Skocz do zawartości

Za duzo zarabiam. Mam sie martwic?

sanczer

Rekomendowane odpowiedzi

Na jednej ze stron, ktore prowadze dzieje sie cos niewiarygodnego. Mam pytanie: czy kiedys tak mieliscie?

Mianowicie, ostatnimi dniami doswiadczam na tej stronie okolo 150-200 wystwietlen (statystyki adsense), przy czym moje CTR jest na poziomie, uwaga... 40%. Dodajmy do tego eCPM na poziomie $171 (zarabiam jakies 171 dolcow na tysiac wyswietlen!!!). Tym sposobem, majac jakies 50-70 klikow dziennie zarabiam na tej stronie jakies 25-40 dolarow dziennie. I tak juz wiele dni.

Czy myslicie, ze to normalne, czy cos tu smierdzi?

Dodam, ze o moich stronach nie wie nikt, kto by mi "zyczliwie" pomagal oraz ze na pozostalych, gdzie odwiedziny liczone sa w tysiacach dziennie (inna tematyka) CTR to jakies 2-4% i zarabiam normalnie, tj. do pieciu dolcow za stronke dziennie przy jakichs 2000 - 4000 wyswietlen.

Co myslicie? Mam jakos interweniowac? Jesli tak, to co sie moze dziac? Ludzie po prostu polubili reklamy czy jak? I jak oni cholernie duzo placa w tym temacie!?!?! Mozliwe, zeby bylo az 40-50 centow za klika?

Kredyty i pożyczki gotówkowe i hipoteczne; sms +48 662 107 027, pamil@vp.pl

Powiem Ci czy to możliwe jak ujawnisz tematykę chociażby na PW. Jednak już teraz mogę Ci powiedzieć, że istnieją takie tematyki :) Tylko te 40%.... to dużo. Być może reklamy trafnie się dopasowały.

Z drugiej strony.... za mało - źle! za dużo - też źle! ;)

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

niekoniecznie MFA. ja mam stronę o projektownaiu ogrodów, ogrodach - firmową (czyli nie mFA). CTR waha się pomiedzy 20 a 40% ;) reszty nie podam bo mnie rozjedziecie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Też uważam, że taki CTR to nie kwestia MFA, tylko dobrego tematu. Mam całą witrynę o temacie zbliżonym do budownictwa, kilka z jej podstron regularnie osiąga CTR rzędu 30%. Trzy podstrony za cały ostatni rok mają średnią przekraczającą 20%. Pozostałe mają nawet 4%.

Wydaje mi się, że oprócz dobrego tematu, w takim serwisie muszą być spełnione następujące warunki:

* odpowiedni profil czytelników (którzy nie znają reklam AdSense i nie unikają klikania),

* dobre dopasowanie tematyczne reklam,

* dobre dopasowanie wizualne reklam, aby wyglądały jak pozostałe elementy witryny (np. naturalne linki),

* umieszczenie reklamy tam, gdzie spogląda czytelnik,

* taka treść, która będzie lubiana przez wyszukiwarki, ale

* pozostawi u czytelnika niedosyt, który ten będzie chciał zaspokoić

* klikając w linki AdSense, bo naturalnych będzie mało.

Jeżeli nie masz sobie nic do zarzucenia i nie masz na sumieniu żadnych grzechów to nie masz się czym martwić. Co prawda jak dla mnie to ten ctr jest kosmiczny ale realny do osiągnięcia przy dobrym dopasowaniu reklam zarówno tematycznie oraz wizualnie. Oraz przy przyciągnięciu odpowiedniego trafficu (jak to napis Lis - "którzy nie znają reklam AdSense i nie unikają klikania")

Tak więc korzystaj póki możesz bo przy takim ctr możesz się spodziewać w niedługim czasie odwiedzin na stronie kogoś z google :)

takie wejscia moga generowac roboty spamujace

mialem tak kiedys

zerowy ruch a klikniecia ciagle byly

Używaj Cuilla i Hakii

Mozliwe, zeby bylo az 40-50 centow za klika?

Ja jestem początkujący i mam takie i wyższe kliki bardzo często. Nie ma czym się martwić.

Dla uspokojenia możesz napisać do Google i poprosić o sprawdzenie czy wszystko jest ok. Ale ogólnie to gratuluję takich wyników, hehe.

niekoniecznie MFA. ja mam stronę o projektownaiu ogrodów, ogrodach - firmową (czyli nie mFA). CTR waha się pomiedzy 20 a 40% :) reszty nie podam bo mnie rozjedziecie :)
Też uważam, że taki CTR to nie kwestia MFA, tylko dobrego tematu. Mam całą witrynę o temacie zbliżonym do budownictwa, kilka z jej podstron regularnie osiąga CTR rzędu 30%. Trzy podstrony za cały ostatni rok mają średnią przekraczającą 20%. Pozostałe mają nawet 4%.

Wiem że to nie jest prawidłowość ale moim zdaniem im gorsza zawartość strony tym wyższy ctr czyli tym chętnie reklamy są klikane bo goście nie znajdują tego czego szukali, do tego dobrze ustawione reklamy i po prostu przez nie wychodzą. Użytkownicy którzy znaleźli informację którą szukali mają dwa wyjścia, jeśli informacja była nie pełna szukać dalej na jej temat (i tutaj kłania się jak najlepsza tematyczność) np poprzez klikniecie w as i drugą to usatysfakcjonowani opuszczają stronę (bez kliknięć).

Wiem że to nie jest prawidłowość ale moim zdaniem im gorsza zawartość strony tym wyższy ctr czyli tym chętnie reklamy są klikane bo goście nie znajdują tego czego szukali, do tego dobrze ustawione reklamy i po prostu przez nie wychodzą. Użytkownicy którzy znaleźli informację którą szukali mają dwa wyjścia, jeśli informacja była nie pełna szukać dalej na jej temat (i tutaj kłania się jak najlepsza tematyczność) np poprzez klikniecie w as i drugą to usatysfakcjonowani opuszczają stronę (bez kliknięć).

Na wstępie gratuluje nonkonformizmu :)

Możesz mieć stronę-poradnik, opisujesz istotę rzeczy, ale nie masz na stronie odpowiedniego produktu rozwiązującego problemy użytkownika.

Słowa i treść strony dobierasz tak, żeby wskazywały na te lepsze rozwiązania, a wtedy reklamy będą trafne i poprowadzą użytkownika jak za rączke już do konkretnego reklamodawcy.

I tu będzie spory CTR, przy właśnie dobrej treści :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności