Skocz do zawartości

Spadek backlinks o połowe! why o why?

chrisco

Rekomendowane odpowiedzi

witam

pozycjonuje spokojnie i w miare bezpiecznie portal turystyczny. Domena od niecalych dwoch lat, wpisana w katalogach platnych i darmowych, staly rozwoj tresci, kilkanascie stalych linkow z wymian, do tego ponad 100 od dluzszego czasu wprowadzanych tekstow z precli ( w miare unikalne) jak dotad po wywolaniu link:domena.com mialem ok 290 linkow, a od ponad 7 dni mam 144 (sic!). co dziwne ilosc zindeksowanych stron sie trzyma, pozycje (dzieki Bogu) rowniez, ale nie rozumiem dlaczego nagle wcielo polowe linkow ?

Przegladalem forum, czytalem o filtrach na domene, na slowa kluczowe, obcinane site, ale linki? prosze o pomoc bo zdziwilo mnie to okrutnie. Robie spokojnie to co robilem, ale bede wdzieczny za jakies slowa wytlumaczenia od bardziej doswiadczonych forumowiczow.

pozdrawiam

Chrisco

nie sprawdzaj w google ilości linków bo to jest tylko próbka, polecam się zapoznać z yahoo, które bardzo dokładnie określa ilość linków

np. dla tego forum

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

mam na ten temat teorię taką, że Google indeksuje linki rotacyjnie, tzn. ma przecież określony limit bazy danych.

Wyobraź sobie kilkaset robotów przemierzających sieć przez tydzień. Po tygodniu te roboty meldują się na serwer i baza danych jest uzupełniana.Następnie roboty te ponawiają przeszukiwanie sieci, ale wyniki, jakie znajdują po tym tygodniu są już inne. Większość precli i katalogów ma Twoje wpisy głęboko gdzieś schowane i robot już po raz drugi do nich nie dotarł. Po tygodniu melduje do głównego robota Google, że linków do tej a tej strony znalazł dwa razy mniej. Za tydzień może ich znajdzie 10x tyle.

Wszystko zależy od robota. Google ma ograniczone moce przerobowe i trzeba o tym pamiętać. Przykładowo roboty YAHOO! są pod tym względem dużo bardziej wytrwałe podczas , gdy (moim zdaniem) Google skupia się bardziej na algorytmach a YAHOO! na tworzeni baz danych. Google ma na pewno mniejszą bazę danych od YAHOO! i na dodatek albo nie publikuje wszystkich wyników albo zwyczajnie ich nie wykorzystuje na co dzień w 100%.

• 10 miesięcy temu...

Korzystajac z tematu:

W zwiazku z tym, ze nie stac mnie na firme, ktora bedzie mi pozycjonowala stronke, probuje wlasnymi silami - lepsze to niz nic - tak mi sie przynajmniej wydaje.

Niemniej jednak jakis czas temu doszedlem do 219 backlinkow i tak sprawdzam co jakis czas, jak to wyglada zeby widziec, czy moja praca przynosi jakis efekt - jednak dzis zobaczylem, ze mam 180 (Yahoo) - czyli 20% mniej. To spory spadek - od czego to moze zalezec ? Mam sie martwic czy to normalne ruchy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności