Skocz do zawartości

Pytanie o dlasze kroki.

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
czy 5 domen póki co wystarczy na zaplecze?

Póki co pewnie wystarczy, ale chyba nie poprzestaniesz tylko na nich? ;-)

czy zaplecze robić tematyczne pod kątem tylko hostess i modelek?

Tak, tematyczne będzie najlepsze.

czy zaplecze dopalać linkami z swla?

Nie tylko.

pozycjonować zaplecze tak samo jak bym pozycjonował inne strony?

Podobnie, tyle że w przypadku zaplecza możesz sobie pozwolić na większą swobodę w linkowaniu, także w źródłach linków, bo nawet jeśli dostaniesz na nie filtr to nic strasznego się nie stanie. W przypadku zaplecza można bardziej iść na ilość a nie jakość, w przypadku strony pozycjonowanej na odwrót.

bzdura , nie wymieniaj się linkami

To mnie teraz rozśmieszyłeś ;-) No tak, profesjonalne pozycjonowanie to przecież głównie weblink, który jest lekarstwem na wszystko. Webllink + katalogi + precle, czyli jeden wielki śmietnik i 0 wartościowych linków.

wymiana z dobrymi tematycznymi stronami daja sporo (...)

czasimi 3-4 takie linki daja wiecej, niz setki katalogow i precli

Racja. Dobre linki z wymiany dają bardzo dużo. W przypadku niektórych fraz wystarczy jeden do 2 takich linków, aby strona wyświetlała się już na całkiem niezłych pozycjach.

1. google zakazuje wymiany pomiędzy stronami A-B i B -A - pewnie to dla Ciebie nowość ?

Bzdura ;-) Google nie zaleca jedynie automatycznej wymiany SWL'ami, a do zwykłej wymiany partnerskiej między podobnymi stronami nie ma żadnych zastrzeżeń, dopóki nie robi się z tego masówka. Jak już piszesz coś o zdaniu Google na jakiś temat to mógłbyś je najpierw poznać, bo to co piszesz to bajki wyssane z palca tylko po to, żeby przy każdej okazji bronić swojego "dziecka" i móc każdemu wmawiać bzdury o skuteczności śmieciowych linków z Twojego systemu.

aniec2, od siebie dodam, że sama bardzo dużą wagę przykładam do mocnych linków tematycznych pochodzących w dużej części z wymiany (można je także kupić). Początkowo dodaję także stronę do dobrych katalogów, dopiero z czasem idąc bardziej na ilość tak, aby nie przestawać w ogóle linkować, staram się też wyszukiwać w miarę dobre (w porównaniu do całej reszty) precle. Dodatkowo dużo daje mi zaplecze (w miarę możliwości skupiam się na tematycznym), które już dopalane jest z trochę gorszych źródeł. Tak pozycjonuję m.in. strony na bardzo konkurencyjne frazy (te, które zawsze pojawiają się w rozmowach o frazach, za które niektórzy w ogóle się nie zabierają), które mają dziennie 100k wejść unikalnych z Google, więc jak widzisz, jest to skuteczna metoda i można się nawet obejść bez dopalania strony pozycjonowanej systemami. Nie twierdzę jednak, że nie stosuję ich przy zapleczu. Pozycjonując nawet średniej trudności frazy widzę, że bez większych problemów mogę przebić konkurencję idącą w linkach na ilość, a nie jakość. To oczywiście nie są wszystkie sposoby pozyskiwania przeze mnie linków, ale te wymienione stanowią największy %.

Nic nie dają, od 4 lat prowadzę testy wiec wiem

Heh, do wyciągnięcia wniosków z takich testów wystarczy zaledwie miesiąc ;-) A później jest płacz na forach, że Ci klientów kradną ;-))) Widać nie ma się czemu dziwić.

Dziękuje wszystkim za odpowiedź a w szczególności wielkie podziękowania Lexy za rzeczowy opis:)

Mam jeszcze jedno pytanie:

-czy zaplecze mogę postawić również na subdomenach?

-jak radzicie sobie z dużą ilością domen - chodzi mi przedłużenie (w nazwa.pl 100 zł;/).

Idealnym wyjściem byłyby oddzielne domeny dla każdej strony, na dodatek każda założona na inne konto, na innym IP itd. ;-)

Ale tak naprawdę subdomeny są problemem jeśli ktoś opiera się głównie na nich, na dodatek automatycznie je generując i stawiając na nich typowe spamy. Dopóki nie przesadzisz z ich ilością, możesz spokojnie część stron postawić w subdomenach.

Xann sam piszesz bzdury :D Jak widze w top10 stronki zapleczowe które tylko wymianą linków wchodzą wysoko, to śmieszą mnie Twoje teorie :D

pokaż chętnie je zobacze bo ten link co pokazał Lukas to tam tylko SWL rządzi

Lexy piszesz bzdury o wymianie linków , pokaż to mi stronę która to tylko poprzez wzajemną wymiane linków wyszła wysoko w serpach ?

Wiem nie znajdziesz takiej a teoretyzować to każdy potrafi

Wkurza mnie czytanie na każdym kroku i w każdym temacie o eweblinku, ciekawe czy podrywa dziewczyny na eweblinka....

to się nazywa Xanofobia :)

Marketing internetowy dla firm

'Lukas_79' żartujesz ? przecież cały czas sprzeczasz się ze mną ze wymiana linkami jak to mówisz 4 dobrymi jest lepsza od setek linków z SWL https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=508463

Czego tu nie rozumiesz ? mowa o tym ze nie wymieniamy się linkami z innymi stronami tak jak zaleca Lexy sama tego nie robiąc zresztą

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności