Skocz do zawartości

Cieszyc sie, czy tez nie ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hej,

Dzisiaj mocno sie zdziwilem jak z Irlandii przyszlo do mnie pismo (tak - tradycyjny list) o tresci mniej wiecej takiej, ze kupilem domene .us (kupiona w polsce), ktora jest nazwa dosyc duzej firmy dzialajacej na rynku Anglii, Irlandii i Usa. Napisali mi, zebym grzecznie oddal im domene bo jest ich wlasnoscia, inaczej mi ja odbiora droga sadowa. Oczywiscie nie mam zamiaru oddac po dobroci, ale tutaj pojawia sie pytanie - czy maja prawo / mozliwosc odebrac mi domene, ktorej jestem prawnym wlascicielem ? Ich problem, ze nie przedluzyli ;]

Oj, mają mają. Jeśli będą zdeterminowani, uruchomią prawników i wcześniej lub później dopną swego. Na twoim miejscu zaproponowałbym odkupienie tej domeny. Jeśli na to nie pójdą, oddałbym za darmo - trudno. Nawet jeśli wygrasz w końcu w sądzie stracisz kupę czasu, nerwów, pieniądze na prawników i co? Zostanie domena, na której pewnie kokosów nigdy nie zarobisz. Ale... twój wybór, możesz spróbować.

Ja - tak jak mówię - spróbowałbym odsprzedać, a jak to nie przejdzie, oddał z żalem za darmo.

Pozdrawiam,

Cxz

była...

Dokladnie, sprobuje odsprzedac a jak nie to oddam, walczyc nie ma sensu napewno. Ale dla nich, jezeli mysla logicznie tez warto bedzie zaplacic jakas niewygorowana kwote, zamiast tracic czas i kase na prawnikow, rozprawy itp :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności