurence Painell. - Spodziewamy się, że limit trzech aplikacji nie będzie dotyczył zbyt wielu osób.
Microsoft argumentuje taki zamiar chęcią zapewnienia wygody pracy swoich klientom oraz dobrego wykorzystania ograniczonych zasobów sprzętowych, którymi dysponują netbooki.

Na szczęście XP będzie supportowany jeszcze kilka lat, ale chyba czas przestawić się na jakiegoś linuxa.

Właśnie dlatego, że średnio podczas pracy potrzebuję około 10 aplikacji na raz, co przetrawi mi bez problemu dobry procesor w spółce w RAMem, to taki Microsoft chce żebym kupił coś co ogranicza mój sprzęt, na który z resztą wydałem sporo grosza? Nonsens. Have ubuntu, be happy.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Jak bym był złośliwy to bym napisał że więcej nie jest w stanie uciągnąć ;)

Gazeta.pl ostatnio robi sie coraz mniej rzeczowa a jak ktoś jest w temacie to ma sporo powodów do smiechu podczas czytania.

Bo ja nie widze powodów pisac o czyms co w Polsce nie da sie uswiadczyc. wersja starter jest tylko dla wybranych krajów rozwijajacych sie

czyli jak odpalam winampa, przeglądam neta i w międzyczasie jeszcze gadam na gg to już jestem nietypowym użyszkodnikiem.

Ciekawe podejście

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

A ja widzę problem w tym, jak ms traktuje użytkowników. Nie ważne że w krajach rozwijających się.

W Viście np. ms wyłączył możliwość zmiany dźwięku startowego lub jego wyciszenia. Dopiero po burzy jaką wywołał temat w panelu sterowania pojawiła się opcja, żeby ten dźwięk wyciszyć.

Mnie się wydaje, że to taki nowy idiotyczny trend w microsoft. Nakładanie coraz to durniejszych ograniczeń tylko po to, żeby wypuścić 10 wersji tego samego systemu. Dajmy na to Vista Basic z interface windows 98. Przecież to kpina i robienie z ludzi durni.

Z każdym kolejnym windowsem microsoft zbliża się do korzeni czyli MSDOSa ;) Tam też było ograniczenie liczby uruchomionych aplikacji - z tym, że do jednej. Więc siódemka jest aż 3 razy lepsza ;)

A ja widzę problem w tym, jak ms traktuje użytkowników.
To jeszcze się dowiedz jak jest różnica w cenie pomiędzy wersją normalną i taką ograniczoną.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wprowadzanie tych wszystkich różnych wersji Windowsa z jednej strony ma dla MS ekonomiczne uzasadnienie, ale z drugiej dla użytkowników może być utrapieniem.

Ile ja się reinstalacji przeżyłem ostatnio potrzebując odpalić Visual Studio na kilku komputerach. Na wszystkich był Windows XP Home, a ja potrzebowałem zainstalować IIS. Pozostało wgrywanie na gwałt XP Professional. What do you want to reinstall today? ;-)

A ja widzę problem w tym, jak ms traktuje użytkowników.
To jeszcze się dowiedz jak jest różnica w cenie pomiędzy wersją normalną i taką ograniczoną.

+ do tego kto Wam kaze kupowac startera? potrzebujecie cos wiecej tu kupujecie home albo pro i juz, ktos potrzebuje system do firmy gdzie korzysta tylko z edytora txt to go starter zadowoli

Już z dwojga złego lepiej wybrać ms niż jabłko ;) Przy polityce cenowej jabłka to ich system pewnie by kosztował około 999$

W sumie trzeba pogratulować MS umiejętności, bo strasznie dużo szumi o tym 7 w internecie, pewnie masa ludzi kupi zaraz po wydaniu, bo po gniocie (vista) już nie może być gorzej ;)

W sumie trzeba pogratulować MS umiejętności, bo strasznie dużo szumi o tym 7 w internecie, pewnie masa ludzi kupi zaraz po wydaniu, bo po gniocie (vista) już nie może być gorzej

Mi się wydaje, że po to ten szum. Ma być dobrze a będzie Vista wersja 2.0 :) Podsystem DRM z tego co wiem ma być taki sam, ograniczeń DRM i wirtualizacji wszystkiego się nie przeskoczy.

do tego kto Wam kaze kupowac startera? potrzebujecie cos wiecej tu kupujecie home albo pro i juz, ktos potrzebuje system do firmy gdzie korzysta tylko z edytora txt to go starter zadowoli

Tu nie w tym problem. Vista Standard miał przestarzałą powłokę z Win98, nagle "normalna" powłoka, taka sama jaką za darmo miał winXP stała się usługą premium za którą trzeba było "dopłacić" 200 PLN.

To jak to będzie z siódemką? Normalna powłoka, która nie przypomina win98 pewnie będzie dodatkowo płatna, ale płacić za możliwość uruchomienia więcej niż 3 programów? Przy takich idiotycznych ograniczeniach to ja wysiadam, bo chociaż Vistę sobie zainstalowałem jako ciekawostkę z MSDNAA (i równie szybko wywaliłem) to moja cierpliwość jeśli chodzi o testowanie na mnie idiotycznych pomysłów, ograniczeń i systemów antypirackich które i tak nie działają a przez które system chodzi jak g* się skończyła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności