Skocz do zawartości

Nie kumam, wytłumaczcie mi proszę...

primo_78

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę pod adresem: https://treningbiegacza.pl/ - jest to już wersja nr 3. Za każdym razem inny system, ale ten sam content. Wydaje mi się, że coraz staranniej przygotowuję wszystko w kolejnych wersjach, ale nadal nie mogę uzyskać w wynikach wyszukiwania tego czego oczekiwałbym po wkładzie pracy i zastanawiam się nad pewnym fenomenem. Mianowicie w momencie przejścia na nową wersję strony starą ustawiam jako subdomenę: https://starawersja.treningbiegacza.pl/. I teraz wytłumaczcie mi jak małemu dziecku jak to możliwe, że wejść na stronę na starą wersję jest 5 x więcej niż na oryginalną? Czy ma znaczenie to, że na serwerze ta strona umieszczona jest w katalogu treningbiegacza.pl - czyli o takiej samej nazwie jak domena? Co jest powodem takich wyników?

I druga wątpliwość. Jeżeli utworzę 50 subdomem w domenie treningbiegacza.pl to może to zaszkodzić pozycjonowaniu głównej witryny w indeksach google??

baner_dolny.png

primo

Zobacz mój, załóż swój!!

Gdy przegrasz o jedną dziesiątą sekundy, o ułamek punktu, o przysłowiowy włos, to przypomnij sobie te wszystkie dni, podczas których z lenistwa nie poszedłeś na trening.

I teraz wytłumaczcie mi jak małemu dziecku jak to możliwe, że wejść na stronę na starą wersję jest 5 x więcej niż na oryginalną?
Dlatego, że prawdopodobnie na wiele fraz jest na wyższych pozycjach. Dla przykładu 'słowniczek biegacza'.
Czy ma znaczenie to, że na serwerze ta strona umieszczona jest w katalogu treningbiegacza.pl - czyli o takiej samej nazwie jak domena?
Nie.
Jeżeli utworzę 50 subdomem w domenie treningbiegacza.pl to może to zaszkodzić pozycjonowaniu głównej witryny w indeksach google??
Nie.

Zrób przekierowanie 301 z subdomeny na domene główną wtedy przekażesz jej moc do głównej.

logo-stat4seo-blue-small.png

Zrób przekierowanie 301 z subdomeny na domene główną wtedy przekażesz jej moc do głównej.

A jeżeli zrobię takie przekierowanie właśnie dla tej domeny starawersja - to to zadziała tak jak mówisz?

baner_dolny.png

primo

Zobacz mój, załóż swój!!

Gdy przegrasz o jedną dziesiątą sekundy, o ułamek punktu, o przysłowiowy włos, to przypomnij sobie te wszystkie dni, podczas których z lenistwa nie poszedłeś na trening.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności