Skocz do zawartości

Magento

giker

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

@giker jeśli masz trochę czasu itp warto poznać jego strukturę i poświecić czas na poznanie systemu bo zaimplementowane tam rozwiązania są naprawdę w porównaniu do osc o epokę do przodu. Działające, polskie wdrożenia to np: www.sferis.pl www.sklepsnowboardowy.pl www.sklepnaturalny.pl

@Maximus Marius może i wolne na zwykłych hostingach współdzielonych ale polecam np dhosting, który posiada parę rozwiązań ułatwiających i znacznie przyspieszających działanie Magento. Ponadto poświęcając trochę czasu można wszystko ładnie zoptymalizować samemu.

@harley7 właśnie większość błędów bierze się z tego, że polskie hostingi nie są gotowe na współpracę z tym systemem. Obecna wersja 1.2.1 jest w pełni gotowa do działania po instalacji, co więcej przystosowanie jej do polskich warunków możliwe jest w jedno popołudnie.

witam,

niestety nie ma nic za darmo. Magento składa się z ponad 7500 plików, jednak w przeciwieństwie do osc (około 350 plików) dla osób zorientowanych w MVC (lub szybko łapiących różne nowości) przebudowanie Magento na pewno zajmie mniej czasu niż osc. nie wspominając już, że czysta instalacja jest lepiej przystosowana do polskich warunków.

• 3 tygodnie później...

Zainstalowałem Magento na domowym serwerze. Cóż..... w sumie ciekawy projekt ale jak otworzyłem kod źródłowy plików to nie bardzo wiedziałem gdzie czego szukać. Przy średniej znajomości PHP/Mysql w oscommerce zrobisz wszystko w Magento niestety niewiele.

A najważniejsza sprawa 400 MB na dysku :D!!! Co tam tyle waży ja nie wiem.

Miałem przez chwilę styczność z tym Potworem - jak zobaczyłem panel administracyjny, dodatki, kupę ajaxa itd, to wprost nie mogłem uwierzyć, że tak cudowny skrypt jest za darmo.

Jak zacząłem się zagłębiać, próbować coś zmienić, przerobić itd. to zaczynałem dostawać podwójnej nerwicy - pierwsza z powodu szybkości, na dysku lokalnym tak się to ślimaczyło, że klient mógłby sobie kawe zrobić zanim by mu się strona zmieniła, druga z powodu dziwnej i skomplikowanej budowy.

Co więcej zacząłem wtedy dostrzegać wątki na forum, gdzie inni mieli podobne żale co ja, a na które odp. były w stylu "To już jest tak mocno zoptymalizowane, że szybsze już raczej nie będzie".

OSC też nie jest moim faworytem, jest stare i nie przystaje do obecnych standardów.

• 1 rok później...

Taka ciekawostka - Przypadkowo zauważyłem, że sklep national geographic https://www.national-geographic.pl/sklep/ korzysta z magentocommerce :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności