Skocz do zawartości

Śledzona strona w źródłach odwiedzin

Snake Plisken

Rekomendowane odpowiedzi

Co może oznaczać sytuacja gdy w źródłach odwiedzin odnajduję swoją własną stronę. Sytuacja jest o tyle ważna że jest tojedno z głównych źródeł odwiedzin. Czy oznacza to, że są to uzytkownicy którzy byli na stronie bez WWW w adresie. Sam GA ma podany pełny adres z WWW i chyba taką stronę liczy. Czy oznacza to że takie osoby są liczone podwójnie bo i tam i tutaj?

Pozdrawiam

Znaczy to, że twoja strona jest liczona jako odrębny host od tego, który jest wykorzystywany do śledzenia danych (np. masz subdomeny, które śledzisz też kodem lub też użytkownicy przechodzą pomiędzy stronami z www i bez www)

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Znaczy to, że twoja strona jest liczona jako odrębny host od tego, który jest wykorzystywany do śledzenia danych (np. masz subdomeny, które śledzisz też kodem lub też użytkownicy przechodzą pomiędzy stronami z www i bez www)

Faktycznie tym samym kodem mierzę 2 subdomeny. Moja strona jest dostępna w wersji z www jak i bez www. Jak mogę odpowiedzieć na pytanie co oznaczają wejścia z adresu bez www? Czy statyki storny nie są sztucznie zawyżone ( chodzi tutaj o około 30% wejść). Możliwe że są to wejścia na subdomeny czyli dane nie są zawyzone.

Czy sztywne prtzekierowanie z adresu bez www na adres z www rozwiąże moje problemy?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności