Skocz do zawartości

Pytanie o dlasze kroki.

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ja jako amator nie mam za duzo do powiedzenia ale chcialbym podac przyklad. Prowadze strone o tematyce wedkarskiej nie majac pojecia o metodach pozycjonowania udalo sie strone wprowadzic w top. Nawet nie zastanawialem sie czy ona bedzie w wynikach google zacząłem wymieniac sie ze stronkami o tej samej tematyce, gdyz chcialem przyciagnac do siebie czytelnikow.

Wymieniajac sie z innymi stronami moja stronka poszybowala do gory, wiem ze frazy lowisko, lowiska, portal wedkarski, to nic wielkiego ale jednak. Dodam ze nie majac pojecia o poz w tytule mialem wpisany adres strony ( ostatnio to zmienilem ) i uzywalem adresu bez www a szystkie linki do mojej strony prowadza z www (musze nad tym popracowac :D ). Z mojego przykladu wynika ze warto wymieniac sie linkami ze stronami o podobnej tematyce.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Banerki i linki ale nie mialem pojecia, ze to tak zadziala. Jesli chodzi o SWL to wczoraj dodalem tam strone ale w celu zebrania punktow, chodz z tym tematem dopiero chce sie zapoznac. Pytanie do fachowców czy to oznacza ze banerki maja taka moc ? No i tak sobie mysle ze joomla jest lubiana przez google.

fraza lowisko wychodzi ci siłą "domeny" a fraza łowisko nie bo nawet nie masz jej w tytule strony

dla google lowisko i łowisko to dwa rożne słowa

podsumowując jeżeli chcesz wy pozycjonować stronę a nie pozycjonować to skorzystaj z tego linka Co ci dałem na początku tematu i poczytaj forum

Marketing internetowy dla firm

mazur33, bardzo dobrze, że się wymieniasz z innymi. Skoro widzisz tego efekty, kontynuuj to korzystając także z innych źródeł linków, a pozycje będą się poprawiać.

Ale jeśli chodzi o SWL to w przypadku Twojej tematyki trzymałabym się ich z daleka, żeby później nie krzyczeć co chwilę o filtrach tak jak to robi inny rozmówca z tego tematu, który żyje z wciskania bajek o skuteczności i bezpieczeństwie systemów ;-) Radzę traktować takich jak akwizytorów pchających się do każdego mieszkania i zachwalających nawet najgorszy produkt.

dla google lowisko i łowisko to dwa rożne słowa

Nie byłbym tego taki pewny. Swoje frazy robię (w większości przypadków) używając poprawnej pisowni a mimo to mam podobne miejsca w serpach na słowa wpisywane bez polskich liter.

który żyje z wciskania bajek o skuteczności i bezpieczeństwie systemów

Lexy, sugerujesz, że systemy nie są skuteczne?

Lexy, sugerujesz, że systemy nie są skuteczne?

Sugeruję, że nie są lekiem na wszystko i w wielu przypadkach (np. dla strony mazura) są zbędne, a takie teksty są właśnie wspomnianymi bajkami.

Jakie jest ryzyko dla strony ktora ma linki swl tylko wychodzace

Bardzo duże. Emitowanie linków systemowych na stronie pozycjonowanej jest jedną z najgorszych rzeczy jakie można zrobić.

mazur33, jeszcze jedno-dwa zdanka na temat emitowania takich linków. Ponosisz pełną odpowiedzialność za zawartość strony i w przypadku emitowania linków systemowych albo np. kupionych, nie ma szans wytłumaczyć się z tego. Dlatego najostrzejszych kar (nawet bana) można się spodziewać właśnie za to, co znajduje się na stronie.

W przypadku linków przychodzących sprawa wygląda inaczej, bo nie zawsze webmaster może za nie odpowiadać. W ostatnich swoich wypowiedziach Guglarz (pracownik Google) zapewniał o tym, że nie ma powodów do obaw o to, że linki przychodzące mogą komuś zaszkodzić (jeśli np. stronę podlinkuje zbyt mocno konkurencja), chociaż szczerze mówiąc mam co do tego inne zdanie.

Jeśli kiedykolwiek zdecydujesz się na korzystanie z systemów, wyświetlaj te linki na zapleczu, ale nigdy przenigdy na stronie pozycjonowanej. Ona powinna być "czysta jak łza" jeśli chodzi o jej zawartość, w przeciwnym wypadku narazisz się na zbyt duże straty. Masz o tyle dobrą sytuację, że słowa kluczowe, na jakie chcesz pozycjonować swoją stronę, należą do na tyle łatwych, że nie musisz sięgać po tego typu narzędzia. A jeśli już to zrobisz, najlepiej zrób to w takim etapie pozycjonowania, kiedy ciężko już będzie o linki z dobrych źródeł (wymiana, kupno, dobre katalogi, inne źródła) i zacznij wtedy od systemów wymiany linków stałych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności