Skocz do zawartości

Google AdSense - czy warto?

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli przyjmiemy założenia minimalne:

500 000 odsłon

CTR 2% - to daje 10 000 kliknięć

Średnio za kliknięcie 0,3 $  daje Ci  300 $. 

Bardziej prawdopodobny wariant to CTR = 3% i cena za kliknięcie 0,5 $. A wtedy masz już 750 $.

Ty się nie pytaj, czy wstawiać. Zastanów się raczej nad tym gdzie i jak  ten Adsense wstafić na stronie, żeby mieć duży CTR. Dyskusja na ten temat na forum była. 

Życzę powodzenia.

Jeśli średnio za klika wynosi 0,3$ to da 3000$ a nie 300$

Przy CTR 3% daje 7500$

Te ceny za kliki to chyba na stronach w english bo na polskich płacą conajmniej 10x mniej.

Już zmieniłem. Poprzedni nie wyszło, bo radiówka miała przerwę :lol:

Na miejscu bioforge, nie obawiałbym się wyświetlania reklam konkurencji - to można wyciąć, ale niekoniecznie. Część kasy mógłby też zainwestować we własną reklamę Adwords - jeżeli oczywiście jest taka potrzeba.

Eksperyment Discover.pl

Już zmieniłem. Poprzedni nie wyszło, bo radiówka miała przerwę  :lol: 

Na miejscu bioforge, nie obawiałbym się wyświetlania reklam konkurencji - to można wyciąć, ale niekoniecznie. Część kasy mógłby też zainwestować we własną reklamę Adwords - jeżeli oczywiście jest taka potrzeba.

no cóż,chyba nie pozostaje mi nic innego jak spróbowac, i wtedy sam się przekonam jak to wyjdzie, a tak na marginesie, czy są osoby którym udaje się tyle wyciągnąc na miesiąc? w przedziale 500-1000 USD?

...czy są osoby którym udaje się tyle wyciągnąc na miesiąc? w przedziale 500-1000 USD?

jest i to wiele ... swoja droga tak jak jeden z poprzednikow napisal.. najlepiej jest sprawdzic na wlasnej skorze... takie *sztywne* obliczenia nic nie dadza.. a rejestracja w gAdsense to 2 dni.. i juz mozesz *testowac*

gdzie sa moje linki? :<

Mnie dziwi ze rano na kilku odwiedzajacych mam sporo klikniec a wieczorem jest duuzo wiecej odwiedzajacych a prawie nikt nie klika :neutral:

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Pewnie dlatego ze google nie zalicza pozniejszych klikniec jesli pochodza od tych samych osob. Moze u Ciebie jest tak ze rano ludzie wchodza po to zeby sobie szybko przejrzec i kliknac na reklame a potem zeby poczytac cos sensownego biggrin.gif Albo odwrotnie, rano wchodza, patrza ze nic ciekawego nie ma na stronce , wiec przechodza do innych poprzez reklame. Pozniej wchodza wieczorem, patrza ze ciekawe informacje itd i wczytuja sie tak dlugo ze nie ma sensu klikac na reklamy laugh.gif

:spam:

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności