Skocz do zawartości

Pobranie numeru podkategori

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, mam takie wyrażenie:

Kod

#kat="?([0-9]+)"?(?:[^>]*)>Internet#

Pobiera mi on numer kategorii w którym jest słowo internet, i mój problem polega na tym jak przebudować wyrażenie aby pobierał numery podkategorii gdzie numer kategorii będzie przekazany w zmiennej?

Próbowałem różnych opcji jednak mi nic nie wychodziło.

Skoro jest przekazywany w zmiennej to masz go w zmiennej... Jakiś niejasny ten Twój opis :cray:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No tak w zmiennej mam numer kategorii a teraz potrzebuje numer podkategorii. Opiszę to tak:

- odpalam skrypt

- pobiera numer kategorii np internet

-> i teraz bym chciał pobrać numer podkategorii jakiejkolwiek z kategorii internet

Teraz wiesz o co chodzi :cray:

Podaj przykładowy link z jakiego chcesz wyciągnąć te dane

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli link mamy np: ?kat=10000&20000

preg_match_all('/([0-9]+)/',$_SERVER["REQUEST_URI"],$skladowe);
echo'<pre>';
print_r($skladowe);
echo'</pre>';

$kategoria = $skladowe[0][0];
$pod_kategoria = $skladowe[0][1];

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności