Skocz do zawartości

Jaki cms?

ilgesu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki wybrać cms, w którego porządnej przeróbce wyrobiłbym się do 500zł i dawał by mi możliwość w przyszłości rozwinięcia na nim naprawdę dużego serwisu, z wieloma modułami i tematami, tak aby się nie posypał.

pzdr.

na początek chyba lepiej drupal. o ile pamiętam TYPO3 jest na Ruby on Rails albo Python i to nie najlepiej wróży jego rozwojowi. Drupal Rulz i tyle.

A widziałeś w życiu TYPO3 ? Bo z tego co piszesz to nie, a jak nie wiesz to po co wprowadzasz człowieka w blad ?

TYPO3 jest w php.

Co do samego pytania jaki CMS to nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie nie wiedzac co ma powstać.

Zreszta za 500 zł to ja nie wiem czy mozna dostać dobry szablon a co dopiero dostosować jakiś CMS do własnych potrzeb.

Jestem grafikiem, całą grafike robie sobie sam :P A 500 zł mam zamiar przeznaczyć na pewne dodatki. Instalacja i dopieszczanie modułów także jest w moich kompetencjach, jednak chodzi o pare drobnych bajerów. Zresztą to tylko 500zł na ten początek, potem każdy pieniądz zarobiony przez strone idzie na jej rozwój.

Strona o tematyce muzycznej(jeden rodzaj muzyki). Recenzje, newsy, płyty, opisy płyt, itepe.

Typo3 czy Drupal? Bawiłem się kiedyś Drupalem i uważam że jest całkiem przyjemny, ale czy utrzyma duży serwis?

na początek chyba lepiej drupal. o ile pamiętam TYPO3 jest na Ruby on Rails albo Python i to nie najlepiej wróży jego rozwojowi. Drupal Rulz i tyle.

A widziałeś w życiu TYPO3 ? Bo z tego co piszesz to nie, a jak nie wiesz to po co wprowadzasz człowieka w blad ?

TYPO3 jest w php.

Co do samego pytania jaki CMS to nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie nie wiedzac co ma powstać.

Zreszta za 500 zł to ja nie wiem czy mozna dostać dobry szablon a co dopiero dostosować jakiś CMS do własnych potrzeb.

Sorka, TYPO3 jest na PHP. Pomyliłem sobie z innym CMS o podobnej nazwie.

Na Drupalu stoją naprawdę wielkie serwisu, choćby wspomnieć tutaj Moby, MTV.UK czy Playboy.de

Ruby on Rails albo Python i to nie najlepiej wróży jego rozwojowi

Swoją drogą dlaczego to ma źle wróżyć rozwojowi? Zawsze myślałem, że o tym czy rozwijać dalej swój projekt decydują autorzy a nie wróżbici :-)

no i właśnie dlatego

Adam zniknął, więc pomarudzę o drupalu w jego imieniu. Nada się. Pociągnie duży serwis, taki, jak opisujesz, na pewno.

Wdrożenia możesz sobie obejrzeć o tutaj ->> KLIK

Modułów też ma toto od cholery i ciut ciut... Na pewno znajdziesz coś dla siebie, ale może być (tak na 70 do 90%) problem ze spolszczeniami. Prawie zawsze trzeba w tym ch***... COŚ (więcej niż mniej) (do)tłumaczyć.

Wszystko jest możliwe, więc i 500 zł powinno wystarczyć. Ale tu cena już niewiele ma wspólnego z wyborem cms'a. Choć istnieje możliwość, że łatwiej znaleźć jakiegoś fanatyka drupala niż innego cms'a. A taki może się wciągnąć w ideę i odwalić robotę za pół darmo (tylko że to już moje gdybanie po nieprzespanej nocy o 5:40).

Luuubię drupala. :D

wietnamski miszmasz informacyjny: wizy do Wietnamu, życie w Hanoi i inne cuda

• 3 tygodnie później...
a co powiecie na Quick.Cms.Ext? jego koszt to 300 zł

mam na nim stronę i o pozycjonowaniu nie mogę złego słowa powiedzieć ale myślicie że nada się na rozbudowę dla jakiegoś większego serwisu?

Jest idealny, ale raczej pod mniejsze serwisy - baza na plikach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności